07 ianuarie 2020

Sursa: diana-mihailova.liveurnal.com, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă turcă DNA a informat că, pe 06.01.2020, crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord, Proiect 1164, clasa Atlant, a sosit la Istanbul, pentru asigurarea vizitei președintelui rus în Turcia. Întâlnirea liderilor din cele două țări, Vladimir Putin și Recep Tayip Erdogan, este planificată pentru 08 ianuarie.

 

Potrivit agenției turcești, crucișătorul Mareșal Ustinov a intrat în Strâmtoarea Bosfor pe 05 ianuarie 2020. Patru remorchere de salvare maritimă din Turcia au încercat să ancoreze crucișătorul la dana onorifică de la Capul Sarayburunu, însă, din cauza furtunii, nu au reușit acest lucru, iar crucișătorul a rămas la ancoră în Marea Marmara.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vizita președintelui rus, Vladimir Putin, în Turcia are ca scop principal participarea la inaugurarea noului gazoduct Turkish Stream, care transportă gaze naturale rusești prin Marea Neagră.

Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord se afla din 29.12.2019 la Sevastopol. Potrivit anumitor surse, acesta urmează să participe, în prima parte a lunii ianuarie, la exerciții cu nave ale Flotei ruse din Marea Neagră. Însă, ținând cont de faptul că în prima jumătate a lunii ianuarie se sărbătoresc Crăciunul și Anul nou pe stil vechi, este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple chiar în zilele următoare.

 

Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord s-a deplasat la Istanbul, în Turcia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE