24 septembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 24.09.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov, care îndeplinește misiuni în Marea Mediterană în cadrul unui marș de lungă durată, a început efectuarea unei escale în portul Aksaz-Karaagach, unde se află o Bază Navală a Forțelor Navale ale Turciei.

 

Vizita marinarilor ruși va dura trei zile. În acest timp, comandantul crucișătorului va avea o serie de întâlniri cu reprezentanții țării gazdă. De asemenea, pe navă vor urca reprezentanții Ambasadei ruse din Turcia, precum și ofiței turci din cadrul Forțelor Navale.

 

Crucișătorul Mareșal Ustinov, însoțit de o serie de nave auxiliare, a intrat în acvatoriul Mării Mediterane pe 22 august. Navele Flotei de Nord au făcut escale în Algeria și Egipt și au desfășurat o serie de exerciții pe mare. În continuarea marșului, sunt planificate și alte escale în state riverane Mării Mediterane.

 

Nava a ieșit din Baza Navală – Severomorsk a Flotei de Nord pe 03 iulie, pentru participarea la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg. Ulterior, echipajul crucișătorului a participat la exercițiul Scutul oceanului-2019.

 

Din momentul ieșirii din Severomorsk și până în prezent, navele au parcurs peste 13.000 de mile marine.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe lângă crucișătorul Mareșal Ustinov, din detașamentul de nave al Flotei de Nord mai fac parte remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma.

Marșul navelor Flotei de Nord reprezintă a treia misiune de amploare desfășurată în perioada 2018-2019 de nave de luptă ale acestei flote.

Primul marș de lungă durată a fost efectuat de distrugătorul Severomorsk, iar cel de-al doilea de fregata Amiral Gorshkov.

Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord efectuează o escală în Turcia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE