30 noiembrie 2019

Sursa: mil.gov.ua

 Pe 28 noiembrie, corveta franceză ‘Comandant Birot” a intrat în portul Odesa unde efectuează o vizită în cadrul activităților de cooperare în domeniul securității maritime. 

 

Este planificat ca, printre alte activități, cadeții navei să viziteze Institutului Forțelor Navale din cadrul Academie Navale Naționale din Odesa și să participe la dezvelirea unui monument ridicat în onoarea piloților francezi care au murit în Ucraina în timpul Primului război mondial.

 

Nava se află în Marea Neagră încă din 22 noiembrie, iar plecarea acesteia din Odesa este programată pentru 1 decembrie. Înainte de a ajunge în Odesa, corveta franceză, a vizitat portul georgian Batumi. Marinarii francezi, reprezentanții Gărzii de Coastă din Ministerul Afacerilor Interne din Georgia și forțele speciale ale Ministerului Apărării din Georgia au desfășurat antrenamente comune în apele internaționale. 

 

Anterior, Forțele Navale Franceze au mai trimis în Marea Neagră fregatele “La Fayette” și “Guepratte”, dragorul de mine “Capricorn” și nava de cercetare “Dupuy de Lome”, care au vizitat, de asemenea, Odesa.

 

Comentariu BSMAP: La solicitarea NATO, în ultimul an Franța și-a intensificat prezența navală în Marea Neagră. Se poate spune că, în urma politicii privind aportul la forța NATO, duse de Donald Trump, Franța a preluat de la Flota a 6-a a SUA o parte din misiunile de afișare a sprijinului NATO față statele riverane Mării Negre afectate de acțiunile Rusiei.  

Activitatea principală a corvetei ‘Comandant Birot” a constat în desfășurarea exercițiilor navale cu structuri de forțe din Georgia. Când sunt prezente în Marea Neagră, în afara misiunii principale, forțele navale ale NATO vizitează și state aliate (România, Bulgaria ) sau partenere (Ucraina, Georgia) pentru a marca menținerea relațiilor și disponibilitatea de a interveni în sprijinul acestora.

 

 

Corveta franceză ‘Comandant Birot” vizitează Odesa după ce a finalizat exrcițiile cu partea georgiană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE