10 aprilie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.04.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că pentru construirea primelor două nave universale de desant la Șantierul Naval Zaliv din Kerci (Crimeea) vor fi alocate aproximativ 100 de miliarde de ruble (aproximativ 1,25 miliarde euro).

 

“Contractul pentru construirea navelor va fi încheiat în decada a treia a lunii aprilie. Costul portelicopterelor va depăși puțin suma de 100 de miliarde de ruble”, a precizat sursa.

 

Potrivit declarațiilor acesteia, începerea construirii navelor la Șantierul Naval Zaliv urmează să aibă loc în prima parte a lunii mai.

 

“Prima navă va fi predată Forțelor Navale în anul 2026, iar cea de-a doua în anul 2027”, a spus sursa.

 

După cum au menționat anterior alte surse din cadrul Complexului Militar Industrial, citate de agenția de presă Tass, a fost elaborat proiectul tehnic de construire a portelicopterelor, iar acesta corespunde solicitărilor conducerii Forțelor Navale. Deplasamentul navelor va fi de 25.000 de tone, iar lungimea acestora de aproximativ 220 de metri. Portelicopterele vor putea ambarca peste 20 de elicoptere grele și vor dispune de o cameră de andocare pentru vedete de desant. De asemenea, la bordul navelor se vor putea afla până la 900 de infanteriști marini.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, construcția celor două portelicoptere rusești va începe pe 09 mai, când în Federația Rusă se sărbătorește cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război Patriotic.

Conducerea Forțelor Navale a decis ca primele două portelicoptere să poarte denumirile de Vladivostok și Sevastopol.

Este posibil ca una dintre nave să fie destinată Flotei din Oceanul Pacific, iar cealaltă Flotei din Marea Neagră.

 

Construirea primelor două portelicoptere rusești va costa aproximativ 100 de miliarde de ruble

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE