10 februarie 2020

Sursa: ria.ru

 Constructorul general al concernului aerocosmic Almaz-Antey din Federația Rusă, Pavel Sozinov, a declarat, pe 10.02.2020, că racheta de perspectivă a sistememului de rachete antiaeriene S-500 va putea intercepta ținte la sute de kilometri de Pământ.

 

“Interceptarea țintelor în atmosfera superioară este reală. Este vorba despre sute de kilometri. Acest sistem rezolvă un întreg complex de misiuni de apărare antiaeriană și de apărare antirachetă. În prezent, desfășurăm activități de dezvoltare a elementelor sistemului, cu economisirea la maximum a mijloacelor alocate pentru teste”, a spus Sozinov într-un interviu cu Arkady Mamontov pe canalul său de You Tube.

 

Potrivit declarațiilor constructorului general, noul sistem de rachte antiaeriene S-500 nu are analog în lume.

 

“Am încercat să facem o prognoză pentru următorii 25 de ani privind dezvoltarea armelor de atac aerospațial și credem că acestea vor fi foarte fiabile din punct de vedere al caracteristicilor pe care le poate atinge un potențial adversar în această perioadă de timp”, a adăugat Sozinov.

 

La începutul lunii februarie 2020, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a anunțat că, în anul 2020, complexul va fi gata pentru livrare către Forțele Armate.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit declarațiilor adjunctului ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, în cadrul Trupelor de Apărare Antiaeriană și Antirachetă, în anul 2019, a avut loc testarea noului sistem de apărare antiaeriană S-500 Prometheus, care a inclus și executarea de lansări ale unor rachete noi, care nu au analog în lume.

Probabil este vorba despre noua rachetă antiaeriană de tip 40N6M. Spre deosebire de racheta 40N6 de la sistemul S-400, care a fost introdusă în dotare în anul 2018 și are o bătaie de 400 de kilometri, noua rachetă va avea o bătaie de 600 de kilometri.

Bineînțeles că este vorba despre bătaia în distanță și nu în altitudine. Probabil, bătaia în altitudine va fi de peste 100 de kilometri.

 

Constructorul rus: racheta sistemului S-500 va putea intercepta ținte la sute de kilometri de Pământ

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE