Cos de rufe

Waeschesammler

O problemă inevitabilă este murdărirea hainelor în timpul purtării lor. Fie că este vorba de transpirație, de vărsarea alimentelor sau ca urmare a tipului de muncă prestată, suntem cu toții, fără excepție, expuși zilnic la această situație.

Alegerea celui mai bun coș de rufe este o soluție convenabilă pentru a cuprinde rufele fără a le lăsa peste tot.

Ca regulă generală, ordinea și aranjarea corectă a hainelor noastre, fie că sunt curate sau murdare, le face mai ușor de găsit și de păstrat în stare bună. Acesta este avantajul de a avea acasă una dintre aceste unități de depozitare.

Această comparație vă va ajuta să porniți în căutarea acestui instrument esențial în casă, cu propuneri de bună calitate și preferință pe piață. Veți găsi alternativa perfectă pentru nevoile dumneavoastră.

Nu toată lumea are experiență în spălatul rufelor. Este nevoie de cunoștințe prealabile privind selecția hainelor în funcție de caracteristicile lor și de consecințele amestecului de haine care nu ar trebui să meargă împreună. Nimic nu se compară cu o șosetă roșie printre țesături albe pentru a înțelege cele de mai sus!

Coșurile favorizează această necesitate, constituind o soluție pentru localizarea și clasificarea a ceea ce trebuie spălat, precum și o modalitate de a menține ordinea.

Printre aspectele pe care trebuie să le reținem pentru a selecta recipientul perfect pentru rufe avem:

Ordonați pe parcurs: alegeți modelele cu separatoare de rufe, coșuri multiple sau compartimente într-un coș.

Cantitatea de rufe: familiile mari și cele singure au nevoi diferite de spălare. Alegeți coșul în funcție de loturile de haine pe care le dețineți.

Spațiul din casă: țineți cont de locul în care va fi amplasat.

Cele mai bune coșuri de rufe

Iată dintre cele mai bune coșuri de rufe:

1. Coș de rufe Wowlive 4M28C

Impermeabil și cu roți practice

31WEb1d4QoL

Vezi pretul Emag

Dacă nu dispuneți de prea mult spațiu pentru a depozita rufele, acest coș vă va fi de folos, deoarece a fost conceput pentru a încăpea oriunde.

Este confecționată din țesătură Oxford de înaltă densitate foarte rezistentă. Este robustă și de înaltă calitate, chiar mai durabilă decât cele concepute din pânză.

Este prevăzut cu roți și cu un design robust al cadrului, care îl face mai stabil și mai practic de transportat prin casă.

2. Coș de rufe pliabil de la Dooxy

Potrivit pentru baie, spălătorie și dormitor

416B8uJn8aL

Vezi pretul Emag

Când tot ce ai nevoie este un recipient pentru a depozita rufele murdare ale săptămânii fără a cheltui o grămadă de bani pentru asta, atunci apare acest coș,

Unul dintre marile sale avantaje este că este complet pliabil. Dacă nu îl utilizați, este suficient să îl pliați de câteva ori și este depozitat, ocupând foarte puțin spațiu. Cel mai bun lucru este că este multifuncțional, poate fi folosit pentru hainele murdare, dar și pentru cărți și jucării.

3. Coș de rufe Tatkraft cu capac

Pentru depozitare superioară

512lL0mfakL

Vezi pretul Emag

Te-ai săturat să stivuiești rufele într-un colț? A avea un coș în care să o așezi într-un mod ordonat și elegant este posibil datorită acestei prezentări realizate din bambus. Cu un finisaj elegant, acesta integrează un separator intern convenabil pentru hainele deschise și cele închise la culoare, identificând acest lucru pe capacul său. Are mânere pentru a fi transportat cu ușurință. Capacitate mare : 105 litri.

4. Coș de rufe din lemn vidaXL

Robust și durabil

41ANjJhzaCL

Vezi pretul Emag

Containerele pentru rufe pot fi mai mult decât atât, devenind parte integrantă a mobilierului de dormitor . Acesta este cazul modelului prezentat de marca vidaXL. Structura sa din lemn masiv de nuc este puternică și foarte atractivă. Capacul are balamale metalice pentru a se deschide, iar în interior are o pungă din material textil fixată cu Velcro. (AmazonBasics BN06DA-R

Separatoare individuale practice

41tOr7NyoXL

Vezi pretul Emag

O soluție eficientă pentru sortarea călcarea hainelor. Cu acest organizator veți putea plasa haine delicate, groase sau pentru haine colorate în fiecare dintre cele trei secțiuni ale sale. La baza sa se află patru roți care îl fac ușor de deplasat. Coșurile sunt confecționate din policotonă lavabilă. Structura este realizată din oțel de înaltă rezistență.

6. Relaxdays coș de rufe din bambus

Triunghiular

41DTs5JcZdL

Vezi pretul Emag

Cei cărora le place să combine funcțiile de depozitare cu un aspect simplu vor găsi un aliat de nădejde în acest coș din bambus. Cu o capacitate de 64 de litri, este o soluție accesibilă pentru apartamente și spălătorii înguste . Punga sa interioară este detașabilă, astfel încât puteți încărca rufele direct în mașina de spălat. Ideal pentru locații de colț.

7. Coș de rufe pliabil Beldray

Ușor și comod

31MYx2cmXcL

Vezi pretul Emag

O alternativă funcțională, care combină un preț mai puțin costisitor cu funcționalitatea unui sistem de încărcare convențional. Noutatea designului său constă în structura sa pliabilă din plastic, care poate fi pliată astfel încât să poată fi depozitată oriunde. Are o capacitate de 27 de litri, care poate transporta o mulțime de haine pe mânerele sale. Fără îndoială, o soluție foarte convenabilă pentru buzunarul dumneavoastră.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune coșuri de rufe

Tipuri de containere pentru rufe

Acestea pot veni sub formă de pungi, cutii sau containere din diferite materiale, care nu numai că vă vor depozita hainele, dar vă vor ajuta să le transportați în momentul spălării.

Cele mai frecvente coșuri includ următoarele:

Coșuri de rufe din bumbac organic

Unele dintre beneficiile utilizării bumbacului organic pentru sacii de rufe de interior includ îmbunătățirea sănătății consumatorilor și conservarea mediului. Producția sa nu implică aplicarea de substanțe chimice, ceea ce provoacă mai puține alergii. Mirosul său este plăcut, spre deosebire de rufele murdare pe care le va conține. Este rezistent și de lungă durată.

Coșuri din țesături sintetice

Cererea de fibre de poliester a crescut cu mai mult de jumătate din 1980, motiv pentru care acest material este utilizat pe scară mai largă în industria textilă. Deși fibrele sintetice sunt cunoscute pentru o durabilitate mai bună și o producție ieftină, acestea provin din produse petroliere și necesită o procedură complexă de prelucrare, ca toate țesăturile sintetice.

Acest lucru este evident contrar bunăstării mediului, ceea ce nu împiedică includerea lor în producția de coșuri de rufe. Permanența sa în gospodărie poate fi mai lungă, dar, având în vedere cele de mai sus, cu un cost ridicat.

Coșuri fabricate din materiale reciclate

Obiectivul va fi același: acumularea eficientă și ordonată a hainelor, astfel încât utilizarea coșurilor fabricate din materiale reciclate poate fi cea mai bună opțiune.

Se utilizează resurse nedegradabile, rezultate din preselecția și combinarea deșeurilor utilizabile. Aluminiul, metalele feroase, anumite materiale plastice, ambalajele și conservele, printre altele, fac parte din elementele folosite pentru a crea structurile și sacii coșurilor de gunoi.

Coșuri de plastic pentru rufe

Un sistem tradițional, folosit de mulți ani, de exemplu pentru apartamentele studențești. Este cea mai practică soluție și poate fi adaptată la orice buget, cu oferte care variază de la cel mai ieftin model la cel mai sofisticat design, dar întotdeauna realizat din plastic în structura sa.

Coșuri din materiale naturale

Materialele naturale oferă frumusețe în jurul finisajului lor. Acestea pot fi lucrate manual pentru a crea piese unice și atractive din punct de vedere vizual. Astăzi, coșurile din bambus sunt acceptate și preferate de consumatori, care le consideră accesorii decorative .

Alte resurse includ lemn, salcie, coșuri de răchită , etc.

Ghid de cumpărare pentru coșuri de rufe

Selectarea unui model care să răspundă nevoilor de depozitare și de selecție a hainelor nu este adesea atât de simplă. Pentru mulți, acest lucru este determinat de designul său, care, din fericire, are o gamă largă de posibilități oferite de producători.

Cu toate acestea, nu toate containerele pentru rufe sunt aplicabile pentru casa dumneavoastră. Cel puțin nu cele de care aveți nevoie de fapt.

Mărimea și forma

Atunci când cumpărăm cel mai bun coș de depozitare pentru interior , depindem în principal de acești doi factori. Locul în care trebuie amplasat în casă este determinat de spațiul disponibil.

Un recipient înalt și subțire este excelent pentru dormitor sau pentru un apartament mic. Un coș lat și jos poate încăpea în garderoba din camerele mari.

Forma rotundă din coșurile mici poate fi aplicată pentru haine pentru bebeluși, dar și pentru haine pentru copii, în timp ce coșurile mari și secționate sunt perfecte pentru familiile numeroase sau spălătoriile spațioase.

Sacii din pânză sunt ideali pentru pături grele, deoarece puteți transporta încărcături mari pur și simplu purtate pe umăr.

Ușurința de curățare

Selectarea unui material adecvat include ușurința de spălare, curățare și întreținere. Țesăturile genților trebuie să fie potrivite pentru spălare frecventă, pentru a evita petele și mirosurile.

Structura nu scapă de această măsură de curățenie, permițând utilizarea de cârpe umede și de anumiți detergenți de curățare pentru a-i asigura curățenia.

Compartimentare

Un sortator de rufe reduce timpul și efortul atunci când se grupează rufele pentru a fi incluse în același ciclu de spălare. Vă puteți clasifica rufele în funcție de rezistența, culoarea și tipul de țesătură.

În general, coșurile cu secțiuni împart în mod egal capacitatea de depozitare a unui singur coș, în multe cazuri identificând hainele copiilor în mod individual.

Unde ar trebui să pun un coș de rufe?

Este uimitor cum așezarea coșurilor și a coșurilor în locul potrivit îți poate schimba viața de spălătorie, dar unde să le pui?

Dezavantajele unui sistem centralizat pentru ca toți membrii familiei să arunce rufele sunt considerabile. În ciuda unei bune țintiri, veți vedea pantaloni, cămăși și tricouri polo îngrămădite peste coșuri și pe podea.

În mod ideal, fiecare ar trebui să aibă un coș de gunoi separat în camera sa. Ordinea bună nu este ușoară, dar poate fi obținută.

Ducerea lor în spălătorii are dezavantajul că trebuie să cărăm rufele din camere în spălătorie. Acest lucru ar contraveni unuia dintre scopurile fundamentale ale coșurilor: mutarea unor cantități mari de haine cu un efort minim.

Este convenabil să cumpărați un coș de gunoi pentru baie ? Răspunsul pare evident, deoarece ar fi mai ușor pentru persoanele care se schimbă pentru duș să își pună hainele direct în el. Cu toate acestea, factori precum umiditatea prezentă pot afecta hainele, mai ales dacă acestea rămân în depozit timp de mai multe zile.

În cele din urmă, depinde de dumneavoastră să stabiliți cel mai bun loc pentru a amplasa coșul de gunoi în casa dumneavoastră.

Alte utilizări alternative pentru coșurile de rufe

Localizarea rufelor și mutarea lor în spălătorie nu sunt singurele moduri în care pot fi folosite coșurile de rufe. Posibilitățile sunt infinite, dacă aplicăm puțină creativitate pentru a rezolva alte situații cu ajutorul lor:

Utilizarea unui coș de rufe pentru a reduce intrarea noroiului

Activitățile membrilor familiei, precum și întoarcerea lor acasă pot avea un factor comun: noroiul.

Prin simpla amplasare a unui coș de rufe la intrare, puteți reduce la minimum urmele nedorite de noroi pe podea. Fă o regulă: 'Fără pantofi murdari în casă.

Folosirea coșului de rufe ca depozit de jucării

Mutarea jucăriilor pe care copilul le lasă în urmă poate fi ajutată de coșul de rufe.

Acest lucru deschide posibilitatea de a stabili un nou obicei în casă, lăsându-i să depoziteze tot ce folosesc după o după-amiază de joacă.

Folosiți un coș de rufe pentru a transporta lucruri la plajă

Mânerele și spațiul său sunt comode atunci când vrem să mutăm hainele, prosoapele și ustensilele pe care le folosim de obicei la plajă, economisind bani din investiția în genți speciale pentru astfel de scopuri.

Apa sărată și nisipul sunt factori care trebuie luați în considerare, așa că asigurați-vă că materialul coșului este rezistent la aceste elemente.

Folosirea unui coș de rufe pentru a simplifica treburile

Versatilitatea sa dovedită vă va permite să îl folosiți pentru orice vă propuneți, făcându-l un ajutor dincolo de funcția sa de bază.

Întreținere

Există multe avantaje în implementarea acestor containere ca aliat în colectarea rufelor pentru rufele de weekend. Deși multe dintre ele au materiale pentru o funcție dublă , este important să le păstrați îngrijite, cu rutine de curățare frecvente, deoarece pot fi predispuse la adăpostirea de bacterii și mirosuri neplăcute.

Pentru a realiza acest lucru, este recomandat să urmați aceste sfaturi:

1.- Tăiați piciorul unei perechi de colanți, umpleți-l cu bicarbonat de sodiu, legați-l și puneți-l în coș, Înlocuiți bicarbonatul de sodiu în fiecare lună.

2.- Păstrați o cutie de bicarbonat de sodiu lângă coșul de rufe și presărați puțin pentru hainele murdare atunci când le puneți în mașina de spălat ; bicarbonatul de sodiu le va împrospăta.