Curtea de Justiție din Kiev reunită de urgență pentru a analiza acuzațiile aduse lui Zelensky 

Sursa: kiev.informator.ua

 Sâmbătă, 20 aprilie, în media din Ucraina a apărut informația potrivit căreia Vladimir Zelensky poate fi oprit pe cale juridică să participe la turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina, programate să aibă loc duminică, 21 aprilie.

 

Dosarul cu argumentarea acuzaților a fost depus de avocatul Andrei Hilko, iar ședința completului de judecată al Curții de Justiție din Kiev a  fost programată pentru ora 21.00.

 

Înainte de începerea ședinței, Andrei Khilko a declarat că a sesizat instanța din cauza faptului că în timpul procesului electoral a fost martor la încălcări ale legii în sediul central de campanie al lui Zelensky.  

 

Întrebat de jurnaliști despre motivul pentru care dosarul a fost depus în ajunul celei de-a doua runde a alegerilor, avocatul a refuzat să răspundă. Acesta a declarat totuși că a depus două dosare în instanță. Într-unul a fost refuzat, iar în al doilea a fost rugat să corecteze o serie de erori. A. Hilko a precizat că a reușit să ajungă în instanță numai în aeastă dimineață.

 

Comentariu BSMAP: Principalele agentii de presă din Ucraina și canalele oficiale de informare în masă nu au mediatizat informația. Foarte probabil acest lucru se datorează faptului că Legea ucraineană privind desfășurarea alegerilor interzice orice formă de campanie electorală cu 24 de ore înaintea începerii procesului de votare.

 

Mulțumim pentru încredere
20 aprilie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro