24 decembrie 2019

Sursa: mil.ru, twitter.com, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.12.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov, care îndeplinește misiuni în cadrul unui marș de lungă durată, a început traversarea Strâmtorilor de la Marea Neagră.

 

În prezent, nava încheie traversarea Strâmtorii Dardanele, care separă Marea Mediterană de Marea Marmara.

În cursul serii, nava urmează să traverseze și Strâmtoarea Bosfor și să intre în Marea Neagră. Pe 25 decembrie, crucișătorul va ajunge la Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) din Sevastopol.

 

Crucișătorul Mareșal Ustinov, în compunerea unui detașament de nave al Flotei de Nord, din care mai fac parte petrolierul Vyazma și remorcherul SB-406, a plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru a participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajele crucișătorului și navelor auxiliare au participat la exercițiu Scutul oceanului-2019, care a fost executat în cadrul Forțelor Navale.

 

Timp de două luni, marinarii ruși au acționat în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au efectuat escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru. După ieșirea în Oceanul Atlantic, marinarii ruși au vizitat porturile Praia din Insulele Capului Verde și Malabo din Guineea Ecuatorială.

 

La sfârșitul lunii noiembrie, marinarii Flotei de Nord au participat, pentru prima dată în istorie, la un exercițiu comun al Forțelor Navale din Federația Rusă, China și Africa de Sud, pentru asigurarea securității navigației și activităților economice navale. Pe lângă crucișătorul Mareșal Ustinov la exercițiul desfășurat în Atlanticul de Sud au mai participat fregata Weifang a armatei de eliberare națională din China și fregata Amatola aparținând Forțelor Navale ale Africii de Sud.

 

Detașamentul de nave al Flotei de Nord a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană pe 18 decembrie.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Intrarea crucișătorului Mareșal Ustinov în Marea Neagră a fost confirmată și pe Twitter de surse locale turcești. Probabil, deplasarea crucișătorului la Sevastopol este determinată de nevoia desfășurării unor lucrări de întreținere a navei.

O procedură similară a fost folosită de distrugătorul Severomorsk al Flotei de Nord începând din luna ianuarie 2019.

Aflat într-un marș de lungă durată, distrugătorul Severomorsk a intrat în Sevastopol pe 10.01.2019. Lucrările de reparații au durat până pe 18 februarie, când distrugătorul a ieșit în Marea Neagră pentru verificarea sistemelor și mecanismelor de la bord.

Distrugătorul a plecat de la Sevastopol pe 13.03.2019.

 

Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord se deplasează spre Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE