Cutit de supravietuire

mejor-navaja-de-supervivencia

Sunteți un lucrător de sudură și încă nu aveți cea mai bună mașină de sudură tig? Nu mai spuneți nimic, astăzi veți găsi cea mai bună opțiune la un preț cu adevărat accesibil și fără concurență pe piața de astăzi . După cercetări laborioase, am stabilit că opțiunile noastre sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Există lucrări care nu pot fi făcute cu un aparat normal, știm asta, și de aceea este întotdeauna indicat să avem un Soldartig pentru mai multă eficiență în domeniu și mult mai multă precizie. Citiți mai departe pentru a afla despre ce este vorba.

În cele ce urmează, veți vedea în lista noastră de comparație un total de patru produse cu standarde înalte de calitate și un raport preț-performanță excelent.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare înainte de a lua o decizie de cumpărare, dar puteți avea încredere în noi că următoarele patru mașini se ridică la înălțimea nevoilor dvs. ca muncitor. Mergeți mai departe și mult noroc la cumpărături!

Cele mai bune mașini de sudură Tig

Iată dintre cele mai bune mașini de sudură Tig:

1. IPOTOOLS NTF SUPERTIG 200DI Mașină de sudură TIG

Pentru începători și profesioniști

51B+Qfb-CBL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv de calitate care să vă permită să stăpâniți toate lucrările de sudură atât la nivel profesional, cât și la nivel de amatori, Ipotools NTF cu modelul Supertig 200DI, care garantează o prelucrare perfectă a metalelor precum oțelul, aluminiul, titanul și chiar a aliajelor de cupru.

Este un aparat portabil și compact, care cântărește doar 15,5 kg și este ușor de transportat datorită curelei de umăr. Tehnologia sa corespunde noii generații de aparate de sudură TIG, deoarece încorporează un microprocesor pe 32 de biți care îl face eficient și economic, permițându-i să stocheze până la ultimele 10 setări utilizate, care pot fi apoi reamintite pe afișajul digital transparent. În cele din urmă, este capabilă să genereze suduri perfecte cu electrodul de băț.

2. Aparat de sudură TIG cu invertor POTENZA

Ușor, dar puternic

41Kqw7SqXQL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care caută un aparat de sudură TIG cu invertor pentru uz casnic, dar recomandat de specialiștii din domeniul construcțiilor, Potenza, care are zeci de ani de experiență în oferirea de mașini eficiente care lucrează cu o intensitate de curent de 200 de amperi, cu un factor de utilizare de 60% și o tensiune de 23,7 volți, poate privi cu încredere la produsele Potenza.

Acestea sunt portabile datorită dimensiunilor de 53 x 40 x 18,5 cm și greutății de 5 kg. Este un dispozitiv durabil care permite reglarea electronică a puterii datorită afișajului și a butoanelor situate pe panoul frontal. Este livrat cu o husă de plastic robustă pentru a transporta 1 cablu de alimentare de 2,2 metri, 1 cablu de împământare cu clemă de cupru pur, 1 cablu de electrod cu clemă și 1 lanternă ergonomică cu 4 duze.

3. MORACLE 200A TIG inverter welder

Consum redus de energie

31xI0waWS1L

Vezi pretul Emag

Pentru a încheia această selecție de aparate de sudură TIG cu un succes, puteți urmări Moracle, , deoarece are un generator de sudură în curent continuu de mare putere, deși are un consum redus de energie datorită designului tehnologic al invertoarelor de ultimă generație care îi permite să genereze un ciclu de lucru de 60% cu un curent de 200 A în timpul sudării. Are o aprindere HF de înaltă frecvență care aprinde arcul electric pe parcursul întregului proces, fără a atinge piesa de lucru.

Acest echipament este versatil și adecvat pentru lucrul cu oțel, oțel inoxidabil, titan și aliaje de cupru. Are o greutate brută de 10,4 kg, ceea ce îl face destul de portabil și este livrat cu 1 kit care include 1 cablu cu clește de sudură, 1 cablu de împământare și 1 manual de utilizare.

4. Stamos Power - S-MULTI-416 - Aparat de sudură TIG multiproces

Atât de multă putere, atât de compact!

317JVu+fmPL

Vezi pretul Emag

Această opțiune cu adevărat puternică și utilă vine la un preț pe care nu-l veți crede. Acesta vă permite să sudați o varietate incredibilă de materiale, de la oțelul normal la nichel și aluminiu , printre multe altele.

Este foarte versatilă și potrivită pentru orice tip de muncă. Veți dori cu siguranță să o aveți în atelierul dumneavoastră odată ce o vedeți și puteți fi siguri că vă va oferi durabilitate și rezistență.

5. Smart 200 A TIG PULSE

Un produs de ultimă generație!

41QtZYGkTqL

Vezi pretul Emag

Ce se întâmplă dacă combini tehnologia de ultimă oră într-o mașină de mare putere? Rezultatul este Galagar Smart.

Aparat de sudură care are un afișaj digital și o reglare a intensității care variază între 5 și 200 de amperi. Prețul său este foarte mediu și este cu siguranță o ofertă pe care nu ar trebui să o refuzați. Utilizatorii care îl dețin nu se plâng de performanțele și eficiența acestuia. Aveți de gând să cumpărați unul?

6. Stanley 460180 Inverter - Echipament de sudură (160 A)

Îți vine să crezi ce preț are?

31fzW7xTlhL

Vezi pretul Emag

Stanley este o marcă recunoscută, fără îndoială, de majoritatea experților din domeniu, are o mare versatilitate și este, de asemenea, apreciată ca fiind una dintre cele mai bune companii în crearea de mașini grele.

De data aceasta ne oferă un dispozitiv de tip Caterpillar de culoare galbenă care atinge până la 160 de amperi de curent electric. Prețul său este de două ori mai mic decât al altora din categoria sa.

7. Mașină de sudură TIG Inverter Mașină de sudură Inverter 200A Grand Master

Merită fiecare bănuț!

51byWNUN8tL

Vezi pretul Emag

Cu o culoare roșiatică frumoasă, această mașină are o putere care variază între 10 și 100 de amperi. Deși nu are o putere foarte mare, este economic și ideal pentru lucrări de bricolaj simple și de bază.

Dacă doriți să experimentați acest tip de produs, aceasta este achiziția ideală. De asemenea, are o durabilitate mare și este foarte bine cotată de clienții săi. Ciclul său de funcționare este de 60%.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune aparate de sudură tig

Cum funcționează acest aparat? - Scurt rezumat

mejor-navaja-de-supervivencia

Gazul inert de tungsten este un anumit tip de sudură în care electrozii sunt o tijă neconsumabilă din tungsten. Acesta este un material dur care poate rezista la temperaturi de până la 6200 de grade Fahrenheit fără să se topească.

Această proprietate face ca tungstenul să fie perfect pentru ghidarea curentului electric printr-un arc de sudură. Tija de tungsten este cea care conduce curentul. Este una dintre proprietățile care fac ca acest material să fie diferit de altele disponibile pe piață.

Cu toate acestea, este nevoie de capacități mai avansate pentru a utiliza acest tip de material și vă permite să sudați o varietate incredibilă de metale care diferă în ceea ce privește grosimea.

Capacități versus limitări

Acest electrod este mult mai mic decât o baghetă de sudură mică. Datorită acestui factor, este posibil să se realizeze lucrări mai precise, precum și să se sudeze pe metale extrem de subțiri sau fierbinți, în special aluminiu sau oțel inoxidabil.

După ce vă perfecționați tehnica, veți observa că sudarea TIG este imposibil de întrecut în ceea ce privește curățenia, obținând un finisaj neted și mult mai ușor de utilizat.

Trebuie remarcat faptul că, atunci când utilizați acest produs, veți avea nevoie, de obicei, de mai multe operațiuni de curățare, reglare, tratament termic și alte lucrări de pre-sudare.

Această curățare poate dura ceva timp, dar este extrem de importantă dacă doriți o lucrare impecabilă. De asemenea, este important să rețineți că nu poate exista murdărie în zona de lucru, deoarece aceasta va afecta cu siguranță rezultatul final al lucrării.

De ce este acest produs atât de popular?

Este un proces extrem de precis care asigură finisaje foarte curate, fără stropi sau vapori. Acest lucru îl face atractiv pentru aplicații foarte cosmetice, cum ar fi industria auto, sculptură, artizanat experimental și unele lucrări de bricolaj.

Se utilizează în mod obișnuit în aplicații cu secțiuni foarte subțiri de oțel inoxidabil, tuburi cromate sau metale mai ușoare, cum ar fi aluminiul. Acestea din urmă necesită un control precis al căldurii pentru a evita arderea sau arderea metalului.

Factori de care trebuie să țineți cont atunci când faceți această achiziție

Ca orice dispozitiv, există anumite standarde și cerințe de care trebuie să țineți cont pentru a avea o experiență satisfăcătoare cu un astfel de produs. TIG este mai versatil, deoarece poate fi utilizat pentru variații mai mari de tip de metal, precum și de grosime.

Putere de ieșire

Dacă aveți nevoie de acest dispozitiv pentru lucrări casnice mici sau proiecte agricole, atunci un aparat de sudură de 115 volți ar fi perfect. Pentru proiecte mai mari sau profesionale, un aparat de 220 de volți este perfect.

În cazul în care aveți nevoie de unul pentru o precizie industrială ridicată, va trebui să achiziționați unul de 230 de volți sau mai mare. Aproape toate opțiunile digitale includ ieșire dublă.

Gama de amperaj

Întotdeauna este mai bine să alegeți un aparat de sudură care are cel mai mare amperaj disponibil în buzunarul dumneavoastră. Unul cu un amperaj de la 5 la 230 va oferi o flexibilitate maximă pentru diferite tipuri de metale, precum și pentru diferite grosimi.

Aluminiul necesită un amperaj mai mare pentru sudare decât oțelul inoxidabil sau oțelul combinat. Un element mai mic de 200 amperi de putere nu este aplicabil pentru grosimea maximă a aluminiului.

Grosimea metalului

Dacă aveți tendința de a lucra cu instrumente de ½ inch grosime, TIG nu este chiar potrivit pentru dumneavoastră. Această opțiune funcționează cel mai bine în cazul metalelor mai subțiri, deoarece acestea necesită un control mai mare al căldurii în timpul sudării, ceea ce este posibil numai cu tungsten. Veți avea nevoie de aproximativ 1 amperiu pentru fiecare 0,001 inch de grosime a metalului sau 40 de amperi pe milimetru.

Ciclul de funcționare

O sudură cu un ciclu de funcționare de 20% este considerată scăzută, între 40 și 50% este medie, iar între 60 și 80% este considerată ridicată. Ciclul de lucru depinde de numărul de amperi de care aveți nevoie pentru a suda.

De exemplu, o mașină de 140 A cu un ciclu de funcționare de 10% va oferi un ciclu de funcționare de 30% atunci când este utilizată pentru 115 A.

Proces AC/DC

Dacă trebuie să sudați alte materiale decât metalul, atunci veți avea nevoie de un dispozitiv cu opțiuni AC DC . Materiale precum aluminiul și magneziul sunt moi și necesită ieșiri de curent alternativ, în timp ce metalele dure, precum oțelul inoxidabil și cuprul, au nevoie de curent continuu.

Ieșire de tip arc

Există de obicei două tipuri de ieșire de arc, pornire de înaltă frecvență și pornire de zgâriere. Pornirea prin zgâriere este necesară pentru ca rezistența tungstenului să poată fi depășită, astfel încât curentul să poată trece prin piesa de prelucrat.

Frecvența înaltă este ideală pentru sudarea cu opțiuni de curent alternativ și continuu. Zgârietura este, de asemenea, bună, dar tungstenul ar putea fi contaminat în lucru.

Controlul corect

Controlul căldurii este încă o caracteristică vitală pentru o sudare TIG de succes. La sudarea materialelor subțiri, reglarea ieșirii de control scade deformarea metalului.

O metodă bună de a controla căldura în timpul lucrului fără a pierde penetrarea va fi menținerea sudurii pulsate. Utilizarea sudării TIG cu impulsuri permite alternanța între dispozitiv și îl reglează între curenți mai mari sau mai mici. Acest lucru păstrează arcul în timp ce permite sudarea la rece.

Portabilitate

Atunci când cumpărați un aparat care va fi utilizat în aceeași locație în mod repetat, portabilitatea nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea, dacă puterea furnizată va fi mutată fără îndoială în atelier sau pentru a suda un semn pe autostradă, este necesară o opțiune portabilă . Există două metode fundamentale de utilizare a unui produs TIG ca dispozitiv portabil: acestea includ utilizarea ingineriei conductive și a invertoarelor.

Sfaturi pentru a alege cele mai bune aparate de sudură Tig

Urmați acest ghid pentru a nu regreta achiziția

Este important să știți ce veți suda

Înainte de a face orice, ar trebui să aveți o idee clară despre ceea ce veți lucra în mod regulat. Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să cumpărați un produs care nu vă va oferi suficientă putere sau controlul precis de care aveți nevoie.

Buget

Stabiliți un buget și respectați-l. În acest fel, veți ști cât sunteți dispus să plătiți și veți adăuga caracteristicile pe care doriți să le obțineți în funcție de banii pe care îi aveți la dispoziție.

Marca

Dacă aveți de gând să cheltuiți câteva sute de euro pe un aparat, nu vă asumați riscuri și asigurați-vă că achiziționați de la o companie care are un istoric în domeniu. Nu vă orientați doar către cele mai populare, există și altele de calitate și durabilitate deosebită la prețuri mult mai mici.

Citiți recenziile (dar fiți atenți)

Ca orice alt produs, există o serie de recenzii despre aceste dispozitive, dar multe dintre ele nu sunt suficient de precise, așa că fiți atenți, deoarece ar putea exista informații înșelătoare. În mod ideal, citiți întotdeauna recenziile verificate pe Amazon de la utilizatorii care au folosit efectiv dispozitivul.

Luați în considerare înainte de a achiziționa o mașină la mâna a doua

Există oameni care au supraestimat capacitatea produselor lor sau care și-au pierdut interesul pentru ele după câteva luni și le-au scos la vânzare la un preț incredibil de mic. Dacă puteți obține unul frumos, ușor folosit, la jumătate de preț, atunci mergeți pe el. Dacă se află încă în garanția companiei, cu atât mai bine. Dar dacă ești la început de drum în această lume, este ideal să faci o nouă achiziție, pentru că nu știi ce cauți și vei ști că escrocii sunt peste tot.

Dimensiuni și greutate

Selectați dimensiunea produsului de sudură în funcție de camera în care îl puteți amplasa. Dacă aveți o cameră mai mare și nu aveți nevoie să mutați instrumentul , atunci dimensiunea și greutatea nu contează. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un utilaj în special pentru lucrări în aer liber sau pentru închiriere, dimensiunea și greutatea reprezintă un element important de luat în considerare. În acest caz, folosiți unul care cântărește mai puțin de 15 kg.

Funcții și caracteristici speciale

Multe dintre aceste opțiuni vin cu funcții speciale care pot afecta foarte mult performanța produsului dvs.

  • Intrarea de tensiune multiplă permite funcționarea eficientă la două sau mai multe puteri.
  • Un aparat multifuncțional poate fi utilizat în alte scopuri decât TIG.
  • Comenzi ușor de utilizat pentru utilizatorii începători, astfel încât și cei care nu sunt experți să poată utiliza produsul, chiar dacă nu sunt pe deplin calificați.
  • Controlul echilibrului ACE permite utilizatorului să aibă mai mult control asupra sudurii atunci când lucrează cu materiale precum aluminiul sau magneziul.
  • Controlul căldurii este ideal pentru menținerea arcului electric și răcirea piesei de prelucrat.

Accesorii și piese suplimentare

Achiziționați piese suplimentare pentru aparatul dvs. pentru a vă putea califica pentru o reducere.

  • Lanternă: Pe aceste unelte sunt disponibile diferite tipuri de lanterne.
  • Pedală de picior: Deși majoritatea companiilor furnizează o pedală de picior împreună cu unitatea, altele nu o fac. Pedala de picior este importantă pentru a controla dispozitivul în poziții inaccesibile.
  • Protecție: Este necesară protecția împotriva razelor UV. Sunt disponibile diferite tipuri de protectori.
  • Echipament de siguranță: Bumbacul și mănușile rezistente la căldură sunt obligatorii.
  • Masca de sudură: Acest echipament este foarte important pentru protecția împotriva fumului toxic.

Preț și garanție

Optați întotdeauna pentru cel care se potrivește cu bugetul dumneavoastră. Cele mai scumpe opțiuni nu sunt întotdeauna cele mai bune. Puteți găsi cele mai bune pentru orice buget dacă vă cunoașteți bine nevoile.

Garanția este, de asemenea, un factor vital, pe care ar trebui să îl verificați înainte de a cheltui banii.

Greșeli frecvente pe care le fac oamenii atunci când fac această achiziție

Alegerea unui aparat cu prea multe caracteristici speciale

Una dintre tendințele multor utilizatori este de a fi atrași de aspectul aparatelor mai mari. Este adevărat că cele cu mai multe caracteristici sunt excelente din punct de vedere al calității și performanței, dar de ce să cheltuiți bani pe lucruri de care nu aveți nevoie?

Sistem de răcire

Un articol rezonabil de scump ar trebui să conțină un sistem de răcire pentru a proteja sistemul de supraîncălzire. O unitate scumpă care vă determină să cumpărați un sistem de răcire suplimentar înseamnă un cost mai mare. Dacă aveți un buget restrâns, fiți suficient de inteligent pentru a ști cum să navigați între diferitele opțiuni în care compania oferă un sistem de răcire în pachetul de livrare.

Calcularea eronată a cererii de putere

Este necesar să cunoașteți cu exactitate cantitatea de putere și capacitatea mașinii, altfel veți avea probleme atunci când puterea de ieșire nu este aliniată cu specificațiile de sudare.

Acum că aveți o idee, vă invităm să folosiți acești electrozi de tungsten acoperiți pentru a obține un rezultat mai profesional , opțiunile sunt largi și pot fi chiar până la sudori electrici. Și se lucrează pe materiale care pot fi de până la tin. Doriți să faceți achiziția astăzi?