27 mai 2020

Sursa: militarynews.ru

 În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat în ediția din 27.05.2020, comandantul Bazei Navale – Novorossiysk din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Viktor Kochemazov, a declarat că procesul de construire a noilor obiective ale bazei din Golful Tsemess este aproape finalizat.

 

“Șantierul a fost amplasat în zona de apă din Golful Tsemess din Novorossiysk, unde este finalizată deja construirea facilităților necesare pentru buna funcționare a tuturor componentelor bazei navale. A fost creată o bază de dane militare pentru primirea a peste 100 de nave moderne de luptă, cu deplasamente de la 1.500 la 30.000 de tone”, a precizat Chemezov.

 

Potrivit declarațiilor acestuia, în prezent sunt construite cinci dane, inclusiv o dană plutitoare, precum și locuri de dislocare pentru submarine, care sunt amplasate în partea interioară a portului.

 

După cum s-a anunțat anterior, construirea obiectivelor Bazei Navale – Novorossiysk se va încheia în anul 2020.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Modernizarea și extinderea Bazei Navale – Novorossiysk a fost realizată în cadrul unui Program Federal denumit Constituirea sistemului de dislocare al Flotei ruse din Marea Neagră pe teritoriul Federației Ruse, în perioada 2005-2020.

Inițial, acesta a fost gândit pentru relocarea forțelor ruse de la Sevastopol pe teritoriul Ținutului Krasnodar, în condițiile în care se estima că Ucraina nu va mai prelungi acordul de staționare a FRMN pe teritoriul ucrainean. Programul nu a fost oprit nici după ce acordul de staționare a flotei în Ucraina a fost prelungit până în anul 2042 și nici după integrarea Peninsulei Crimeea în Federația Rusă.

Astfel, în scurt timp, Federația Rusă va dispune la Novorossiysk de o bază navală ultramodernă, la construcția căreia au fost folosite amenajări hidrotehnice de excepție.

 

Construirea Bazei Navale din Novorossiysk a FRMN este în curs de finalizare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE