Covor de yoga

Esterilla-de-Yoga

Atunci când se practică această disciplină, a avea cel mai bun covoraș de yoga posibil ajută corpul să facă exerciții în mod confortabil. Dacă este ferm și confortabil, acesta este un avantaj. Un alt plus este că favorizează transpirația în timp ce faci fiecare exercițiu, pentru că transpiri cu adevărat și chiar mai mult dacă practici stilul Bikram, în camere încălzite.

În cazul în care calitatea sa este optimă, este mai ușor să se adopte diferitele poziții indicate de instructor. Prin urmare, atunci când vă alegeți prima saltea sau o înlocuiți pe cea anterioară, ar fi ideal să o căutați pe cea care se potrivește cel mai bine corpului și nevoilor dumneavoastră.

Cele mai bune covorașe de yoga

Care este cel mai bun covoraș de yoga?

Dacă te-ai decis să cumperi un covoraș de yoga online, poți ține cont de aceste 6 recomandări care te vor ghida puțin mai bine pentru a obține cel mai bun covoraș de yoga pentru tine.

Iată cele mai bune covorașe de yoga:

1. Covorașul Maximo Fitness

Pentru fitness complet

4173+O8b0TL

Vezi pretul Emag

Acest covoraș este potrivit și pentru pilates, exerciții abdominale și stretching. Acesta oferă o garanție pe viață. Este antiderapant, rezistent la umiditate și foarte ușor de curățat.

Este ușor și are dimensiunile de 183 cm lungime x 60 cm lățime x 1,2 cm grosime. Este puțin mai gros decât în mod obișnuit pentru covorașele de yoga, dar acest lucru îl face multifuncțional pentru o varietate de exerciții. Include un mâner pentru a-l transporta, foarte practic.

2. Covorașul de yoga KeenFlex

Covorașul ecologic

41fZai7y0sL

Vezi pretul Emag

Are o grosime de 6 mm, este elastic și rezistent la apă. Printre avantajele sale se numără faptul că este ecologic și biodegradabil.

Pe de altă parte, are texturi diferite pe ambele părți, ceea ce favorizează aderența pentru a evita căderile și alunecările în timpul exercițiilor fizice. Acesta include o curea pentru a o înfășura și a o depozita. Este suficient de lung pentru a te întinde fără ca picioarele sau capul să îți alunece. Dimensiunile sale sunt de 1830 x 610 x 6 mm. (DoYourFitness Yamuna yoga mat 416A7twNAlL

Vezi pretul Emag

Special pentru profesioniști. Nici o pierdere de echilibru cu un covor atât de subțire. Acest covoraș măsoară 4 mm grosime, 173 x 61 cm. Materialul său este un amestec de polimer (90%) și poliester (9,9%).

Este comod de depozitat, deoarece ocupă puțin spațiu după ce este rulat. Suprafața sa netedă face ca aceasta să fie ușor de păstrat curată. În plus, este de la o marcă cunoscută în întreaga lume pentru produsele sale sportive.

Cum ar trebui să fie cel mai bun covoraș de yoga?

Există cinci lucruri esențiale pe care ar trebui să le 31MK98n1PnL

luați în considerare atunci când cumpărați un covoraș de yoga. Gândindu-vă în prealabil la aceste caracteristici vă ajută să vă decideți asupra celei potrivite. Nu este plăcut să cheltui bani pe un accesoriu care nu ți se pare confortabil și practic în clasă. Ideea este că funcționează doar pentru ca trupul și mintea ta să fie mai bune, nu-i așa?

Stabilitate și confort: dacă au aceste două caracteristici, vă permit să efectuați toate exercițiile fără probleme. Nu trebuie să vă fie teamă că alunecă, se încrețește sau vă încurcă atunci când faceți anumite poziții. Pentru aceasta este important să alegeți materialul potrivit și grosimea covorului.

Portabilitate: de acasă la sala de sport, de la sala de sport la casă, transportul covorașului nu ar trebui să fie o pacoste. Atunci când sunt covorașe ușoare , acestea sunt ușor de transportat și ar trebui să fie astfel, astfel încât să poată fi duse în orice spațiu fără a fi o pacoste.

Respirabilitate: covorașul respirabil sfârșește prin a fi și mai confortabil. Este neplăcut să faceți exerciții pe o suprafață umedă și transpirată. Dacă materialul covorașului de yoga este poros și permite trecerea aerului, acesta se va usca mai repede între fiecare schimbare de poziție.

Durabilitate și îngrijire: Durabilitatea covorașului de yoga este foarte importantă. Dacă este de bună calitate, un covor poate fi folosit până la 10 ani, iar dvs. nu vă mai faceți griji că trebuie să îl schimbați frecvent. De asemenea, înlocuirea constantă a acestuia înseamnă cheltuieli inutile. Garanția este, de asemenea, importantă de luat în considerare și dacă salteaua este ușor de curățat și întreținut.

Stil și culoare: Stilul și culoarea covorașului dvs. depind de materialul din care este confecționat. Există multe nuanțe și modele diferite din care puteți alege, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar materialul este important și de el depinde tipul de covor pe care îl veți avea. Acestea pot fi fabricate din cauciuc, bumbac sau alte materiale ecologice. Există și cele din PVC (policlorură de vinil) și, deși textura lor este moale, nu sunt cele mai recomandate, deoarece sunt dăunătoare pentru mediu și sănătate.

Grosimea covorașului de yoga:

Grosimea obișnuită a covorașelor de yoga este între 3 mm și 5 mm. De ce atât de subțire? Ar trebui să fie capitonate pentru a vă proteja articulațiile, dar ar trebui să fie și subțiri pentru a vă permite să stați pe ele fără să vă pierdeți echilibrul.

Majoritatea practicienilor preferă covorașele care au între 4 și 5 mm.

Materialul covorașului de yoga

Cel mai bun covoraș de yoga poate avea multe caracteristici bune, dar în cele din urmă tu decizi care ți se potrivește cel mai bine. Printre materialele disponibile pe piață le veți găsi cu siguranță pe cele din cauciuc sau plastic, PVC, cele din compuși chimici și cele din fibre naturale.

Tipuri de covorașe de yoga

Nu toate covorașele de yoga sunt la fel. Dacă participați pentru prima dată la un curs, probabil că vă întrebați ce covoraș de yoga să cumpărați.
Adevărul este că, printre atâtea tipuri diferite de covorașe de yoga, cel mai bun mod de a le recunoaște este grosimea și materialul din care sunt făcute.

Dacă aveți îndoieli cu privire la grosimea covorașului, acesta este un punct foarte important în alegerea lui.

Covorașe din plastic:

Unul dintre avantajele acestei versiuni este că sunt ușor de găsit. Dacă sunteți în căutarea unui covoraș de yoga ieftin, aceasta este o opțiune. Depinde și de marcă, pentru că unele mărci bine cunoscute sunt mai scumpe.

Covorașe de cauciuc:

Dacă aveți de gând să cumpărați un covor de cauciuc online, probabil că veți da peste covorașe de cauciuc. Acestea au o aderență bună pe suprafețe și, prin urmare, oferă o bună stabilitate. Cu toate acestea, unele pot include latex, ceea ce poate că nu este foarte potrivit pentru persoanele alergice.

Covorașe din PVC:

Un alt covoraș de yoga ieftin este fabricat din PVC. Dezavantajul acestei varietăți este că materialul este poluant și nu este biodegradabil.

Covorașe de compuși chimici:

Unele sunt fabricate din TPE (elastomeri termoplastici), un amestec de carbon și hidrogen. Unii le preferă pentru aderența lor bună și curățarea ușoară.

Covorașe din fibre naturale:

Covorașele din fibre naturale sunt foarte practice. Pe lângă faptul că sunt lavabile, nu aveți nevoie de o pătură pentru a vă întinde pe ele pentru a evita transpirația. Cu toate acestea, trebuie folosite cu grijă, deoarece, din cauza moliciunii lor, pot aluneca în timpul exercițiilor.

Cum se curăță covorașul de yoga

Printre lucrurile pe care ar trebui să le știți înainte de a cumpăra un covoraș de yoga se numără și metoda de curățare a acestuia. Cel mai bine este să alegeți cel mai practic, curățabil și durabil, nu doriți să mergeți la sală cu un covoraș murdar tot timpul.

Bineînțeles, frecvența spălării va depinde de câte ori pe lună practicați yoga.

Dacă este în fiecare zi, ar fi convenabil să vă spălați covorul o dată pe lună.

Dacă este o dată sau de două ori pe săptămână, o puteți spăla o dată la două luni.

Dacă frecvența de utilizare nu este atât de frecventă, este posibil să fie totuși necesar să o spălați din cauza prafului acumulat. Dar cum să-ți speli covorul de yoga. Îl puteți înmuia în apă cu săpun și detergent de rufe sau în mașina de spălat vase. Nu folosiți apă caldă sau foarte rece, mai bine călduță.

Nu uitați să o spălați de mână și nu în mașina de spălat, pentru a o păstra. Nu stoarceți covorașul pentru a elimina apa rămasă, deoarece răsucirea acestuia îl poate deteriora. Este mai bine să o atârnați pe o frânghie cu elemente de fixare pentru a o usca.