Cutit de vanatoare

mejor-cuchillo-de-caza

Dacă sunteți un fan al mersului în pădure pentru a vâna carne bună sau pentru a vâna creaturi sălbatice, a avea la îndemână cel mai bun cuțit de vânătoare poate face diferența între a supraviețui sau a avea parte de o sperietură bună.

Pentru pasionații de vânătoare, un cuțit bun este esențial, deoarece le va asigura curățenia muncii, precizia tăieturilor și, mai ales, este un instrument de apărare împotriva oricărei eventualități.

Instrumentele producătorului lama de căprioară din oțel inoxidabil tind să fie populare prin tradiție, dar nu sunt singurele, așa că ar trebui să aruncați o privire la oferta disponibilă, astfel încât să știți ce vi se potrivește cel mai bine.

În orice caz, nu trebuie să uitați, atunci când alegeți, să căutați unul care să aibă un design ergonomic, un mâner confortabil și capacități ambidextre.

Atunci când faceți alegerea, este important să alegeți unul care să vă satisfacă nevoile și care să fie și mai puțin costisitor.

Cele mai bune cuțite de vânătoare

Care este cel mai bun cuțit de vânătoare?

Găsirea unui produs bun pentru vânătoare presupune să faci o comparație între toate modelele oferite și apoi, în funcție de confortul tău, să faci alegerea care îți convine.

Cu toate acestea, atunci când cumpărați, este important să țineți cont de o serie de detalii care vă vor ajuta să faceți o selecție mai potrivită.

Primul lucru care trebuie luat în considerare este tăișul, în mod tradițional cuțitele de vânătoare au așa-numitul Filo Facon, deși de-a lungul anilor această abordare tradițională s-a schimbat în cuțite multifuncționale mai versatile sau cu două tăișuri.

Utilizarea este, de asemenea, importantă, poate fi jupuirea, dezosarea, topping sau piercing, în orice caz, confortul este esențial, iar mânerele de cerb sunt adesea foarte populare.

Unele vin chiar cu o lamă de piele pentru a vă ajuta să separați pielea. Important este să alegeți un cuțit bun și accesibil. Această listă vă poate ajuta.

Iată cele mai bune cuțite de vânătoare:

1. Cuțitul de vânătoare sportiv iField

Estetică și calitate

312Df5eB8cL

Vezi pretul Emag

Fabricat cu un mâner din lemn de măslin și o gardă din oțel inoxidabil, acest instrument de vânătoare are o lungime a lamei de 10,5 cm pentru ca tu să tai tot ce vrei.

Pe lângă faptul că este solidă și robustă, este prevăzută cu o teacă din piele și are un tăiș robust care vă va rezista mult timp. Aceasta este o unealtă de foarte bună calitate, ideală pentru utilizarea în lucrările forestiere.

 

2. Cuțit de vânătoare damascat Perkin Knives

Eleganță și soliditate

61pm5byGoQL

Vezi pretul Emag

Înzestrat cu un tăiș excelent, cuțitul full tang de la marca Perkin Knives este exact ceea ce căutați pentru a merge la vânătoare în pădure și a înfrunta toate pericolele pe care le implică pădurea și creaturile sale primitive.

Are o lungime de 33 de centimetri și este confecționată din oțel damascat foarte rezistent , cu mâner din nuc. Este prevăzut cu o teacă din piele , astfel încât să îl puteți purta cu protecția cuvenită. Cei care îl dețin remarcă soliditatea sa.

 

3. Cuțit de vânătoare Fardeer DE22

Finisaje excelente pentru diverse utilizări

512FK4idXwL

Vezi pretul Emag

Fabricat în Spania, acest cuțit muela are o greutate de 340 de grame și o lungime de 17,5 cm.

Este o piesă care se remarcă prin caracteristici excepționale, finisaje deosebite și o frumusețe izbitoare care este completată de mânerul din lemn cu stil artizanal .

Este un cuțit de jupuit care include o teacă neagră, realizată din nailon de calitate excelentă. Este un instrument esențial dacă v-ați decis să mergeți la vânătoare.

 

4. Cuțitul pliabil Kershaw CLASH KS1605

Multifuncțional

41Zuyx-9R4L

Vezi pretul Emag

Dacă vă gândiți să mergeți la vânătoare în pădure, nu puteți pleca fără acest cuțit pliabil care vă va fi cu siguranță de mare ajutor oriunde v-ați afla.

Acesta este un tip de cuțit pe care îl puteți folosi în orice împrejurare, ca ajutor de bucătărie, ca un cuțit sportiv și chiar pentru sculptura în lemn.

Are o grosime bună a lamei , ceea ce o face puternică și robustă, dar îi facilitează și sistemul de pliere.

 

5. Cuțit de vânătoare Walther Black Tac Tanto

Ideal pentru orice ocazie

31cA0IL-T5L

Vezi pretul Emag

Nu trebuie să fii un maestru cuțitar pentru a ști să distingi un cuțit bun pentru vânătoare, mai ales dacă este un instrument mic cu o imensă varietate de utilizări.

Acest model, lansat de producătorul Walter Black , are o lamă din oțel inoxidabil de tanto și un tăiș parțial zimțat.

Este proiectat ergonomic pentru degetul mare, este un spărgător de sticlă și are o lungime totală de peste 23 de centimetri.

 

Ce este un cuțit de vânătoare?

Deși termenul se referă la cuțite folosite pentru vânătoare, experții insistă asupra faptului că nu există un singur cuțit pentru astfel de scopuri, ci că acest lucru va depinde de tipul de vânătoare, de scop și de funcție.mejor-cuchillo-de-caza

De exemplu, există cuțite de uz general, care pot fi folosite pentru orice sarcină, dacă vă decideți să mergeți la vânătoare, cele mai comune în aceste cazuri sunt cuțitele cu teacă.

Cei care se ocupă cu vânătoarea recomandă utilizarea mai multor tipuri de cuțite, inclusiv cuțite de jupuit, de acoperit și de dezosat, printre alte utilizări.

Unele cuțite au chiar lame interschimbabile care permit utilizarea diferitelor tipuri și forme cu același mâner, acestea, se poate spune, servesc la orice.

 

Părțile unui cuțit de vânătoare

Un bun vânător cunoaște părțile cuțitului său ca pe cele ale propriei mâini, printre altele pentru că fiecare parte are o funcție specifică. Printre cele mai importante părți ale tuturor cuțitelor de vânătoare se numără:

Vârf:

Aceasta este zona în care lama se întâlnește cu coloana vertebrală, formând un capăt ascuțit care are rolul de a sfâșia și străpunge.

Burtă:

Aceasta este curbura tăișului, foarte utilă la jupuit, deoarece mărimea curburii înseamnă mai multă lungime de tăiere.

Margine:

Partea din lamă care face tăietura.

Coloană:

Partea din spate a cuțitului, pe partea opusă tăișului. Acesta asigură greutate, rigiditate și rezistență.

Ciocanul primar și secundar:

Ciocanul primar se referă la unghiul real de tăiere, care la cuțitele de vânătoare este cuprins între 22° și 30°, în timp ce ciocanul secundar curăță lama și permite un ciocan primar mai ascuțit.

Suport pentru detalii:

Numit și 'jimping', acesta este un punct aproape de mâner, în general antiderapant, unde vă puteți sprijini degetul mare atunci când trebuie să înțepați lama pentru detalii mici.

Choil:

Se referă la o parte din apropierea mânerului care vă va oferi o suprafață antiderapantă și va facilita munca de înăbușire a lamei atunci când trebuie executate detalii mici și mărunte.

Apărătoare:

Aceasta este situată pe mâner și se referă la o parte care ajută la prevenirea alunecării degetelor pe lamă. Nu este obișnuit ca cuțitele de vânătoare să aibă o gardă, deoarece aceasta interferează atunci când se lucrează pe corpul unor animale mari și voluminoase.

Buton:

Folosit în principal la cuțitele de luptă și este utilizat pentru a sparge capul, oasele, craniul sau pentru lovituri și sarcini care necesită forță de percuție. Este o secțiune mărită sau întărită la capătul din spate al mânerului.

Tipuri și utilizări

Există mai multe tipuri de cuțite de vânătoare pe piață, fiecare cu un scop și o funcție diferită, cele mai populare fiind:

Cuțit cu lama cu vârf în formă de picătură:

La acestea, coloana vertebrală coboară încet până la vârful lamei; acest tip de cuțit reduce la minimum perforarea accidentală a organelor, menținând în același timp calitatea cărnii. Este ușor de controlat, iar vânătorul are o suprafață de tăiere bună. Dezavantajul este că nu este la fel de ascuțit și, prin urmare, nu este foarte util pentru piercing.

Cuțitul Bowie Edge:

Numite și Clip Point, acestea au spini în general drepți în mijlocul lamei și apoi se curbează spre vârf, această calitate vă oferă o suprafață mare de tăiere și un cuțit potrivit pentru luptă, deoarece are o curbă foarte ascuțită. Dezavantajul său este că este îngust și, prin urmare, poate fi slab. Cu toate acestea, este excelent pentru piercing. Cuțitul Bowie are uneori chiar și un fierăstrău pentru oase.

Cuțit cu cârlig sau cuțit cu fermoar:

Asemănător cuțitelor cu vârful în formă de picătură, dar are o tăietură ascuțită în formă de cârlig pe spinare. Acesta este adesea folosit pentru a deschide abdomenul fără a rupe mușchii sau a tăia organele. Este folosit pentru tăiere și jupuire, iar dezavantajul său este că este dificil de ascuțit.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un cuțit de vânătoare

Există o serie de elemente legate de durabilitate, calitate și material care sunt importante de luat în considerare atunci când cumpărați un cuțit de vânătoare bun, aici vă puteți face o idee despre care sunt elementele la care ar trebui să acordați o atenție deosebită atunci când faceți achiziția:

Fixă sau pliabilă:

Ambele stiluri sunt populare printre vânători. Ca o chestiune de obișnuință, poate că cei din vechea gardă sunt mai înclinați să folosească lama fixă, în timp ce cei mai noi preferă lama pliabilă. Experții subliniază că, în acest caz, una nu este mai bună decât cealaltă din punct de vedere calitativ, durabilitatea indică mai mult lama fixă, deoarece cea pliabilă are detalii mecanice legate de calitatea sa de pliere care implică mai multă grijă, cea fixă este mai rezistentă pentru sarcini grele, cum ar fi străpungerea oaselor și este, de asemenea, mai ușor de curățat, însă cea pliabilă este mai sigură și mai versatilă în utilizare.

Materialul lamei:

Cele mai comune materiale pe care le veți găsi la o lamă de vânătoare sunt oțelul carbon și oțelul inoxidabil. Datorită compoziției sale de fier, nichel, carbon, crom, este foarte rezistent la rugină, dar se pătează în anumite medii și nu este la fel de ascuțit. Pe de altă parte, lamele din carbon sunt mai ascuțite, dar ruginesc și se decolorează ușor, chiar dacă sunt bine îngrijite.

Mâner:

Pentru ca un cuțit de vânătoare să aibă un mâner bun, acesta trebuie să fie robust, să aibă o aderență bună, să se simtă bine atât în mâinile mari, cât și în cele mici și, mai presus de toate, să aibă caracteristici ambidextre. În ceea ce privește materialele, atunci când mânerul este fabricat din stamina , este de obicei un cuțit confortabil, acest tip de construcție este destul de popular.

Teacă:

Aceasta este o componentă importantă la pistoalele cu lama fixă, deoarece siguranța dumneavoastră depinde de ea. Acesta va proteja cuțitul de deteriorări și vă va feri de tăieturi periculoase sau neplăcute, permițându-vă totodată să aveți acces ușor la armă. De obicei, acestea sunt fabricate din piele sau nailon, acesta din urmă nefiind foarte popular printre experți. În ultimii ani, tecile realizate dintr-un material termoplastic numit Kydex au devenit, de asemenea, la modă și câștigă popularitate în rândul utilizatorilor acestor cuțite.

Multifuncționalitate:

Deși nu sunt foarte frecvente în cazul cuțitelor de uz casnic, noile tehnologii par să încline spre instrumente multifuncționale. Experții insistă că mai bine decât un cuțit cu două funcții sunt două cuțite pentru funcții specifice. Unele au lame duble și lame interschimbabile care sunt ca două cuțite într-unul singur.

Detaliu final:

O scurtă prezentare a ceea ce trebuie să căutați la un cuțit de vânătoare bun include o atenție sporită la materialul Kydex care a devenit celebru la aceste arme, nu numai pentru teci, ci și pentru alte componente. Cuțitele de vânătoare sunt un accesoriu esențial pentru vânători și, în funcție de preferințe și alegeri, vă puteți decide pentru o lamă fixă sau pliabilă.