Crema de protectie solara pentru adulti
Vara este din ce în ce mai aproape și, odată cu ea, se apropie și ieșirile la plajă, la piscină și bucuria de a ne bucura de aer liber, evadând de cele mai ridicate temperaturi, dar pentru a face acest lucru, este necesar să avem grijă de pielea noastră de razele nocive ale soarelui.
Pentru aceasta, am găsit cea mai bună cremă de protecție solară pentru adulți, una care, fără să fie lipicioasă, îi oferă pielii mele îngrijirea de care are nevoie.
Cele mai bune creme de protecție solară pentru adulți
Care este cea mai bună cremă de protecție solară pentru adulți?
Când vine vorba de a găsi o bună cremă de protecție solară, primul lucru pe care îl veți observa este gradul sau factorul de protecție, unde se recomandă ca acesta să fie peste 30 SPF.
Apoi, veți constata că aceste creme de protecție solară există în diferite prezentări, care pot varia de la spray, stick și chiar cremă de soare, totul în funcție de tipul de aplicare pe care îl căutați.
Țineți cont și de alți factori, cum ar fi mirosul cremei de protecție solară, dacă poate fi folosită la persoanele cu piele sensibilă sau pro- acnee și dacă este, de asemenea, rezistentă la apă.
Iată cele mai bune creme de protecție solară pentru adulți :
1. Bella Aurora
Acesta este un gel de protecție solară care va fi câștigătorul tău dacă ești în căutarea unei creme de protecție solară de bună calitate și non-grasă, deoarece formula sa este concepută pentru a crea un strat ușor pe piele care se va topi în piele, creând un finisaj mat și fără a lăsa fața strălucitoare.
Ceea ce îmi place cel mai mult la această cremă de protecție solară este faptul că, pe lângă faptul că blochează razele solare și asigură o hidratare maximă, este și anti- pete, deci va fi ideală pentru a preveni apariția de noi pete și pentru a le reduce pe cele deja existente.
2. Cremă de protecție solară pentru adulți La Roche-Posay Anthelios XL
De la compania franceză La Roche-Posay, această cremă de protecție solară se remarcă prin calitatea și capacitatea de a ține departe de piele razele UV, fiind o formulă potrivită atât pentru față, cât și pentru restul corpului, fiind ideală și pentru pielea grasă , deoarece nu o lasă lipicioasă după aplicare.
Poate fi folosit înainte de înot, formula sa rezistă la contactul cu apa și transpirația, este, de asemenea, un protector hipoalergenic, inodor, care va ajuta pielea sensibilă să fie protejată fără a provoca reacții alergice.
3. Crema de protecție solară Isdin Fusion Water pentru adulți
Aceasta este o cremă de protecție solară recomandată pentru raportul calitate-preț, deoarece este mai ieftină și oferă un nivel de protecție SPF 50, ceea ce o face ideală pentru utilizarea zilnică.
Atunci când este aplicat, nu lasă o peliculă grasă pe piele, deoarece are o bază de apă în loc de o bază de ulei, și are ingrediente întineritoare și antioxidante care vor lupta împotriva trecerii timpului și a radicalilor liberi.
Se absoarbe rapid în piele, poate fi folosit în excursii pentru plajă, la piscină și chiar de fiecare dată când ieșiți în oraș.
4. Garnier Delial Sensitive protecție solară pentru adulți
Fiind Garnier o marcă binecunoscută atunci când vine vorba de îngrijire personală, nu puteau face excepție cremele de protecție solară, acestea fiind cunoscute pentru calitatea lor ridicată.
Este o cremă de protecție solară special concepută pentru utilizare pe față, fără parfumuri sau arome puternice care pot irita pielea sensibilă, cu o textură foarte ușoară și fără ungere pe față.
Cu vitamina E și glicerină, acest produs de protecție va hidrata, de asemenea, pielea.
5. Protecție solară pentru adulți Nivea Sun Protege & Hidrata SPF 30
Aceasta este o cremă de protecție solară de la marca NIVEA potrivită pentru toate tipurile de piele, care asigură până la 24 de ore de îngrijire a pielii, ferind-o de radiațiile ultraviolete.
Are o consistență netedă, nu este grasă și nu lasă pete pe haine, ceea ce este ideal dacă sunteți în căutarea unei creme care să vă protejeze zilnic împotriva razelor solare .
Factorul său de protecție solară de 30 SPF este perfect dacă doriți să aveți grijă de pielea dumneavoastră, dar și să vă bronzați frumos în cel mai sigur mod.
6. Crema de protecție solară Hawaiian Tropic Silk pentru adulți
Dacă doriți să cumpărați o cremă de protecție solară care vă ajută să vă mențineți pielea hidratată și care este, de asemenea, accesibilă, atunci această opțiune poate fi cea mai bună pentru dvs.
Aceasta este o cremă de protecție solară care asigură o hidratare profundă, având panglici de proteine de mătase naturală care mențin pielea foarte moale, chiar și după ore întregi petrecute la soare.
În plus, dacă sunteți un fan al aromelor tropicale, această cremă de protecție solară va fi un succes, deoarece miroase foarte bine.
7. Cremă de protecție solară pentru adulți Omuci
Am ajuns la cea mai ieftină de pe listă și poate de pe piață, aceasta este o cremă de protecție solară ecologică , deoarece are o formulă de ingrediente complet naturale, în care diferite uleiuri și unturi sunt combinate pentru a hidrata pielea, totul în timp ce o protejează de razele solare.
Se întinde foarte ușor pe toată pielea, fără să o lase lipicioasă, miroase foarte bine și are o protecție uv cu SPF de 30. De asemenea, ajută în cazul iritațiilor și roșeață atunci când petrecem ore întregi la soare.
Importanța cremei de protecție solară pentru pielea ta
Utilizarea cremei de protecție solară poate trece neobservată de multe persoane, crezând că aceasta trebuie aplicată doar atunci când mergem la plajă sau când facem plajă, când în realitate utilizarea ei ar trebui să fie zilnică, devenind o parte esențială a rutinei noastre.
Expunerea la radiațiile solare fără o protecție corectă poate fi agentul cauzal al diferitelor probleme ale pielii, de la arsuri până la diferite tipuri de cancer, în condițiile în care, în Spania, se estimează că în fiecare an sunt depistate cel puțin 74 000 de cazuri de cancer de piele, cauzate de expunerea la soare.
Acest lucru se poate preveni folosind o cremă bună cu protecție solară suficientă spf , care creează un strat pe piele care deviază razele solare și previne supraexpunerea.
Nu uitați crema de protecție solară acasă și nu o păstrați până la vară, ci trebuie folosită de fiecare dată când ieșiți la soare.
Care este diferența dintre produsele de protecție solară convenționale și cele naturale?
Atunci când căutați o cremă de protecție solară, probabil că veți întâlni diferite opțiuni și etichete, care vorbesc despre creme de protecție solară biodegradabile , chimice și naturale, dar probabil că vă veți întreba, care este diferența dintre toate acestea?
Ei bine, produsele de protecție solară naturale, așa cum indică și numele lor, sunt fabricate din ingrediente de origine naturală , cum ar fi minerale și vitamine care, la contactul cu pielea, reflectă soarele în loc să lase razele ultraviolete să pătrundă, creând astfel un strat protector.
Pe de altă parte, produsele de protecție solară convenționale sunt fabricate cu ingrediente concepute pentru a absorbi razele solare, împiedicând absorbția acestora de către piele.
Alegerea între una sau alta va depinde de ceea ce este mai bine pentru tine și familia ta, trebuie să iei în considerare că acestea sunt și creme de protecție solară pentru copii, astfel încât toată lumea va fi bine protejată.
Ce tip și ce nivel de SPF este cel mai bine să folosiți?
Factorul de protecție solară, sau SPF, este măsura utilizată pentru a indica protecția pe care produsul o oferă împotriva UVB. Dacă crema de protecție solară indică un nivel SPF de 15, înseamnă că va putea proteja pielea și va preveni arsurile solare de 15 ori mai mult decât timpul necesar pentru ca soarele să provoace arsuri.
De exemplu, dacă soarele are nevoie de 20 de minute pentru ca pielea să se înroșească, atunci o cremă cu SPF 15 va proteja până la 5 ore, dar trebuie reaplicată la fiecare câteva minute după înot sau transpirație pentru a asigura rezultate.
Cremele de protecție solară pot avea protecție UVA și UVB, dar nu uitați că nu vă vor face complet imuni la soare, motiv pentru care trebuie să însoțiți utilizarea lor cu îmbrăcăminte adecvată, umbrele și pălării.
Care sunt cele mai bune creme de protecție solară?
Printre atâtea opțiuni care pot fi găsite atunci când vine vorba de cremele de protecție solară, nu strică să știi ce vei găsi întotdeauna într-un model de calitate superioară, așa că hai să începem:
- Protecție împotriva razelor UVA și UVB
Atunci când o cremă de protecție solară indică pe etichetă factorul de protecție solară sau SPF, aceasta se referă doar la protecția pe care o oferă împotriva razelor UVB, dar, dacă aveți nevoie de protecție pe termen lung și pentru a preveni daunele pe care le pot provoca razele UVA, atunci ar trebui să optați pentru o cremă de protecție solară cu spectru larg.
Este recomandat de către dermatologi și specialiști ca nivelul SPF al unei creme de protecție solară să fie mai mare de 30, deoarece la acest nivel este capabil să protejeze împotriva a 97% din razele UVB.
- Textură fină și aplicare ușoară
Nimeni nu dorește o cremă de protecție solară care să fie lipicioasă și greu de aplicat. Din acest motiv, se recomandă ca acesta să aibă o textură ușoară și să fie foarte ușor de distribuit pe toată pielea, putând avea variații în funcție de tipul de formulă pe care l-ați ales, fie că este vorba de un protector de față, de corp, de cremă sau orice altă prezentare.
Dacă este vorba de o cremă de protecție solară pe care intenționați să o folosiți atunci când înotați, atunci este absolut necesar ca aceasta să fie o formulă capabilă să reziste la contactul cu apa, acest lucru vă va ajuta să evitați să fiți nevoiți să o aplicați de mai multe ori și să risipiți mai mult produs.
Pe de altă parte, se recomandă, de asemenea, ca acesta să fie rezistent la transpirație, în special atunci când îl folosiți înainte de a merge la alergare sau în zilele foarte călduroase.
Cunoașteți aceste caracteristici ale cremelor de protecție solară pentru adulți înainte de a alege
Știți deja ce ar trebui să aibă o bună cremă de protecție solară, dar ce alte lucruri trebuie să știți înainte de a o alege pe cea mai potrivită?
Din fericire, aici explicăm totul:
- Pot fi luate și alte măsuri pentru a evita supraexpunerea la soare?
Experții în protecția mediului recomandă să luați și alte măsuri în afară de utilizarea cremei de protecție solară pentru a vă asigura că pielea dumneavoastră rămâne sănătoasă și nu este supraexpusă la soare.
Începeți prin a purta haine ușoare care să vă acopere toată pielea. De asemenea, este utilă evitarea activităților prelungite la soare în orele în care soarele este cel mai intens, adică între orele 12:00 și 16:00.
- Folosiți corect crema de protecție solară?
Conform de studii diferite, majoritatea oamenilor nu folosesc crema de protecție solară în mod corespunzător, folosind întotdeauna o cantitate mai mică decât este cu adevărat necesară.
Pentru a acoperi întregul corp, trebuie folosită cantitatea necesară pentru a umple un pahar de shot și toate tipurile de protecție solară, fie că sunt naturale sau chimice, trebuie reaplicate la fiecare două ore sau imediat după ce ați ieșit din apă, precum și atunci când ați transpirat excesiv.
Utilizarea corectă a protecției solare este cea mai bună modalitate de a garanta rezultate excelente.
- Căutați o cremă de protecție solară naturală sau chimică?
Aceasta este o îndoială prezentă la majoritatea persoanelor care caută o cremă de protecție solară, neștiind cum să aleagă între un model chimic și o cremă de protecție solară naturală.
Cremele de protecție solară naturale sunt destul de eficiente, reflectând razele solare și împiedicând contactul acestora cu pielea, dar pot fi dificil de aplicat și au tendința de a lăsa pielea albă.
Pe de altă parte, produsele de protecție solară chimice ajută, de asemenea, la prevenirea supraexpunerii și sunt mai ușor de aplicat, deoarece au o serie de compuși și ingrediente care le ajută să distribuie crema sau produsul mai ușor pe piele.
Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că aceste produse chimice tind să dăuneze mediului înconjurător atunci când intră în contact cu coralii și alte specii marine, precum și că prezintă riscuri pentru sănătate după o utilizare prelungită.
- Aveți nevoie de o protecție impermeabilă sau rezistentă la transpirație?
Dacă este o protecție pentru utilizare zilnică, confortul va fi cel mai important, în cazul în care protecțiile impermeabile tind să fie mai grele.
Pe de altă parte, există protecții care rezistă la transpirație, ceea ce le face ideale pentru a fi utilizate în timpul exercițiilor în aer liber. Oricare dintre acestea poate fi un protector chimic sau fizic .
Dacă există un lucru pe care îl iubesc la cremele de protecție solară cu spray, este cât de ușor este să le folosești, pulverizându-le pe piele și întinzând produsul cu mâinile. Dar, trebuie să rețineți că acestea nu sunt cele mai potrivite pentru a fi aplicate direct pe față și aveți tendința de a folosi mai mult produs, deoarece simțiți că nu folosiți suficient.
- Este un produs de protecție pentru față sau pentru corp?
Există creme de protecție solară concepute pentru a fi folosite special pentru față, deoarece au vitamine și minerale care hidratează și protejează. Veți găsi chiar și unul sau două scuturi de față colorate , acestea funcționează ca o bază de machiaj destul de ușoară care vă va economisi timp atunci când aplicați machiajul.
- Care este tipul dumneavoastră de piele?
Dacă aveți pielea sensibilă, grasă sau uscată, ar trebui să căutați o cremă de protecție solară care să i se potrivească, deoarece acestea pot avea formulări concepute pentru fiecare.
Este posibil ca unele persoane să nu tolereze contactul cu diferite ingrediente chimice, din motive alergice sau din alte motive care le irită pielea, motiv pentru care este indicat să căutați o cremă de protecție solară fără mirosuri sau conservanți, precum și să optați pentru opțiuni mai naturale.
SPF, UVA și UVB: Ce înseamnă acești termeni?
Este ceea ce veți vedea cel mai des atunci când căutați o cremă de protecție solară, sunt termeni folosiți pentru a indica factorii esențiali în alegerea acestui produs și, prin urmare, este recomandabil să știți despre ce este vorba în cazul fiecăruia dintre ei.
Gama de SPF poate varia de la 15 la 100, acesta din urmă având o protecție de până la 99% împotriva UVB. Acest termen se referă doar la protecția împotriva razelor UVB și nu are nimic de-a face cu UVA.
Pentru a obține protecție împotriva ambelor, este necesară o cremă de protecție solară cu spectru larg.
Razele UVA sunt cele care îmbătrânesc celulele pielii și pot chiar deteriora ADN-ul celulelor pielii și sunt asociate cu leziuni cutanate pe termen lung, cum ar fi ridurile și petele, și pot fi, de asemenea, un factor declanșator pentru diferite tipuri de cancer de piele.
Pe de altă parte, razele UVB au mai multă energie și pot afecta direct celulele pielii, provocând arsuri și, conform studiilor, sunt responsabile de majoritatea cancerelor de piele.
Cum să alegi cea mai bună protecție solară?
Pentru a nu da greș în alegerea următoarei creme de protecție solară, este necesar să analizăm diferite caracteristici:
Cu cât produsul este mai proaspăt și mai nou, cu atât va fi mai eficient, așa că trebuie să vă uitați la data de fabricație.
Întotdeauna este recomandabil să alegeți mărci care sunt cunoscute pentru calitatea lor excelentă și, ori de câte ori este posibil, să fie certificate de federații cu standarde înalte.
- Protecția nu trebuie să conțină ingrediente periculoase:
Trebuie să vă feriți de ingredientele care pot provoca alergii sau reacții cutanate, cum ar fi oxibenzona, un perturbator endocrin care poate cauza probleme hormonale.
- Cremă în loc de spray-uri și pudre:
Produsele cremoase vor fi întotdeauna cei mai buni aliați ai tăi, ajutându-te să hidratezi și să îți menții țesutul pielii foarte sănătos. Cu spray-urile și pulberile veți avea o risipă mai mare de produs și s-ar putea să nu fie la fel de eficiente ca o cremă.
- Prezența titanului, a dioxidului sau a zincului:
Atunci când alegeți o cremă de protecție solară, după cum știți deja, este necesar să consultați lista de ingrediente a acesteia și, dacă printre acestea găsiți vreunul dintre cele trei menționate, nu uitați că acestea pot fi dăunătoare pentru piele, iar zincul va da un aspect palid pielii.
Copiii au pielea delicată, așa că au nevoie de o cremă de protecție solară potrivită și care să nu provoace alergii sau iritații. Pentru aceasta, există creme de protecție solară pentru adulți care pot fi folosite de întreaga familie, precum și altele care vor fi exclusive pentru cei mici de acasă.
Dacă atunci când folosiți noua cremă de protecție solară observați că aceasta face ca pielea să înceapă să vă mănânce, atunci este timpul să treceți la o altă cremă potrivită.
- Potrivite pentru tenul cu acnee
În acest caz, cremele solare pe bază de apă vor fi cei mai buni aliați ai tăi, deoarece nu generează ulei suplimentar care poate bloca porii și poate provoca apariția mai multor coșuri.
Nu uitați să urmăriți data de expirare a cremei de protecție solară, ca și în cazul altor produse, trebuie să știți dacă este încă proaspătă și funcțională.
Cum se aplică crema de protecție solară?
Puțin va fi suficient pentru a acoperi pielea expusă, unde gelurile și cremele se aplică de obicei cu picături pe palmele mâinilor și apoi se întind pe toate zonele necesare.
Trebuie să aplicați bine produsul până când este complet absorbit și nu uitați să îl reaplicați la fiecare două ore.
Dacă este o cremă de protecție solară cu pulverizare, trebuie să o aplicați înainte și înapoi, trecând-o pe întreaga suprafață de piele expusă până când aceasta este complet acoperită.
Trebuie să se acorde o atenție deosebită atunci când se aplică crema de protecție solară pe față.
Diferența dintre crema de protecție solară pentru copii și adulți
Crema de protecție solară pentru copii este potrivită pentru adulți. În cazul cremelor de protecție solară pentru copii sau bebeluși puteți găsi formule mai blânde care au grijă de pielea lor delicată, de exemplu acestea nu conțin alcool, pentru a evita uscarea sau iritarea pielii, de asemenea, sunt mai rezistente la apă datorită ingredientelor sale, astfel încât evitați să fiți nevoiți să aplicați crema în mod continuu.
Acestea pot funcționa și pentru un adult, deși există diferite moduri de a găsi aceste creme pentru adulți, fie sub formă de spray colorat care va acționa ca o bază mai ușoară, fie le puteți găsi, de asemenea, în geluri sau uleiuri care, de obicei, au mai puțin SPF sau protecție solară, astfel încât trebuie să fiți mai vigilenți în ceea ce privește protejarea pielii împotriva razelor UVA și UVB.
Sfaturi importante de care trebuie să țineți cont împotriva soarelui
- Aplicați crema de protecție solară cu 30 de minute înainte de a ieși la soare.
- Protecția solară poate fi folosită sub machiaj, existând chiar și fonduri de ten colorate cu protecție solară în ingrediente.
- Este recomandat să purtați bumbac atunci când ieșiți afară, deoarece hainele din acest material vă protejează împotriva soarelui.
- O măsură bună este și aceea de a sta în casă în timpul orelor cu cele mai ridicate niveluri de radiații.
- Purtarea ochelarilor de soare, a șepcilor și a pălăriilor vă va feri de arsurile solare și de supraexpunere. Nu uitați că niciodată nu este prea multă prevenție.
Cremele de protecție solară funcționează bine?
De unde să cumpărați protecție solară pentru adulți?
Există mai multe locuri de unde puteți cumpăra cea mai bună cremă de protecție solară sau cremă de plajă, acest lucru va depinde dacă vă place să cumpărați online sau dacă preferați să mergeți la un magazin.
Puteți opta pentru farmacii, magazine de înfrumusețare, cum ar fi Druni, Sephora și Douglas, precum și pentru supermarketuri mari, cum ar fi Carrefour sau Mercadona, deși probabil nu veți avea la fel de multă varietate de mărci sau factori de protecție.
Unul dintre locurile în care puteți găsi cele mai bune mărci rezistente la apă este Amazon, unde există o mare varietate, de la mărci de top până la mărci mai accesibile, dar totuși eficiente.
Întrebări frecvente
☀️ Protecția solară pentru copii este eficientă și pentru adulți?
Da, bineînțeles că poți folosi crema de protecție solară pentru copii pe pielea ta, aceste creme sunt blânde și fără atât de multe substanțe chimice pentru pielea sensibilă, astfel încât îți vor proteja pielea în mod corespunzător, chiar și uneori cremele pentru copii sunt mai ieftine decât cele pentru adulți, astfel încât poți economisi bani și totuși îți poți proteja pielea de soare.
☀️ SPF 30 sau SPF 50 care este mai bun?
Ori de câte ori există o cifră mai mare, aceasta vă va oferi o protecție mai mare împotriva razelor nocive ale soarelui, SPF 30 oferă o protecție de 97%, în timp ce SPF 50 ajunge până la 98%. Cea mai mare protecție este SPF 100 sau SPF 100, care vă poate proteja pentru mai mult timp și împotriva a 99% din razele UVA și UVB.
☀️ Este bine să aplici cremă de protecție solară în fiecare zi?
Da, este recomandabil, de fapt toți ar trebui să ne dăm cu cremă de protecție solară cu cel puțin SPF 15, astfel evităm înroșirea pielii, uscarea și chiar ne protejează împotriva cancerului de piele, unul dintre cele mai frecvente cancere din lume, deoarece este cauzat în marea majoritate a cazurilor de expunerea la soare pentru o perioadă lungă de timp fără cremă de soare.
☀️ Este bine să folosiți cremă de protecție solară de factor 50?
Dacă aveți pielea foarte deschisă la culoare, v-aș recomanda cu siguranță să folosiți întotdeauna SPF 50, deoarece oferă o protecție mai bună și mai lungă împotriva razelor nocive ale soarelui. Dacă aveți pielea mai închisă la culoare, vă recomand să vă protejați pielea cu SPF 15, dar puteți folosi în continuare creme de protecție solară cu factor 50.
Surse :
Despre crema de protecție solară - SkinCancerFoundation
Știința pe care ar trebui să o cunoașteți înainte de a cumpăra cremă de protecție solară - culturacientifica.com
Cancerul de piele: Spania are de două ori mai multe cazuri astăzi decât acum 30 de ani - redaccionmedica. com
Cea mai bună cremă de protecție solară: aflați care sunt opțiunile de protecție solară - Mayo Clinic
patricia
Mă numesc Patricia și sunt o fată cu multiple hobby-uri, scrisul fiind unul dintre cele care îmi place cel mai mult. Crearea de conținut a devenit o pasiune, prin cuvinte și scrieri vă voi împărtăși toate opiniile mele, fie că analizez produse pentru ca voi să le alegeți pe cele mai bune, fie că vă dau sfaturi practice pentru viața de zi cu zi.