Controler MIDI

teclado-controlador-MIDI

Producătorii de muzică profesioniști, muzicienii și teclado-controlador-MIDI

DJ în general pot beneficia foarte mult de faptul că au una dintre aceste utile clape electronice. Cea mai bună tastatură controler MIDI vă ajută să creați mai rapid și mai eficient, astfel încât să puteți opera funcțiile și opțiunile software-ului audio în timp ce creați melodii, linii de bas și multe altele.

În același timp, aveți avantajul că aceste tastaturi sunt disponibile în mai multe tipuri diferite, cu diverse tipuri de taste și numere diferite. Există modele cu 25 și până la 88 de taste, care răspund nevoilor diferiților muzicieni sau producători, în funcție de faptul că trebuie să le ia pe drum atunci când pleacă în turneu, dacă vor să cânte live sau dacă au nevoie să le aibă în permanență într-un singur loc, cum ar fi un studio profesional sau în casele lor.

Aceste tastaturi convenabile pot fi conectate la computerul dvs. și la software-ul de editare audio prin USB sau prin portul MIDI, iar unele acceptă conexiuni Bluetooth , și puteți chiar să le conectați la căștile pentru a vă monitoriza mixajele.

 

Cele mai bune tastaturi de controler MIDI

Care este cea mai bună tastatură de controler MIDI?

Nu este întotdeauna ușor să alegem un produs atunci când mergem pe piață și aruncăm o privire la toate opțiunile disponibile, mai ales atunci când este vorba de produse cu atât de multă varietate, atât de multe modele și atât de multe funcții și caracteristici speciale pe care uneori nu toată lumea le cunoaște sau le înțelege.

În același timp, este uneori dificil să te decizi între un model cu 88 de clape care seamănă cu un pian clasic și un model cu 25 de clape, care este mult mai portabil, ușor și compact. Există, de asemenea, diferite mecanisme care fac cântatul mai lin sau mai realist, asemănător cu pianele cu coadă.

Pentru a vă facilita căutarea, vă oferim următoarea listă de comparație cu cele mai bune 5 tastaturi electronice, pe baza caracteristicilor excelente, portabilității, funcționalităților, confortului și bugetului dvs.

Iată cele mai bune tastaturi controler MIDI:

1. M-Audio Keystation 88 II USB-MIDI Controller Keyboard

41H+oU6vThL

Vezi pretul Emag

Acesta este un model compact cu 25 de taste sensibile la viteză pentru a crea și edita muzică oriunde te lovește inspirația, fie acasă sau într-un studio profesional .

Acest sintetizator este alimentat prin USB , astfel încât nu trebuie să folosiți o priză de alimentare externă și include instrument virtual software xPand!2.

Dispune, de asemenea, de patru pad-uri iluminate sensibile la viteză pentru modelele de eșantionare sau de tobe. Acesta include, de asemenea, patru butoane programabile pentru a controla diferite funcții.

Printre cele de comenzi, are și de schimbare de octavă, butoane de pitch și de modulație. Dacă sunteți în căutarea a ceva portabil și la cel mai accesibil preț posibil, acesta este modelul potrivit pentru dumneavoastră.

5. Launchkey Mini MK2 USB MIDI keyboard controller Novation

Ieftin și cu caracteristici excelente

41so5EyIGJL

Vezi pretul Emag

Vorbim despre o altă tastatură MIDI dintre cele mai puțin costisitoare de pe listă, care vine cu 25 de taste sensibile la viteză cu acțiune rapidă, în stilul sintetizatoarelor .

Datorită dimensiunilor sale, oferă o portabilitate excelentă, astfel încât îl puteți lua cu dvs. peste tot, în studioul dvs. profesional , pe drum și chiar pentru a cânta live ori de câte ori doriți.

Constă din 16 pad-uri sensibile la viteză, iluminate pentru eșantionare și crearea de modele de tobe. De asemenea, include comenzi pentru software și octave.

De asemenea, este dotat cu 8 butoane de bună calitate , astfel încât să puteți modifica setările de redare și ale stației audio digitale. Are conexiune USB sau MIDI și este disponibil la un preț foarte bun.

 

Ce este o tastatură MIDI și care sunt utilizările ei?

Aceste dispozitive utile sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de controlere de tastatură MIDI și sunt dispozitive cu o combinație de taste, pad-uri, butoane, butoane și butoane, care pot fi utilizate pentru a controla parametrii altor dispozitive cu ajutorul mesajelor MIDI.

Rețineți întotdeauna că toate tastaturile MIDI sunt controllere, dar nu toate controllerele sunt tastaturi.

Astfel, tastaturile MIDI controller au taste albe și negre și sunt folosite pentru producția muzicală în studiourile casnice sau profesionale și sunt plasate ca piesă centrală a întregului echipament.

Acest lucru se datorează faptului că tot ceea ce înregistrați în DAW sau în stația audio digitală va fi redat pe claviatură, așa că poate fi foarte inconfortabil dacă nu o aveți chiar în fața dumneavoastră.

O tastatură MIDI vă scutește de a căuta cu o mână setările în software-ul audio în timp ce cu cealaltă mână cântați melodii sau linii de bas ore în șir.

Nu uitați că aceste sintetizatoare moderne nu redau sunetele direct, ci prin intermediul altor dispozitive și programe de calculator. Cu ajutorul lor puteți reda linii soft, puteți reda eșantioane, puteți controla parametrii DAW-ului dumneavoastră sau puteți reda note de la modulele externe.

Există modele cu multe taste, care sunt perfecte pentru a cânta melodii cu ambele mâini, deși există producători profesioniști care preferă să introducă notele în program cu ajutorul mouse-ului.

Mulți producători și DJ cunoscuți, cum ar fi Avicii, folosesc ambele metode, folosind mouse-ul pentru a introduce notele și tastatura pentru a le reda.

Conexiuni pentru tastatură MIDI

Marea majoritate a acestor tastaturi electronice au conexiuni USB pentru a se conecta la PC sau Mac, iar acest lucru nu numai că primește și trimite informații, dar, în multe cazuri, permite alimentarea cu energie a sintetizatorului fără a fi nevoie de o sursă de alimentare externă și fără a fi nevoie să descărcați drivere suplimentare.

Aproape toate modelele noi includ acest tip de port, dar mai există încă tastaturi MIDI care includ portul MIDI special pentru conectarea anumitor sintetizatoare, sampleri și mașini de tobe. Cu toate acestea, aceste modele necesită în continuare o conexiune audio pentru a trimite sunetele, deoarece portul MIDI transmite doar informații.

Dacă cântați la instrumente virtuale , tot ce vă trebuie este o conexiune USB , dar dacă doriți să conectați o stație MIDI cu claviaturi mai puțin moderne, veți avea nevoie de portul MIDI special.

 

Cum se alege o tastatură de controler MIDI?

Înainte de a alege produsul pe care urmează să-l cumpărați pentru a produce muzică sau pentru a lucra cu liniile dvs. dedesubt și melodiile, trebuie să vă puneți o serie de întrebări importante cu privire la mai multe aspecte, cum ar fi tipul și cantitatea de comenzi, cele octave, tipul de conexiune și software-ul cu care sunt compatibile, printre altele:

  • Buget: acesta este cel mai relevant aspect, deoarece există multe opțiuni, de la cel mai mic la cel mai mare preț. Cu cât este mai mare, cu atât va fi mai puțin accesibil. În același timp, există modele care vin cu software suplimentar, care poate fi mai scump.
  • Numărul de taste: există modele foarte compacte cu doar 25, 32, 37 sau 49 de taste, acestea fiind cele mai populare. Există, de asemenea, 61 și chiar 88, ceea ce echivalează cu pianele adevărate. Persoanele care doresc să simtă cu adevărat senzația unui pian doresc acest model mai mare, în timp ce persoanele care sunt mereu în mișcare preferă modelele cu 25 de taste.
  • Tipul de taste: Există trei tipuri de taste care se găsesc de obicei pe tastaturi: Sintetizator: Majoritatea vin cu acest soi, care sunt fabricate din plastic și folosesc arcuri în loc de contragreutăți pentru a readuce piesa la starea inițială după ce se cântă.Se simt mai subțiri și mai rapide decât altele și sunt folosite pentru multe tipuri de muzică și profesioniști cu preferințe diferite. Depinde doar de modul în care le place să cânte, de genul de muzică.Semiprețioase: nu sunt fabricate din plastic sau arcuri, ci combină construcția cu arcuri cu contragreutăți ușoare pentru fiecare cheie. Acestea au o parte din ușurința primului tip, dar sunt puțin mai grele și se simt mai mult ca pianele reale.Greutate completă: majoritatea tastaturilor electronice au părți cu contragreutăți pentru a semăna cât mai mult posibil cu pianele reale. Nu este foarte frecvent să vezi astfel de tastaturi, doar cele mai puțin economice le includ.
  • Portabilitate: Dacă vă interesează portabilitatea, trebuie să vă gândiți la dimensiuni. Așadar, probabil că veți dori un model compact cu 25 de taste, deși modelele cu 49 de taste sunt, de asemenea, bune pentru a fi transportate și pentru a cânta live.
  • Cu pad-uri MIDI: Multe claviaturi moderne au pad-uri de percuție care pot fi folosite și pentru a adăuga și alte sunete, nu doar tobe. De obicei, acestea sunt cuprinse între 8 și 16, cu 3 sau 4 bănci de sunete posibile. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă doriți să aveți un aparat de percuție în interiorul controlerului.
  • Comenzi suplimentare: dacă doriți alte comenzi, cum ar fi faders, arpeggiatoare, butoane, roți de schimbare a pitch-ului și a modului și altele. Nu toate tastaturile includ toate aceste funcții, așa că țineți cont de tipul de muzică pe care o faceți și de caracteristicile de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele.
  • Compatibilitate DAW: unele modele vin cu stații audio digitale, FX-uri și VST-uri incluse, care se adaugă la preț, dar sunt întotdeauna o completare plăcută care vă scutește de a cumpăra software-ul