Cupe menstruale

Dacă ești o fată sau o femeie proactivă care dorește o viață mai confortabilă, sigură, modernă, simplă și igienică, de fiecare dată când ai ciclul sexual feminin, acest articol este pentru tine, deoarece te vom învăța tot ce trebuie să știi despre un minunat dispozitiv reutilizabil, cea mai bună cupă menstruală .

Odată introdus corect, se adaptează la pereții vaginali și, indiferent de mișcarea sau activitatea fizică pe care o faceți, va colecta lichidul de sângerare timp de 12 ore, moment în care trebuie să-l scoateți, să-l goliți și să-l curățați. Apoi îl puteți introduce pentru încă 12 ore, repetând acest proces pe toată durata ciclului dumneavoastră.

Este important să știți că nu trebuie să vă faceți griji atunci când simțiți nevoia de a urina, deoarece acest lichid este expulzat prin orificiul uretral și nu prin vagin.

În cele din urmă, vă putem spune în aceste rânduri introductive că s-a obișnuit să comparăm aceste dispozitive cu tampoanele și absorbantele. Cu toate acestea, pe baza sfaturilor și recomandărilor pe care vi le vom prezenta aici, vă veți da seama cât de versatile sunt, nu doar pentru că sunt reutilizabile, ci și pentru că oferă o alternativă igienică și ecologică.

Cupele menstruale sunt cu siguranță o alternativă sanitară și intimă în beneficiul tuturor femeilor și pentru viitorul planetei.

 

Cele mai bune cupe menstruale

Care este cea mai bună cupă menstruală?

Pentru că știm că te-a apucat curiozitatea și că ești în căutarea unor dispozitive de igienă feminină care să-ți ofere confort, flexibilitate și siguranță pentru sănătate, îți recomandăm să continui să citești alături de noi acest articol.

Și veți vedea că vă vom prezenta cele mai bune cupe menstruale, precum și cele mai potrivite recomandări pentru utilizarea lor corectă, plus cel mai bun dintre toate este că au un preț incredibil de mic în comparație cu cheltuielile pe care le-ar implica cumpărarea pe viață a altor produse sanitare.

Iată dintre cele mai bune cupe menstruale:

1. Cupa menstruală Intimina Lily Cup Cupa menstruală Intimina Lily Cup

svg%3E

Vezi pretul Emag

Noua gamă de produse de la eticheta Valoarea 'Intimina' nu este acceptată. , vă oferă această cupă menstruală pliabilă pentru a vă proteja în zilele cu fluxuri ușoare sau menstruații abundente timp de până la 12 ore.

Este fabricat din silicon de calitate medicală, ceea ce îi permite să se adapteze la corpul dumneavoastră. Spre deosebire de un tampon , nu absoarbe, ci colectează lichidul menstrual fără a provoca uscăciune, iritație sau miros.

Destinat femeilor care au născut deja pe cale naturală și celor care au fost diagnosticate cu o podea pelviană mai slabă.

Dimensiunile sale sunt 7,7 x 4 x 4 x 4 x 4 cm și greutatea sa este de 14 g.

Este atât de confortabilă și atât de ușoară încât nici măcar nu veți observa că o purtați, indiferent de stilul de viață pe care îl duceți sau dacă practicați vreun sport, pur și simplu vă va proteja minunat.

Puteți să o curățați și să o refolosiți, astfel încât să economisiți bani, reducând în același timp impactul negativ asupra mediului.

2. Cupa menstruală Mărimea L Iriscup

svg%3E

Vezi pretul Emag

Valoarea 'Iriscup' nu este suportată. se adaptează perfect la corpul tău, respectând mediul vaginal și evitând scurgerile neplăcute. Este confecționat din 100% silicon de platină și are mărimea L.

Acesta este un material inert chimic, care nu reacționează cu nimic. Aceasta este cea mai sigură componentă care poate intra în contact cu corpul nostru, evitându-se astfel alergiile sau inflamațiile.

Dimensiunile sale sunt 9,2 x 5,1 x 10,2 cm și greutatea sa este de 50 g. Este complet netoxic, nealterabil, inodor și sterilizabil.

Este compatibil cu DIU (dispozitiv intrauterin) și cu inelul contraceptiv . Este perfect pentru sport, călătorii și somn.

3. Cupe menstruale Dutchess - mărime mare A

svg%3E

Vezi pretul Emag

Această cupă super confortabilă și moale în mărimea A este ideală pentru orice femeie care a avut o naștere vaginală.

Fabricate din silicon de calitate medicală, sunt complet sigure. Componentele sale nu conțin BPA, ftalat, latex și dioxine.

Plasarea sa este confortabilă și simplă, pur și simplu se pliază și se introduce; părțile sale flexibile au găuri care vă permit să vă prindeți colul uterin prin aspirație, astfel încât să nu vă deranjeze odată ce a fost plasat.

Ușor de curățat, trebuie doar să clătiți și să sterilizați paharul cu apă fiartă. Este rezistent la apă și rezistent, poate dura ani de zile.

Aceste cupe sunt reutilizabile și ecologice, nu va fi nevoie să vă aprovizionați cu alte produse sanitare, puteți chiar să faceți exerciții fizice flexibile în timp ce le folosiți, nu veți fi limitată în niciun fel.

4. Cupa menstruală mărimea B Mooncup

svg%3E

Vezi pretul Emag

Valoarea 'mooncup' nu este suportată. este o cupă menstruală reutilizabilă ale cărei dimensiuni sunt de aproximativ cinci centimetri lungime.

Acestea sunt fabricate din cauciuc siliconic moale. Se poartă intern, ca și tampoanele, dar colectează lichidul menstrual în loc să-l absoarbă.

Nu conține înălbitori, deodorante sau geluri absorbante. Deoarece are o suprafață netedă, membranele mucoase ale pereților vaginali își vor menține funcțiile esențiale de curățare și protecție.

Nu veți suferi de uscăciune, mirosuri neplăcute sau arsuri.

Odată ce cupa este la locul ei, este destul de confortabilă și veți putea face orice activitate fizică, chiar și să vă scufundați într-o piscină, fără să vă faceți griji cu privire la vreo scurgere enervantă.

Este un produs funcțional cu un preț total accesibil.

5. Cupa menstruală Soft S + Sterilizator pliabil Sileu

svg%3E

Vezi pretul Emag

Realizate din silicon de calitate medicală (TPE), pachetul Pack de cupe menstruale poate fi folosit de orice femeie, chiar și de cele care suferă de orice tip de alergie.

Deoarece suprafața sa este complet netedă și nu absoarbe niciun lichid, nu are efecte secundare asupra mediului vaginal; acest lucru se datorează faptului că se menține un nivel corect de umiditate și nu se depun reziduuri de fibre, cum ar fi cele eliberate de tampoane.

Este compatibil cu utilizarea DIU și a altor metode contraceptive. Pentru a steriliza paharul, tot ce trebuie să faceți este să îl scoateți cu grijă, să îl goliți și să îl curățați fără a folosi recipientele din bucătărie sau tablete de sterilizare.

Este cea mai economică alternativă la alte produse de unică folosință, deoarece materialele sale durabile îi permit să fie utilizate timp de 10 ani.

6. Cupa menstruală Athena

svg%3E

Vezi pretul Emag

Vă prezentăm cupa marca 'Athenea', cea mai eficientă opțiune și cu cel mai economic cost din lista prezentată până acum.

Este unul dintre cele mai moi la atingere, datorită utilizării inovatoare a unui strat de silicon de cea mai bună calitate ( VI US Dow Corning ).

Este ușor de introdus și de îndepărtat, deoarece are o jantă care se potrivește perfect și reprezintă cel mai bun raport calitate-preț.

Veți putea să colectați cantitatea de flux menstrual într-un mod natural și să vă debarasați de el atunci când vă convine cel mai bine. Nu veți simți mâncărimi sau uscăciune și nu va fi nevoie să folosiți substanțe chimice dăunătoare în corpul dumneavoastră.

Nu veți mai avea scuze pentru a practica yoga, a înota, a merge la dans sau pur și simplu a alerga, folosindu-l veți uita de problemele cauzate de fluxul menstrual.

Dacă păstrați un obicei adecvat de curățare și sterilizare a produsului, acesta ar putea dura până la 15 ani, această caracteristică îl face un articol cu caracteristici eco-friendly .

 

Ce este o cupă menstruală și cum funcționează?

svg%3E

Probabil că te-ai întrebat ce sunt cupele menstruale? Acestea sunt cupe mici din silicon flexibil care se introduc în vagin atunci când aveți menstruația. Aceste dispozitive funcționează la fel ca tampoanele, dar în loc să absoarbă sângele, ele vor facilita colectarea lichidului menstrual într-o cupă.

În comparație cu tamponul , observăm că această invenție constituie o alternativă ecologică și economică , deoarece sunt reutilizabile.

Cum se utilizează: În plus, modul său de utilizare este complet simplu. Pur și simplu introduceți cupa în vagin atunci când începe să vă vină ciclul.

Un alt avantaj al acesteia este că poate fi folosită cu toată liniștea atunci când sunteți la serviciu sau când dormiți în confortul căminului dumneavoastră, deoarece lichidul menstrual va fi colectat în interiorul cupei, fără să vă faceți griji cu privire la orice scurgere. De asemenea, nu necesită utilizarea de pastile sau de accesorii suplimentare.

După ce au trecut 12 ore , este suficient să o scoateți, să o răsturnați peste toaletă și să turnați lichidul. De asemenea, puteți clăti paharul în chiuveta din baie sau, dacă vă aflați într-o toaletă publică, îl puteți șterge cu hârtie igienică.

O alternativă diferită pentru igiena acestui dispozitiv ingenios, și care a devenit tehnica preferată de majoritatea femeilor, este să faceți un duș și să folosiți acel moment pentru a-l scoate și curăța.

În cele din urmă, introduceți-l din nou pentru încă 12 ore, simplu, după cum vedeți!

Anatomia unei cupe menstruale

Designul unei cupe menstruale este destul de simplu. Deși există numeroase mărci disponibile pe piață, marea majoritate seamănă cu o formă de clopot.

Singura excepție sunt cupele menstruale de unică folosință, care seamănă foarte mult cu o diafragmă contraceptivă .

Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii unei cupe menstruale?

svg%3E

Este surprinzător faptul că paharele menstruale nu sunt cele mai utilizate produse de igienă feminină , deoarece acestea oferă multe avantaje femeilor.

Aceste beneficii includ comoditate, sănătate, costuri și mediu.

Dacă ești o fată care se familiarizează pentru prima dată cu acest tip de dispozitiv, îți recomandăm să continui cu noi pentru a cunoaște detaliile primelor sale primării.

O cupă menstruală poate colecta de 2-3 ori mai mult lichid decât un tampon. Acest lucru înseamnă că cupele menstruale sunt potrivite pentru utilizarea pe timp de noapte sau în momentele în care nu aveți acces direct la o baie.

Dacă sunteți o femeie sportivă care se bucură de activități fizice , cum ar fi înotul, yoga, alergarea și joggingul, acesta este dispozitivul feminin ideal pentru dumneavoastră.

Designul anatomic al produsului vă va permite să vă efectuați toate exercițiile de rutină cu un confort inimaginabil.

Cupele de crin, așa cum au mai fost numite, sunt perfecte pentru vacanțe și călătorii , deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cumpărarea sau schimbarea unui prosop sanitar.

Dacă vă plac drumețiile, campingul sau călătoriile, aceste cupe menstruale ar trebui să fie produsul dvs. de igienă preferat.

Cupele menstruale sunt capabile să rețină până la o uncie de lichid, ceea ce înseamnă de cinci ori mai mult decât pot reține tampoanele și absorbantele.

Așadar, femeile care au o menstruație abundentă, se pot bucura de această veste. Nu mai trebuie să vă faceți griji că absorbția nu este suficientă sau că ați avut un accident cu absorbantul sanitar.

Cu cupele menstruale nu veți avea scurgeri neplăcute.

Cupele menstruale vă permit să vă concentrați asupra muncii dumneavoastră. Indiferent dacă aveți o menstruație ușoară, moderată sau abundentă, nu va fi nevoie să purtați cu dumneavoastră alte dispozitive de igienă.

Beneficiile pentru sănătate ale cupei menstruale

svg%3E

Ca produs de igienă intimă, vă recomandăm să cunoașteți aceste caracteristici favorabile cu privire la ceea ce ar trebui și nu ar trebui să folosiți pentru corpul dumneavoastră.

Spre deosebire de alte produse de igienă feminină, cupele menstruale nu conțin substanțe nocive.

Sunteți îngrijorat că au:

 • Clor?
 • BPA?
 • Parfumuri?
 • Sau poate vreun adeziv care vă irită pielea?

Nu, ei bine, nu și categoric nu.

Deși nu ar trebui să introduci aceste substanțe chimice în tine de una singură, de ce o faci atunci când folosești tampoane și absorbante care le conțin?

Femeile și fetele care au experimentat utilizarea tampoanelor au experimentat cel mai probabil disconfort de uscăciune, deoarece aceste produse tind să absoarbă toată umiditatea din colul uterin.

Din nefericire, acest lucru include fluidele corporale sănătoase care ar trebui să rămână în interiorul corpului dumneavoastră. Același lucru este valabil și pentru tampoanele organice, care prezintă în continuare același dezavantaj.

Cu toate acestea, nu vă faceți griji, acel sentiment oribil este de domeniul trecutului, deoarece cupele menstruale colectează sângele în loc să-l absoarbă, așa că nu veți mai experimenta acea uscăciune vaginală .

Dacă sunteți o fată care are pielea sensibilă sau este predispusă la dermatită sau alergii la latex, puteți fi sigură că cupele menstruale nu vă vor declanșa episoadele alergice și cu atât mai puțin în zona dumneavoastră de jos.

 • Poate rezolva probleme de sănătate

Potrivit ginecologilor și experților din domeniul medical, multe femei spun că nu mai suferă de uscăciune vaginală, infecții și mâncărimi de când au decis să treacă de la tampoane și tampoane la cupe menstruale.

Unele femei spun chiar că sângerează mai puțin atunci când folosesc o cupă menstruală în locul unui tampon ! Așa că au venit să rezolve aceste probleme enervante de sănătate.

Te-ai întrebat vreodată ce este acel miros , ca să afli că de fapt erai tu însuți?

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când lichidul menstrual este expus la aer, acesta poate emana o emanație unică și oarecum neplăcută.

Din fericire, cupele menstruale rezolvă acest inconvenient enervant prin faptul că împiedică aerul să ajungă la sânge, prevenind astfel mirosurile neplăcute.

Dacă suferiți de afecțiunea cunoscută sub numele de uter didelfic ( Didelphysuter ), adică femeile care au un uter dublu, cu două coluri separate, atunci cupele menstruale sunt încă o soluție viabilă în timpul ciclului sexual.

Deoarece cupa se află sub colul uterin, aceste dispozitive pot fi adaptate la dreapta, pentru a colecta lichidul.

Beneficiile economice ale cupei menstruale

O femeie cheltuiește în medie aproximativ 115 euro pe an pe tampoane și absorbante. Aceasta se traduce printr-o medie de aproximativ 5 400 de euro pe parcursul vieții.

În timp ce mulți consideră că achiziționarea acestor produse de unică folosință este o cheltuială lunară necesară, achiziționarea lor poate reprezenta totuși o luptă majoră pentru gospodăriile cu venituri mici.

Aici intervin aceste produse inovatoare ca o soluție infailibilă, deoarece cumpărarea cupei menstruale și, atâta timp cât ai grijă de dispozitivul tău intim, va fi o investiție unică, economisind o sumă semnificativă de bani pe termen lung.

Prin urmare, este mai puțin costisitoare , așa că bucurați-vă, pentru că acum puteți sări peste raionul de tampoane și absorbante din supermarket!

Beneficiile pentru mediu ale cupei menstruale

Să facem un exercițiu mental. Imaginați-vă că sunteți în prezent la menstruație, așa că trebuie să folosiți 5 produse de igienă feminină de unică folosință pe zi, timp de 5 zile. În medie, pe parcursul anului, acest lucru ar însemna aproximativ 300 de tampoane sau absorbante.

Dacă luăm calculul un pic mai departe, ar putea fi vorba de aproximativ 10 000 de produse neutilizabile pe parcursul vieții dumneavoastră. După cum veți vedea, este vorba de o mulțime de deșeuri.

În schimb, dacă sunt folosite și îngrijite corespunzător, cupele menstruale sunt soluția perfectă, reutilizabilă și ecologică, care va contribui la fericirea și îngrijirea ta feminină, ajutând în același timp la reducerea depozitelor de deșeuri.

Aceste dispozitive devin din ce în ce mai ecologice, așa că alăturați-vă fetelor eco-friendly !

Care sunt dezavantajele cupei menstruale?

După ce ați citit toate aceste avantaje, utilizarea cupei menstruale sună prea bine ca să fie adevărat, nu-i așa? Cu toate acestea, ca să fim sinceri, există unele dezavantaje în utilizarea acestor dispozitive, așa că iată câteva sfaturi importante de luat în considerare înainte de a migra la utilizarea acestor produse sanitare.

Dezavantajele utilizării cupei menstruale includ:

Spre deosebire de alte produse de igienă feminină, este necesară practica pentru a perfecționa tehnica de introducere și scoatere a cupei menstruale.

În timpul utilizării acestor dispozitive sanitare, va trebui să vă spălați pe mâini mult mai des. Mai ales în perioada inițială de învățare.

Dacă sunteți o adolescentă sau o fată foarte tânără care nu a avut încă relații sexuale, s-ar putea să vi se pară dificil să introduceți o cupă menstruală.

Cupele menstruale nu se potrivesc tuturor. Dacă suferiți de fibromi (tumori benigne care se dezvoltă pe pereții uterului) sau de un uter flasc, atunci este foarte probabil ca acest dispozitiv să nu se potrivească corect și nici foarte mult în interiorul.

După fiecare ciclu, se recomandă sterilizarea cupei menstruale înainte de depozitare.

Cum să alegeți o cupă menstruală?

svg%3E

Cu siguranță vă întrebați ce cupă menstruală este potrivită pentru dumneavoastră? Alegerea acestui dispozitiv este de fapt destul de simplă, trebuie doar să țineți cont de următoarele aspecte:

 • Mărimea cupei menstruale:

Cupele menstruale pot avea dimensiuni diferite, în funcție de marca care le produce, dar în general acestea au de obicei două, una mică, pentru femeile care nu au născut sau cu flux ușor spre mediu și una mai mare pentru femeile care au născut pe cale vaginală sau care au un flux abundent.

Fiecare femeie este diferită, așa că va trebui să evaluați și alți factori pentru a ajunge la cupa potrivită.

Femeile cu un flux menstrual abundent vor avea nevoie, evident, de o cupă cu o capacitate mai mare decât doamnele care au de obicei perioade menstruale cu un flux menstrual moderat .

Dacă sunteți una dintre acele femei care au sângerări abundente timp de câteva zile, iar apoi intensitatea scade, poate doriți să cumpărați 2 cupe de dimensiuni diferite. Unul pentru zilele cu fluiditate mai mare și unul mai mic pentru zilele mai ușoare.

Fiecare vagin este diferit! mușchii vaginali sunt mai fermi când aveți sub 30-45 de ani și înainte de a avea o naștere vaginală. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, veți avea nevoie de o ceașcă mică.

Femeile care nu au avut experiență sexuală vor avea nevoie, de asemenea, de o mărime mai mică a cupei, care să permită o inserție confortabilă.

În schimb, doamnele care au peste 50 de ani au mușchii vaginali mai slabi. De asemenea, cele care au născut pe cale vaginală vor avea nevoie de un diametru al cupei puțin mai mare.

Cu toate acestea, trebuie să știți că, în realitate, diferențele nu sunt prea evidente, fiind vorba doar de câțiva milimetri sau cam așa ceva între dispozitivele mai mari și cele mai mici.

Înălțimea colului uterin poate influența introducerea cupei. Dacă vă întrebați cât de departe trebuie introdusă ? Trebuie să știți că sunt necesari aproximativ 5 cm. În acest fel, cupa va fi introdusă cu succes.

Chiar dacă aveți un col uterin mic, ar trebui să puteți folosi o cupă menstruală. Asigurați-vă că selectați un dispozitiv conceput pentru femeile cu această caracteristică anatomică.

 • Din ce material este confecționată cupa menstruală?

În general, cupele menstruale sunt reutilizabile și sunt fabricate din unul dintre următoarele trei materiale:

 • Silicon de calitate medicalăCauciuc de cauciuc natural (Latex)Elastomer termoplastic (TPE)

Cupele menstruale din silicon sunt în prezent cele mai durabile dintre cele trei opțiuni de material. Atât latexul, cât și TPE încep să se deterioreze mai devreme decât siliconul, dar pot oferi în continuare o durată de viață foarte lungă și utilă.

Acesta este motivul pentru care majoritatea cupelor menstruale sunt fabricate din silicon de calitate medicală.

Un alt punct important atunci când alegeți o cupă menstruală este să țineți cont de alergiile dumneavoastră.

Alergiile la latex sunt destul de frecvente, așa că, dacă folosiți un material greșit, ar putea fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră. Cauciucul de cauciuc natural este acum recunoscut ca fiind un factor declanșator de alergii.

O excepție de la regulă sunt cupele fabricate din polietilenă și, bineînțeles, din silicon, care, așa cum am menționat mai sus, vă vor oferi întotdeauna o calitate bună.

 • Cupa menstruală are o tijă?

Unele cupe menstruale au o tijă sau un inel la bază. Această parte a cupei este concepută pentru a ajuta la introducerea și îndepărtarea dispozitivului sanitar.

Există numeroase tipuri de mânere folosite la cupe, inclusiv:

Bila:

O bilă ovală sau rotunjită.

Tijă de inel:

O buclă care formează un inel.

Tijă plană:

Plană ca o foaie de hârtie.

Tijă solidă:

O tijă solidă.

Tijă goală:

Tulpina are forma unui tub gol.

Trebuie să știți că prezența tulpinii nu este o caracteristică necesară. Unele femei chiar îl consideră inconfortabil.

De aceea, unele femei decid să taie cu un cuțit ascuțit, această parte a piesei. Ei lasă doar ¼ de centimetru din tulpină, susținând că această lungime este suficientă pentru o îndepărtare ușoară.

Nu vreți să le tăiați cupa intimă? O altă soluție este că majoritatea cupele sunt atât de flexibile încât vă permit să le inversați, astfel încât tija va rămâne în interiorul dispozitivului.

Singurul dezavantaj al acestei metode este că va reduce capacitatea de reținere a lichidului a cupei menstruale.

 • Cât de fermă este cupa menstruală?

Anumite mărci de cupe menstruale sunt mai ferme decât altele și pot varia în funcție de mărimea cupei.

O cupă mai fermă are avantajul de a apăsa mai strâns pe peretele vaginal, ceea ce, la rândul său, poate fi favorabil, devenind un sigiliu pentru a preveni scurgerile.

Dezavantajul este că unele femei găsesc cupele menstruale mai ferme mai puțin confortabile, așa că preferă să folosească cupe menstruale mai moi .

 • Cupa menstruală are linii de măsurare?

Așa este. Unele mărci de cupe menstruale au linii de măsurare pe părțile laterale, asemănătoare cu cupele de măsurare pe care le folosești când gătești.

Acești markeri sunt utili dacă aveți nevoie să determinați cu exactitate cantitatea de flux menstrual pe care o aveți într-o anumită perioadă de timp.

Ca regulă generală, o femeie pierde în mod normal doar aproximativ 2,5 linguri de lichid pe ciclu, ceea ce echivalează cu 35 ml.

În timpul unui ciclu de 3 zile, acest lucru ar echivala cu un maxim de 10 ml pe o perioadă de 24 de ore. Pe baza acestui fapt, veți observa că toate cupele menstruale ar trebui să permită cu ușurință câteva ore înainte de a fi nevoie să fie golite.

Cu toate acestea, cifra de mai sus reprezintă o medie. Unele femei pot pierde până la 6 linguri, sau 80 ml sau mai mult de lichid în timpul ciclului, ceea ce echivalează cu aproximativ 25 ml pe 24 de ore (în timpul unui ciclu de 3 zile).

Totuși, aceste dispozitive vă oferă capacitatea de colectare și liniștea de care aveți nevoie.

Cu toate acestea, dacă fluxul menstrual este deosebit de abundent, atunci este posibil să doriți să optați pentru cupa care conține cel mai mult lichid. Acest lucru va ajuta la reducerea numărului de ori când va trebui să îl goliți.

Cupele menstruale pot varia în ceea ce privește dimensiunea diametrului. Această deschidere va determina calitatea sigiliului pe care îl veți obține. Cu cât canalul vaginal este mai larg, veți avea nevoie de o cupă mai largă.

Dacă aveți mușchii podelei pelviene deosebit de slabi sau ați avut mai mulți copii, este posibil să doriți să luați în considerare o cupă cu un diametru mai mare . Acest lucru se datorează faptului că acești mușchi vor fi mai lași și, prin urmare, canalul este mai larg.

Pentru a reduce posibilitatea scurgerilor, o cupă mai largă va asigura o mai bună etanșare în jurul peretelui vaginal.

Dimpotrivă, dacă aveți mușchii podelei pelviene deosebit de strânși sau sunteți o fată foarte tânără, o cupă cu diametru mai mic va fi suficientă pentru dumneavoastră.

Există încă unele discuții cu privire la reacțiile chimice care pot avea loc atunci când se adaugă coloranți și vopsele la siliconul de uz medical.

Potrivit de teste efectuate de experți, potențialul acestor culori cu sângele nu este clar.

Din acest motiv, multe companii producătoare de pahare intime au optat pentru prudență și au decis să lase paharele incolore, astfel încât acestea vor părea transparente.

Cu toate acestea, alte mărci au adăugat nuanțe, pentru a ajuta la ascunderea decolorării care apare odată cu utilizarea și pentru a face ca totul să arate puțin mai frumos.

Cum se sterilizează cupa menstruală?

Curățarea unei cupe menstruale este la fel de simplă ca și clătirea ei sub jet de apă între goluri și apoi fierberea ei într-o oală cu apă timp de 10-20 de minute pentru a o steriliza la sfârșitul ciclului (sau conform instrucțiunilor mărcii).

Apoi îl puteți depozita în siguranță în geanta de transport care este inclusă cu majoritatea acestor produse.

Nu depozitați în recipiente ermetice.

Ca și în cazul oricărui produs intim feminin, trebuie respectate procedurile adecvate de igienă și spălare atât a mâinilor, cât și a cupei, pentru a reduce riscul unei posibile infecții.

Deoarece cupele menstruale sunt utilizate intern, există anumite situații în care trebuie solicitat un sfat medical ginecologic înainte de a le utiliza.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că cupele menstruale nu trebuie utilizate în timpul actului sexual.

De unde să cumpărați o cupă menstruală?

Unde să cumpărați o cupă menstruală depinde de modul în care preferați să o cumpărați, dacă într-un magazin personal sau online. În locuri precum farmaciile și chiar în lanțurile de supermarketuri, cum ar fi Mercadona, este posibil să le obțineți. Pe internet, puteți merge la Amazon, unde există o mare varietate de opțiuni la prețuri accesibile și de foarte bună calitate.

Cum se utilizează o cupă menstruală?

Fiecare femeie este diferită și, din nefericire, fiecare producător de cupe folosește criterii de dimensionare ușor diferite. Cu toate acestea, urmând recomandările și sfaturile de mai sus, ar trebui să poți selecta cea mai bună cupă menstruală pentru nevoile tale.

Întrebări frecvente

Cum introduc o cupă menstruală?

Pentru a introduce o cupă menstruală, trebuie să vă spălați pe mâini și apoi să împăturiți cupa în modul care vi se potrivește cel mai bine. Apoi, trebuie să introduceți ușor cupa pliată chiar la intrarea în canalul vaginal (urmând instrucțiunile incluse cu cupa menstruală).

Odată introdusă, cupa se va deschide și este gata să înceapă să colecteze fluxul menstrual.

Cum se scoate o cupă menstruală?

Fiecare pahar este proiectat cu o tijă. Când este timpul să scoateți paharul, spălați-vă pe mâini și folosiți tulpina pentru a vă ghida degetele în baza paharului.

În continuare, ciupiți ușor baza pentru a elibera sigiliul de aspirație și apoi scoateți încet cupa din canalul vaginal.

Cât de des trebuie să vă goliți cupa menstruală?

Acest dispozitiv trebuie golit și spălat de cel puțin două ori pe zi, cel puțin o dată la 12 ore.

Spălarea regulată a cupei menstruale va împiedica disiparea mirosurilor.

Un avantaj excelent pe care ar trebui să-l știți este că aceste cupe pot fi folosite în siguranță peste noapte. Cea mai bună practică pe care vă puteți obișnui să o faceți este să vă goliți dispozitivul menstrual înainte de a merge la culcare și să îl goliți din nou imediat ce vă treziți.

Utilizarea cupei menstruale poate provoca scurgeri?

Dacă sunteți nou în utilizarea acestor dispozitive, trebuie să aveți răbdare și să fiți realist și să vă acordați două sau trei cicluri pentru a vă obișnui să introduceți și să scoateți corect cupa.

Puteți alege, de asemenea, să folosiți o căptușeală în primele câteva rânduri ca măsură de protecție suplimentară în cazul în care aveți scurgeri.

Doare să folosești o cupă menstruală?

Categoric nu. Deoarece cupele menstruale nu usucă corpul ca tampoanele de unică folosință, nu există nicio senzație de disconfort atunci când sunt scoase și nici atunci când sunt introduse.

Surse:

Revoluția cupei menstruale - Universitat de Barcelona

Ce îmi puteți spune despre cupa menstruală? - Mayo Clinic

Cupa menstruală - Wikipedia

Tot ce trebuie să știți despre folosirea cupei menstruale - Healthline

Ce este o cupă menstruală? - WebMD