05 iunie 2019

Sursa: tass.ru, militarynews.com, remnmitarybog.ru

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 05.06.2019, nava amiral a flotei, crucișătorul purtător de rachete Moscova, a ieșit pe mare.

 

“Crucișătorul Moscova, sub conducerea căpitanului de rang I Oleg Kniazev, a ieșit în poligoanele de pregătire pentru luptă ale FRMN. În timpul ieșirii pe mare, echipajul va efectua o verificare complexă a părții materiale a tuturor unităților de luptă, cu executarea unor teste de marș pentru instalația energetică principală a navei”, se arată în comunicatul de presă.

 

O sursă din cadrul FRMN a declarat pentru agenția de presă rusă Tass că, în prezent, se încheie prima etapă a lucrărilor de reparații de pe crucișător.

 

Potrivit Departamentului de asigurare informațională, la întoarcerea navei la Sevastopol, va fi efectuată etapa următoare a lucrărilor de reparații planificate la sistemele și mecanismele generale ale crucișătorului.

 

Crucișătorul Moscova este prima navă Proiect 1164, clasa Atlant. Acesta a fost introdus în înzestrare în anul 1983, sub numele de Slava. Denumirea actuală i-a fost acordată navei în anul 1996. Dotarea de bază a crucișătorului este reprezentată de 16 instalații de lansare a rachetelor P-1000 Vulkan. Crucișătorul nu a mai ieșit pe mare din anul 2016, din cauza unor lucrări de reparații și modernizare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ieșirea pe mare a crucișătorului era previzibilă, ținând cont de informațiile potrivit cărora nava a fost pusă în zilele trecute la standul de demagnetizare.

Însă, specialiștii ruși apreciau că nava amiral a FRMN se va deplasa la Severodvinsk pentru desfășurarea lucrărilor de modernizare.

Ținând cont de faptul că aceasta va continua lucrările de reparații la Sevastopol, se poate aprecia că reprezentanții ruși au amânat procesul de modernizare a crucișătorului, care va fi doar reparat și va reveni în serviciul de luptă.

Din cauza lipsei de resurse financiare și a indeciziei privind viitorul crucișătorului, acesta a stat aproape doi ani la dana din Golful Sevastopol. Lucrările de reparații au început în luna octombrie 2018. Probabil că nava urmează să redevină operațională în termen de câteva luni și în a doua parte a anului 2019 să se întoarcă în serviciul de luptă.

 

Crucișătorul Moscova al FRMN a ieșit din nou pe mare după o pauză de trei ani

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE