Comutator hdmi

mejor-conmutador-HDMI

Schimbările tehnologice au devenit o adevărată bătaie de cap pentru conectivitate.

Nu ți s-a întâmplat niciodată să deconectezi DVD-ul pentru ca copiii să se joace pe Wii și să nu auzi soundbar-ul? E o adevărată pacoste!

Când copiii sunt acasă, avem câteva console Wii și o consolă PS4, dar când copiii pleacă la școală ne place să punem un concert bun pe Bluy Ray, dar trebuie să scoatem totul din priză de la televizor și, uneori, facem dezordine cu atâtea cabluri.

Un prieten mi-a recomandat un comutator multiport pentru a rezolva problema, așa că am decis să caut cel mai bun comutator HDMI disponibil pe piață.

Unul dintre acestea poate fi o salvare. Important este să alegeți un aparat care să aibă un preț bun și să vă satisfacă cerințele.

Cele mai bune switch-uri HDMI

Care este cel mai bun switch HDMI?

Găsirea unui comutator bun depinde de nevoile dumneavoastră. Dacă aveți mai multe console de jocuri, dispozitive home theater și așa mai departe, aveți nevoie de o mare varietate de porturi.

Același lucru este valabil și în cazul în care dispozitivul este destinat biroului, va trebui să cumpărați ceva care să suporte mai multe dispozitive și care să poată fi operat de la distanță.

Pentru majoritatea utilizatorilor, conectivitatea este, de asemenea, esențială, iar acest lucru are legătură cu calitatea și viteza de transmisie a semnalului de la comutator. Un dispozitiv solid, robust și bine construit va fi mai durabil și va avea o conectivitate mai bună și mai lungă.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, trebuie luate și decizii, unul care funcționează la 5V cu aceeași putere ca și dispozitivele va răspunde mai greu decât unul cu un cablu de alimentare de curent continuu.

În ceea ce privește porturile și cablarea, ar trebui să alegeți cupru, care transmite o calitate ridicată. Aici ar trebui să vă uitați la costuri, calitatea costă întotdeauna puțin mai mult. Faceți o comparație a ceea ce este disponibil și veți vedea ce vă spun.

Dacă vă este greu să luați o decizie, puteți apela oricând la un ghid, iată-l pe cel pe care l-am realizat noi, în speranța că vă va fi util.

Iată cele mai bune comutatoare HDMI:

1. Comutator HDMI Fosmon HD8198

Compatibil cu formatele HDR și 4K

51ygbd8IR0L

Vezi pretul Emag

Fosmon prezintă un comutator excelent și foarte ușor de utilizat, fiecare utilizator poate conecta toate dispozitivele HDMI din casa ta fără inconveniente.

Modelul este prevăzut cu trei porturi de intrare diferite și un port de ieșire micro-USB, de la care poate fi adaptată o sursă de alimentare suplimentară.

Este un dispozitiv inteligent care a fost proiectat să recunoască momentul în care un dispozitiv este pornit sau oprit, activând sau dezactivând automat portul corespunzător.

În plus, structura sa are un cablu lung de nailon împletit și un capac din aliaj metalic, ceea ce îl face un comutator ultrarezistent la uzură și coroziune.

De asemenea, are un suport special pentru a se adapta la orice perete, menținând echipamentul în siguranță și departe de zonele de trafic intens din casă. Atunci când cumpărați acest echipament, primiți o garanție limitată pe viață.

2. Comutator HDMI TecHole 969344

Conector bidirecțional

Cu două porturi de intrare și un port de ieșire, comutatorul Techole acceptă cele mai mari formate de înaltă definiție. Este compatibil cu consolele de jocuri, calculatoarele și cele mai noi televizoare.

Are suport pentru 3D, 4k, 1080P video și audio de înaltă definiție. Designul este prevăzut cu un indicator luminos cu LED care permite verificarea ușoară a portului care este în funcțiune.

Este una dintre cele mai economice și funcționale alternative, iar cel mai bun lucru este că designul a primit sprijinul comunității de utilizatori prin recenzii și comentarii pozitive pe web.

Este compact și foarte ușor de utilizat, asigurând o transmisie rapidă și stabilă. Este prevăzut cu un cablu standard cu rază lungă de acțiune, cu o lungime totală de 5 metri.

Este alimentat de dispozitivele conectate prin intermediul porturilor de intrare, are o garanție de 24 de luni și o linie telefonică de asistență pentru clienți.

3. Ligawo Video Switch 6518758

Cu control audio integrat

41qYwlXBoyL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv cu care să puteți conecta mai multe dispozitive HDMI în același timp, cu monitorul care are acest tip de ieșire, ați ajuns la dispozitivul potrivit.

Dispozitivul Ligawo este practic un comutator cu un extractor audio care comută trei surse HDMI și adaugă o funcție de comutare automată, adică comută pe intrarea activă și le oprește pe cele care nu sunt utilizate.

Această funcție este deosebit de importantă, deoarece vă va permite să economisiți multă energie, deoarece nu veți avea pornite dispozitive care nu sunt utilizate.

Cu acest comutator, imaginea poate fi transmisă către un televizor normal, un proiector de imagini sau un monitor. Sunetul este emis către un sistem, un amplificator, o bară de sunet sau chiar căști.

Este un dispozitiv de bună calitate , solid și robust. Acesta este prevăzut cu control audio integrat în trei etape, în mod automat.

4. Comutator HDMI de mare viteză Kinivo 501BN

Util și practic

316Io4w1bEL

Vezi pretul Emag

Conectarea mai multor dispozitive cu ieșire HDMI la același port de intrare nu mai este o problemă cu acest comutator, deoarece puteți conecta toate dispozitivele deodată cu acest tip de ieșire.

Acest dispozitiv este ideal pentru acele gospodării care au console de jocuri video, cum ar fi Nintendo Wii sau Play Station și care au, de asemenea, un set-top box de cablu, un computer portabil și chiar un player Blu Ray.

Dispozitivul producătorului Kinivo are 3 intrări HDMI de mare viteză pe o singură ieșire și este capabil să suporte comutarea manuală și suportă rezoluții 3D și HD de până la 1080 de pixeli.

Proprietarii spun că este un dispozitiv de înaltă performanță care oferă 100% din ceea ce promite. Mici, ușoare și foarte ușor de manevrat.

Producătorul este atât de încrezător în produsul său încât vă oferă o garanție nelimitată pe viață. Cu siguranță un dispozitiv excelent.

5. Comutator HDMI 4×1 de mare viteză cu PiP ARC IR AGPtek 4K x 2K

Elegant și eficient

51EHH5mRBlL

Vezi pretul Emag

Cu un design destul de compact și ușor, marca AGPtek, vă pune la dispoziție acest comutator cu 4 porturi de intrare cu care puteți conecta un număr egal de dispozitive cu această ieșire.

Este un dispozitiv compatibil 3D și acceptă rezoluții de la 4K la 2K de înaltă definiție , cu afișaje clare, curate și cu culori puternice.

Este prevăzut cu o telecomandă fără fir care vă permite să schimbați simplu și ușor dispozitivele și funcțiile fără a fi nevoie să vă deplasați din locul în care vă aflați.

Este un dispozitiv foarte util pentru a fi plasat în birou în timpul prezentărilor, unde trebuie să aveți la îndemână monitorul, computerul și alte dispozitive video cu cablu HDMI.

De asemenea, va fi util și acasă, pentru a vă conecta consola DVD și consola video la televizor. Este un produs accesibil.

6. Wrcibo HDMI Switch 4×1

Mini-comutator

Fabricat cu patru porturi de ieșire și un port de intrare, acest mini-comutator este alegerea potrivită pentru conectarea diferitelor dispozitive cu semnal HDMI .

Este un dispozitiv mic, ușor, complet compact, care are patru ieșiri HDMI, o intrare și o sursă de alimentare pentru curent continuu.

Una dintre cele mai interesante calități ale acestui aparat este funcția PIP, care vă arată, în full HD, conținutul de pe ecran al imaginii transmise pe cele patru aparate, în cazul în care toate sunt conectate, cu o imagine mare și trei imagini secundare.

Această calitate face ca acest dispozitiv să fie cel mai potrivit pentru utilizare comercială, cum ar fi monitoarele de securitate, magazinele mari de vânzare cu amănuntul, sălile de conferințe, centrele de monitorizare și protecția datelor, centrele de învățământ, printre altele.

Este un dispozitiv foarte robust, care vine cu telecomandă, pentru a face reglaje fără a fi nevoie să părăsiți zona de monitorizare.

7. Comutator HDMI DeleyCON MK60

Nu necesită alimentare

41+a0fpLmGL

Vezi pretul Emag

Conectorul HDMI de la producătorul DeleyCON este cel mai ieftin din selecția pe care am făcut-o, are trei porturi de ieșire integrate și un cablu HDMI de sex masculin. Acesta este realizat din cabluri de cupru de înaltă puritate, ceea ce garantează o bună transmisie a semnalului.

Dispune de o funcție de comutare automată prin care aparatul însuși recunoaște care dintre toate dispozitivele conectate sunt pornite și care nu sunt în uz, ceea ce vă va ajuta să economisiți energie.

Cu acest dispozitiv nu aveți nevoie de un adaptor de alimentare , deoarece acesta generează automat energie prin intermediul unui semnal de 5 V, fără a fi nevoie să îl conectați la o priză de rețea. O altă calitate care subliniază caracterul său de economisire a energiei și de protecție a mediului.

Este mic, simplu, ușor de depozitat, iar cei care îl au evidențiază ușurința în utilizare, simplitatea și performanța sa deosebită, afirmând că oferă ceea ce promite. Și vine cu o telecomandă.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune switch-uri HDMI

Ce este un switch HDMI?

mejor-conmutador-HDMI

Un comutator HDMI este un dispozitiv care permite trimiterea de conținut video și audio pe mai multe ecrane în același timp. Cu unul dintre aceste divizoare high-end, puteți obține atât rezoluția video 1080P, cât și audio digital HD de înaltă definiție . În plus, un alt beneficiu pe care îl aveți cu cele mai recente modele este că acestea acceptă și video 3D.

Distribuitorii HDMI arată, de obicei, ca o cutie de cablu mică sau un cablu cu mai multe cabluri conectate. De asemenea, acestea sunt disponibile în configurații cu 2, 4, 8 și 16 porturi, în funcție de numărul de ecrane pe care doriți să le conectați în același timp.

De asemenea, puteți configura acest comutator în locuință, birouri, galerii de artă, săli de conferințe etc., personalizând echipamentul cu diferite tipuri de separatoare, cum ar fi separatoarele UTP HDMI, care funcționează cu cabluri Cat5e și Cat6.

Cu toate acestea, este important să rețineți că separatoarele HDMI sunt diferite de comutatoare, dar unele au aceeași funcționalitate. Puteți comuta cu ușurință între mai multe dispozitive prin HDMI la un singur televizor cu ajutorul unui comutator HDMI sau LCD.

Caracteristicile celui mai bun splitter HDMI

Există unele lucruri pe care le puteți face cu unele switch-uri și nu le puteți face cu altele. De asemenea, trebuie să fiți atenți, deoarece există unele modele foarte vechi care pretind că sunt compatibile cu echipamentele cu rezoluție Full HD , dar care nu sunt compatibile cu ULTRA 4K sau cu ecranele 4k x 2k, ca și celelalte.

Cunoscând aceste detalii, iată câteva dintre caracteristicile pe care ar trebui să le includeți atunci când achiziționați un splitter HDMI, dar nu vă faceți griji, nu va trebui să plătiți prea mult, iar beneficiile vor fi uriașe atunci când doriți să conectați o consolă PS4 și apoi să treceți rapid pentru a asculta un concert bun pe DVD în casa dvs.

Rezoluție de până la 4k

Având în vedere modul în care sunt afișate ecranele în zilele noastre, nu se știe niciodată când va fi necesar să suportați echipamente cu cea mai înaltă definiție, cum ar fi 480i până la 4K. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că comutatorul video , poate suporta cele mai recente modele cu rezoluție completă.

Suport 3D

Dacă efectuați multe instalații cu ecrane care necesită grafică 3D, trebuie să vă asigurați că comutatorul pe care îl achiziționați suportă fără probleme atât culorile strălucitoare, cât și dimensiunile animației.

Comutator sau comutator

În unele cazuri, veți găsi un comutator care poate împărți și afișa mai multe ecrane cu diferite intrări de date și poate comuta între ele. Acestea dispun de tehnologie de ultimă generație și asigură o calitate mai bună a imaginii. Deși costă în plus, merită, deoarece vi se garantează un control mai mare asupra a ceea ce este afișat pe fiecare ecran.

Dispozitiv compatibil

Multe dispozitive ar trebui să poată fi conectate la comutatorul HDMI, inclusiv suporturi pentru console de jocuri , cum ar fi Xbox PS3, PS4, televizoare HD și altele. În aceste cazuri, ar trebui să alegeți un comutator HDMI care acceptă transferuri de date cu o rată ridicată de MHz sau GHz. De asemenea, ar trebui să fie compatibil cu HDCP High-Bandwidth Digital Content Protection.

Garanție

Dacă un întrerupător nu este însoțit de garanție, atunci nu ar trebui să plătiți prea mult, deoarece v-ar putea da bătăi de cap dacă dispozitivul nu mai funcționează sau nu mai funcționează cu ecranele pe care le aveți acasă sau la birou după un timp. De asemenea, vă recomandăm întotdeauna să citiți recenziile clienților pentru a vedea dacă splitterul HDMI a avut probleme. O altă sugestie care vă poate ajuta este să cumpărați un dispozitiv cu lumini LED, astfel încât să știți în orice moment dacă funcționează corect și dacă este conectat corect.

Cu toate acestea, nu vă temeți, cele mai bune mărci de dispozitive HDMI ar trebui să funcționeze perfect cu configurația ecranului dvs. și nu ar trebui să vă coste prea mult. Dacă doriți alte opțiuni care includ întrerupătoare, un adaptor de alimentare și telecomenzi, atunci s-ar putea să plătiți puțin mai mult pentru această funcționalitate.

Care sunt avantajele unui comutator HDMI?

Înainte de a începe să cumpărați o interfață multimedia de înaltă definiție , switch, este important să înțelegeți cu adevărat ce vă pot oferi aceste dispozitive și care sunt avantajele unice ale utilizării lor.

Pe scurt, un comutator HDMI este un dispozitiv care este utilizat pentru a selecta o sursă video pentru televizorul dumneavoastră. Printre acestea se pot număra playere DVD, playere bluray, sisteme de jocuri, set-top box-uri de cablu sau dispozitive de streaming. În plus, este posibil să aveți între 3 și 5 echipamente diferite care pot fi conectate la o intrare HDMI, însă este posibil ca televizorul dumneavoastră să aibă doar un singur port de conectare HDMI.

Unul dintre multele motive pentru care oamenii folosesc aceste porturi este acela că vechiul televizor nu poate face față cerințelor celor mai noi dispozitive.

Există multe televizoare care au doar o singură intrare HDMI, ceea ce poate îngreuna conectarea mai multor dispozitive simultan. Prin urmare, avantajul este că, cu acest tip de conector, puteți converti un televizor mai vechi, prin intermediul unui comutator HDMI , , la un model mai nou, obținând chiar până la cinci opțiuni de conectare diferite, și toate acestea fără a vă goli contul bancar prin achiziționarea unui televizor nou.

În cele din urmă, cu unul dintre aceste comutatoare, nu numai că puteți conecta mai multe dispozitive deodată, dar puteți comuta între diferite dispozitive fără a pierde calitatea videoclipului HD , fără a fi nevoie să deconectați cablul HDMI de la fiecare dispozitiv dorit.

Sfaturi pentru cumpărarea unui switch HDMI

Pentru că știu că ați început o cercetare între unul sau altul dintre switch-urile HDMI disponibile pe piața electronică, este necesar să țineți cont de câteva considerente fundamentale pentru a nu vă risipi banii în orice produs pe care îl achiziționați.

Deși sunt conștient de faptul că fiecare utilizator are nevoi unice, vă puteți uita la caracteristicile pe care le-am enumerat mai jos, astfel încât să fiți în siguranță atunci când învățați să separați comutatoarele de înaltă calitate de alte produse disponibile în prezent.

Capacități de comutare

Capacitățile de comutare automată sunt o caracteristică indispensabilă pentru orice splitter HDMI. Totuși, aceasta nu înseamnă că toți acești conectori au această caracteristică. Prin urmare, dacă sunteți interesat de această funcție, asigurați-vă că comutatorul trebuie să poată transfera automat între orice dispozitiv specific pe care îl utilizați, fără nicio intervenție manuală. Cu alte cuvinte, întrerupătorul ar trebui să poată face toată treaba în locul dumneavoastră.

Dimensiune

Conectorii HDMI sunt de diferite dimensiuni. Deși unele modele mai vechi sunt de fapt mult mai mari decât se așteaptă (uneori pentru a găzdui mai multe porturi), ar trebui să căutați un dispozitiv suficient de mic și ușor pentru a fi montat și ascuns cu ușurință în sistemul de divertisment. Deci, acum știți, uitați-vă mai întâi la dimensiunile și mărimea comutatorului.

Ușurința de utilizare

Atunci când cumpărați un comutator HDMI, este întotdeauna inteligent să căutați un dispozitiv care vine cu capacitatea plug-and-play. Acest lucru înseamnă că vă puteți conecta instantaneu comutatorul la televizor și la toate echipamentele dvs., fără o configurare dificilă.

Există, desigur, unele divizoare care implică instalații mai detaliate și sunt mai complicate de utilizat. Cu toate acestea, comutatorul potrivit ar trebui să fie capabil să detecteze dispozitivele și consolele dvs. în mod automat și la viteză mare, fără programare suplimentară.

Monitor

Deoarece comutatoarele HDMI sunt concepute pentru a fi destul de simple și discrete, în general nu au un sistem de afișare prea avansat. În mod obișnuit, comutatoarele au lumini de culori diferite lângă fiecare port pentru a arăta utilizatorului care porturi sunt utilizate și care nu. Caracteristicile afișajului nu trebuie să fie avansate, dar trebuie să fie ușor de citit și de descifrat.

O altă caracteristică importantă este că unii dintre acești conectori au avantajul că vă puteți bucura de funcția PIP(imagine în imagine), astfel încât puteți opera sau urmări două programe în același timp.

Capacitate video

Asigurați-vă că ați verificat și ați văzut ce fel de capacități video are comutatorul HDMI. Unele tipuri de conectori vor funcționa cu diferite tipuri de video, cum ar fi 4K, 1080P sau 3D. Cu toate acestea, nu toate vor funcționa cu ieșire audio și video de ultimă generație. Așadar, asigurați-vă că verificați mai întâi comutatorul și luați în considerare cu ce tip de sistem video intenționați să îl utilizați.

Alte considerații esențiale

Deși majoritatea televizoarelor disponibile pe piața tehnologică actuală au capacitate HDMI, există încă o serie de modele mai vechi și mai simple de televizoare care nu sunt dotate cu acest port de comutare. Așadar, dacă aveți un televizor care nu are conectori HDMI sau surse, dar doriți mai multe intrări pentru fluxurile media, difuzoarele și playerele Blu-Ray, acest tip de comutator este exact ceea ce căutați.

De aceea, am făcut o recenzie suplimentară pentru a vă oferi mai multe informații despre diferitele tipuri de comutatoare disponibile până în prezent.

Disponibilitatea porturilor

Deoarece un comutator HDMI oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește numărul de dispozitive pe care le puteți conecta în orice moment, este important să acordați atenție numărului de porturi disponibile pe această parte. Prin urmare, trebuie să știți că acesta ar trebui să fie unul dintre principalele considerente pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a proceda la achiziție.

De fapt, ar trebui să știți că nu există nicio regulă privind numărul de intrări/ieșiri pe care trebuie să le ofere un singur comutator. În cele din urmă, totul depinde de nevoile personale, dar dacă sunteți un utilizator avansat ca mine, vă sugerez să optați pentru un splitter HDMI cu 4 porturi , , astfel încât să îl puteți adapta la toate echipamentele audio și video pe care le aveți acasă sau la birou.

Comutator automat versus comutator manual

Comutatoarele HDMI oferă de obicei două moduri diferite de a comuta între dispozitivele conectate: manuală și automată.

Comutarea automată înseamnă că, de fiecare dată când porniți un dispozitiv conectat, comutatorul va comuta automat intrarea către acel dispozitiv. Comutarea manuală înseamnă că puteți comuta intrarea manual, fie folosind o telecomandă, fie un buton de pe unitate.

În acest sens, cele mai bune comutatoare oferă ambele metode, dar este posibil ca majoritatea unităților pe care le găsiți în marile magazine să ofere doar opțiunea manuală, așa că vă sugerez să verificați portalurile de cumpărături online, cum ar fi Amazon.

Conformitatea HDCP

Când vedeți acronimul HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection), acesta se referă la o măsură de protecție aplicată pe suporturi precum filmele și jocurile video pentru a împiedica pe cineva să le copieze și pe un hoț de HDMI să intre și să se joace cu conexiunile în timp ce acestea sunt transmise.
Prin urmare, dacă dispozitivele pe care încercați să redați un anumit tip de conținut media nu acceptă HDCP, nu veți putea să le vizionați deloc.

De aceea, atunci când achiziționați un comutator HDMI, ar trebui să vă asigurați că acesta oferă cel puțin o formă minimă de suport pentru materialul HDCP; cu toate acestea, trebuie să știți că, dacă sunteți un jucător care dorește să transmită în flux continuu sau sunteți o persoană căreia îi place să țină pasul cu cele mai bune dintre cele mai bune, este de preferat să optați pentru un comutator HDMI care oferă cea mai recentă versiune de conformitate HDCP.

Caracteristici suplimentare

În cele din urmă, un comutator HDMI vă poate oferi, de asemenea, caracteristici suplimentare ale acestor dispozitive, care pot varia foarte mult de la un producător la altul.

De exemplu, în unele părți puteți găsi caracteristici foarte utile, cum ar fi includerea unei telecomenzi cu infraroșu și a unei funcționalități de îmbunătățire a imaginii. De asemenea, puteți opta pentru duplicatorul de semnal HDMI .

Aceste elemente suplimentare vă vor oferi mai mult confort și pot chiar satisface nevoile dumneavoastră mai personalizate. Așadar, dacă acest tip de lucruri sunt importante pentru tine, ia-le în considerare și fă o cercetare specifică de la caz la caz și sunt sigur că te vei bucura în confortul casei tale de toate filmele, jocurile video și muzica preferată, cu ușurință și într-un mod care se potrivește buzunarului tău.