09 iunie 2019

Sursa: cotidianul.md,

 Pe 9 iunie, Curtea Constituțională din R. Moldova a decis suspendarea președintelui Igor Dodon, stabilrea interimatului funcției de șef al statului și preluarea acesteia de către Pavel Filip. 

 

Potrivit sursei, decizia a urmat unei sesizări venite din partea Partidului Democrat și a fost luată în timp record, după ce sâmbătă, 8 iunie, parlamentul a adoptat o hotărâre privind  condamnarea tentativei de uzurpare a puterii în favoarea Partidului Democrat din Moldova și a lui Vladimir Plahotniuc de către Curtea Constituțională, acțiune parlamentară finalizată cu învestirea Maiei Sandu în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

 

Este „o nouă încercare disperată de a utiliza Curtea Constituțională în tentativa de a uzurpa puterea. Singura soluție în acest moment este presiunea externă și internă”, a replicat Igor Dodon, făcând din nou apel repetat la partenerii externi și la presiunea populației.

 

„Ieri am arătat că noi, cetățenii Republicii Moldova cu opinii diferite asupra politicii interne și externe, putem să ne unim de dragul unui scop comun: eliberarea Moldovei de regimul dictatorial criminal. Este important să nu oprim presiunea noastră și să continuăm lupta. Din câte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal. Și aceasta, în pofida faptului că procesele de ieri din Parlament și noul Guvern format au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est”, a mai declarat I. Dodon.

 

Curtea Constituțională a stabilit că Pavel Filip este noul președinte al Republicii Moldova

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE