22 martie 2019

Sursa: mil.in.ua

Pe 21.03.2019, la Centrului Internațional de Securitate și Menținere a Păcii al Academiei Naționale a Forțelor Terestre "Hetman Petra Sagaidachny" din Ucraina, s-a desfășurat conferința inițială de planficare a exercițiului comun ucraineano-american "Rapid Trident - 2019"


Ședința a fost condusă de comandantul Forțelor Terestre ucrainene general-maior Oleg Mykats, iar din partea Forțelor Armate ale Statelor Unite, de colonel Tim Cleveland. 


La activitate au participat reprezentanți ai statelor membe NATO, comanda Brigăzii lituaniano-polonezo-ucrainene și cea a Brigăzii 10 Independente Vânători de Munte din cadrul Comandamentului Operațional "Vest".

 

În cadrul lucrărilor comune, participanții la conferință au aprobat conceptia și scenariul exercițiului, au discutat problemele principale legate de asigurarea logistică și au elaborat lista documentelor care stabilesc responsabilitățile și obligațiile părților participante.

 

La exercițiul "Rapid Trident - 2019", care se va desfășura în Ucraina în luna septembrie, Forțele Armate ucrainene vor paticipa cu o brigadă, nu cu un batalion cum s-a procedat în anii anteriori.

 

Comentariu BSMAP: Foarte probabil la exercițiu va participa Brigada 10 Independentă Vânători de Munte.
 

 

Conferința inițială de planificare a exercițiului ucraineno-american "Rapid Trident 2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE