Cutit elvetian

navaja-suiza-victorinox

Cu siguranță puteți recunoaște o copertă roșie cu o cruce albă și faptul că în interiorul ei se află o varietate de cuțite și unelte multifuncționale care pot fi folosite zilnic.

Acestea sunt cele mai bune cuțite elvețiene Victorinox, un instrument convenabil pentru a le purta cu tine dacă mergi cu cortul, dacă ești acasă, pentru a le purta în buzunar, la vânătoare sau la pescuit.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni cărora le place să fie pregătiți în orice situație, în orice moment, atunci aveți nevoie de unul dintre aceste instrumente.

Este fabricat din oțel inoxidabil, este versatil și vă poate ajuta să supraviețuiți în cel mai sălbatic moment, dacă sunteți expuși la situații în mijlocul pustietății, la dezastre naturale, vă poate oferi chiar și date despre temperatură, pentru că are o alarmă termometru.

Cele mai bune cuțite elvețiene Victorinox

Care este cel mai bun cuțit elvețian?

Pentru a învăța cum să folosiți cele mai bune cuțite Victorinox Swiss Army este necesar să știți ce oferă piața . În funcție de funcțiile , acestea vor avea un preț mai mic, dar calitatea va fi întotdeauna cea mai bună. Zece dintre ele sunt cunoscute ca fiind cele mai comune și mai utile pentru tot felul de situații. De la cazuri riscante până la simpla cusătură a unui nasture. Tăierea lemnului sau pilirea unghiilor; cuțitele Victorinox Swiss Army au caracteristica de a fi versatile în orice moment.

Dacă te gândești că nu poți merge fără unul, atunci ai făcut trucul de a te simți pregătit oriunde te-ai duce.

Iată lista cu cele mai bune 10 cuțite Victorinox Swiss Army pentru a evalua funcțiile, caracteristicile și gradul de utilizare în funcție de nevoile dvs.

Iată dintre cele mai bune cuțite de buzunar:

1. Soldați elvețieni Victorinox 08461MWCH briceag

41whVvXNvPL

Vezi pretul Emag

Acest model de briceag are mai multe dintre instrumentele care pot fi utile într-o zi obișnuită acasă. Are: deschizător de conserve, șurubelniță mică, suliță, fierăstrău pentru lemn, șurubelniță Phillips, inel inoxidabil, șurubelniță pentru sarcini grele, desfăcător de cutii cu desfăcător de sticle, dezizolator de sârmă, lamă de blocare cu dispozitiv de deschidere cu o singură mână și lamă zimțată. Nu aș ezita să o achiziționez.

2. Victorinox Champion Plus

41dqW4m8B4L

Vezi pretul Emag

Are pensete și bețișoare, două funcții definitorii. Din anumite motive, nu include un clește, dar acesta nu ar trebui să fie un motiv pentru a-l lăsa deoparte. Pensetele și bețișoarele pot fi versatile și pot îndeplini mai multe funcții în camping sau acasă.

3. Victorinox Huntsman

51gXTuAC5tL

Vezi pretul Emag

Cuțit de buzunar de ultimă generație, special pentru vânătoare și tir. Dacă sunteți unul dintre cei care merg să exploreze în munți și chiar vă place aventura, cu siguranță vă veți simți mai confortabil cu un Hunstman.

4. Victorinox 09583MC Wenger Rangergrip 57 Hunter

41jYdQEE6uL

Vezi pretul Emag

Perfect pentru vânătoare și pescuit. Este la îndemână pentru mânere improvizate. Include tirbușon și ferăstrău. Un pic cam mare pentru a o purta în buzunar, dar în geanta de vânătoare cu siguranță o puteți pune. Vă va ajuta să scoateți peștii din apă și să țineți obiectele care trebuie să aplice forță.

5. Victorinox Rescuel Tool

51ik9+6c9-L

Vezi pretul Emag

Victorinox se angajează, de asemenea, în crearea unei creații care să salveze vieți. Acest cuțit este ușor de deschis și are instrumente pentru spargerea ferestrelor, spargerea rapidă a sticlei și a curelelor. Este ușor de folosit cu mănuși, are mânere fluorescente și o teacă rezistentă din naylon.

Salvamarii, pompierii, ofițerii de poliție sau orice alt tip de salvator ar trebui să se simtă mai complet cu unul dintre aceste Unelte de salvare. Poate fi folosit subacvatic, pentru a salva animale în mare sau în munți, nu doar oameni. Este o armă de salvare.

6. Victorinox Swisschamp

51BhwCSnSYL

Vezi pretul Emag

Cu acest cuțit veți fi pregătit pentru tot ce aveți nevoie în camping. Include foarfecă, riglă în centimetri, riglă în inci, lupă, ac și până la 33 de instrumente utile.

Îl puteți folosi pentru a vă monta cortul, pentru a tăia alimente sau materiale care se duc de obicei la locul de campare. Dacă este noapte sau dacă aveți o vizibilitate redusă, puteți folosi lupa, care vă va îmbunătăți vederea și vă va ajuta să țineți situația sub control.

7. Cuțitul elvețian Victorinox Spirit 30239L

51yzjx9+vOL

Vezi pretul Emag

Acest cuțit are o garanție de lungă durată și dispune de funcții precum: deschizător de sertare cu șurubelniță de 6 mm, îndoitor și tăietor de sârmă dură și alte funcții care rezistă în situații stresante.

Dacă sunteți la fermă și trebuie să tăiați o sârmă care nu vă permite să înaintați, atunci cu ajutorul Spiritului veți putea înainta.

8. Victorinox Traveller Lite 17905AVT

51-IZh3U7JL

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai remarcabile funcții ale acestui cuțit este că dispune de o lumină cu led, perfectă pentru a colinda în zonele întunecate în excursii sau acasă.

De asemenea, dispune de numeroase instrumente de orientare de înaltă calitate , ceas digital 12h/24h cu alarmă, cronometru cu numărătoare inversă, altimetru m/ft, barometru, termometru °C/°F. Toate aceste funcții acoperă un număr mare de nevoi de călătorie.

Nu veți avea opțiunea de a nu vă putea trezi dacă trebuie să luați trenul sau avionul, deoarece cu ceasul Traveller Lite călătoria dvs. este sigură și bine planificată.

9. Victorinox Classic Utility Knife

41INOf0a0jL

Vezi pretul Emag

Acest cuțit clasic de buzunar este unul pe care cu siguranță vei dori să îl ai în colecția ta. Caracteristicile includ lama subțire, pila de unghii cu vârf de șurubelniță, foarfeca, penseta, scobitoarea și un inel de chei.

Este elegant și cu totul clasic. Versatil în utilitatea sa și ușor de folosit în buzunar. (Victorinox Swisschamps 16795XAVT

41Dvd-jkIZL

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai complete și mai variate cuțite de pe piața Victorinox este Swisschamps. Un instrument valoros care vine într-o cutie elegantă cu toate instrumentele de care puteți avea nevoie.

Are mai mult de 80 de funcții, printre care se numără și cea de birotică, o caracteristică pe care nu o au multe altele. Cu toate acestea, poate fi completat cu oricare dintre cele menționate mai sus.

Cine a creat cuțitele elvețiene?

las-mejores-navajas-suizas-1024x682

Karl Elsener și Nicholas Elsener au fost cei care au fondat compania elvețiană 'Victorinox'. Această fabrică de cuțite este situată într-un sat numit Ibach din Elveția, ei sunt responsabili pentru realizarea celei mai mari producții de cuțite de buzunar.

Crucea albă în interiorul unui scut a început să fie folosită de Victorinox încă din 1909. În acel an, mama fondatorului Karl Elsener a murit, așa că acesta a înființat compania cu numele 'Victoria' în onoarea ei. Combinația dintre cuvintele 'Victoria' + 'Inox' a format renumitul nume de marcă.

De ce a fost numit cuțitul elvețian?

Această pictogramă Victorinox a devenit cunoscută în întreaga lume și a devenit parte a armelor purtate de armata elvețiană. Se numesc astfel deoarece modelul original se numea 'Cuțitul soldatului' și a fost realizat pentru trupele care aveau nevoie de un instrument pliabil, de bună calitate și cu diverse funcții de utilizare.

Era comodă pentru că includea o sabie, un perforator, o șurubelniță, un desfăcător de conserve și mânere. Erau cuțitele de supraviețuire perfecte pentru militari.

Acestea sunt instrumentele pe care le au cuțitele elvețiene

A avea un model mic, dar cu mai multe instrumente este navaja-suiza-victorinox

ceea ce se remarcă la fiecare dintre cuțitele care sunt realizate cu marca de Victorinox.

De la un deschizător de scrisori sau o foarfecă, la un laser și un termometru pot fi găsite în acest produs. Există mai multe modele pe piața și acestea pot fi analizate cu ușurință în funcție de utilizarea preconizată.

Comparând prețurile, modelele și ofertele mici, cu cât de util poate fi un aparat de ras, este un avantaj pentru a putea cumpăra acest produs unic.

Fiecare dintre funcțiile pe care le îndeplinește unul dintre aceste accesorii este unic și, ceea ce este și mai tare, este că o parte din nevoile tale pot fi rezolvate atunci când vrei să fii un explorator sau pur și simplu să repari ceva acasă.

Chei de alegere a unui cuțit elvețian

Atunci când cumpărați un cuțit elvețian, trebuie să țineți cont de utilizarea cea mai potrivită.

Calitate și preț:

Cu cât este mai bună calitatea, cu atât este mai bun prețul. Cuțitele elvețiene pot fi accesibile. Acestea se caracterizează prin utilizarea de material din oțel inoxidabil, sunt puternice și rezistente la orice lucrare pe care doriți să o faceți cu ele. și ușor de transportat.

Utilizare și aplicare:

Este necesar să se analizeze utilizarea pe care o va avea aparatul de ras înainte de a cumpăra. Este recomandabil ca clientul să facă un test și o comparație cu diferite cuțite în funcție de necesități.

Greutate și dimensiuni:

Un cuțit Victorinox poate avea până la 141 de funcții care pot fi folosite în orice moment. Acestea cântăresc de obicei mai puțin de 160 de grame, sunt simple și practice.

Materiale:

Cuțitele Victorinox sunt fabricate din materialul principal care este oțelul inoxidabil special pentru cuțite și briceaguri, compus din crom și molibden, de unde și rezistența lor. Cele cu funcții electronice au propriile circuite și LED-uri.

Cuțitele elvețiene pot fi spălate în mașina de spălat vase?

navaja-Swiss-Army-1024x682

Mulți oameni se întreabă dacă își pot pune cuțitul elvețian în mașina de spălat vase, însă, deși pare o idee excelentă, nu este recomandată. Cuțitele elvețiene nu trebuie spălate în mașina de spălat vase sub nicio formă, motivul este foarte simplu, deși sunt concepute pentru a fi rezistente la toate tipurile de medii, expunerea continuă la temperaturi ridicate, săruri și detergenți poate deteriora cuțitul.

Briceagul elvețian de buzunar este foarte renumit pentru că este inoxidabil și de foarte bună calitate, bineînțeles că nu va fi deteriorat de o singură spălare în mașina de spălat vase, problema apare atunci când expunerea este continuă, dacă trebuie să vă curățați cuțitul puteți folosi o cârpă umedă, apoi îl uscați și îl hidratați cu ulei.

Ce ulei pot folosi pentru cuțitul meu elvețian?

Atunci când căutați un lubrifiant, trebuie să țineți cont de proprietățile acestuia și de prevederile legale. Caracteristicile lubrifianților multifuncționali sunt: gust și miros neutru, rezistență la îmbătrânire, siguranță în contact cu produsele alimentare, calitate împotriva uzurii și coroziunii.

Lubrifiantul recomandat de marca Swiss Army este Multi-tool 4.3301

Cum se reglează lama cuțitului?

Ca în cazul oricărui cuțit, este normal ca lama să își piardă ascuțimea odată cu utilizarea, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie aruncat.

Swiss Army recomandă ascuțirea lamei cu o piatră de șlefuit sau cu un ascuțitor, treceți lama peste piatră la un unghi de 15-20 de grade. Rezultatul va fi un unghi de tăiere de 30 până la 40 de grade. Când simțiți că piatra începe să se încălzească, adăugați apă pentru a reduce temperatura.

Deși este posibil să șlefuiți aparatul de ras, este foarte puțin probabil să fiți nevoit să recurgeți la această procedură, deoarece lamele sunt realizate dintr-un material excelent.

Cum se utilizează tirbușonul?

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să verificați dacă modelul de cuțit pe care îl dețineți are un mini tirbușon, dacă da, ar trebui să-l deschideți, țineți cont de faptul că nu toate modelele includ acest element.

Așezați acum elementul în mijlocul dopului și începeți să îl răsuciți în jos; poate fi necesar să aplicați puțină forță pentru a împiedica deplasarea acestuia din poziție.

Când elementul cuțitului este complet în interiorul dopului, trageți-l vertical în sus cu precizie, țineți sticla cu o mână și nu răsuciți sau înclinați corpul cuțitului.

Beneficiile cuțitelor elvețiene

Dacă încă nu cunoașteți motivul pentru care mulți aleg acest cuțit atunci când merg cu cortul, în drumeții sau în orice altă activitate în aer liber, este timpul să aflați toate beneficiile cuțitului pliabil.

Fiecare cuțit elvețian are o lamă excelentă

Lamele cuțitelor elvețiene sunt foarte ascuțite, pot face tăieturi precise chiar și după mai mulți ani de utilizare. Este important să verificați dacă modelul pe care îl cumpărați este original, deoarece există multe imitații.

Materialul lamei

Aceste lame sunt construite din oțel de o calitate excelentă, ceea ce îi conferă un tăiș perfect pentru a tăia materiale de diferite grosimi, există persoane care susțin că lama lor nu și-a pierdut tăișul după ce au folosit-o constant ani de zile și există chiar persoane care au obținut cuțitul moștenit de la tatăl sau bunicul lor.

Ansamblul cuțitului

Unul dintre avantajele cuțitului elvețian este că are un ansamblu foarte rezistent, ceea ce îl face durabil și componentele sale nu se destramă.

Caracteristici principale

Lamă mare și mică

Componenta principală a cuțitului elvețian este lama lungă și groasă, care poate fi folosită ca un cuțit sau pentru a face aproape orice fel de tăietură: mâncare, hârtie, plastic, ruperea lemnului și multe alte materiale. În plus, ansamblul său este la fel de puternic ca și mânerul său.

Lama mică nu este inclusă în toate modelele, de obicei, singura diferență este dimensiunea. Datorită dimensiunilor sale mai mici, este perfect pentru a fi folosit pentru tăieturi mai delicate.

Destupător

Când trebuie să deschideți o sticlă de vin, puteți apela la cuțitul elvețian. Trebuie doar să pliați elementul din mânerul cuțitului și să-l introduceți în dop. Nu uitați că, în cazul în care cuțitul dvs. include o mini-șurubelniță, trebuie să o deschideți mai întâi, altfel nu veți putea folosi tirbușonul.

Deschizător de conserve

Dacă vă amintiți cum să folosiți deschizătorul de conserve de modă veche, nu veți avea nicio problemă în a-l folosi pe acesta, pur și simplu puneți marginea conservei în interiorul elementului și apăsați capătul ascuțit în jos până când deschideți o mică gaură, apoi apăsați în sus pentru a termina de deschis conserva. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, deschizătorul funcționează ca o șurubelniță cu cap plat de 3 mm.

Deschizător de sticle și șurubelniță de 6 mm

Șurubelnița cu cap plat de 6 mm poate fi utilizată și pentru a deschide sticle.

Punch

Acest element este atât de ascuțit încât poate fi folosit pentru a face găuri în materiale textile, cum ar fi pielea sau pânza. De asemenea, este posibil să se facă găuri în lemn sau în alte materiale conexe.

Breloc de chei

Datorită pandantivului inclus, este foarte ușor să folosiți cuțitul pentru breloc sau să îl atașați la o buclă de centură. Este foarte important să îl aveți la îndemână pentru a-l putea folosi atunci când este necesar.

Mulți oameni au reușit să supraviețuiască unor situații extreme datorită unui cuțit elvețian. Vă recomandăm să aveți întotdeauna cuțitul la dumneavoastră și să îl păstrați în același loc.

Penseta

Penseta sau cleștele pot fi folosite pentru a strânge ceva, un clește mic este ideal pentru a ține două fire sau pentru a trage de o frânghie.

Scobitori

Unele modele mai complete includ o mică scobitoare la capătul mânerului aparatului de ras, de obicei de culoare maro, perfectă pentru a îndepărta excesul de mâncare rămas între dinți. Este foarte important să spălați aparatul de ras după utilizare, altfel vă puteți infecta gingiile.

Utilizări surprinzătoare pentru cuțitul elvețian

Cuțitul elvețian este un instrument multifuncțional folosit de ani de zile în diferite treburi casnice sau activități pe teren, însă atunci când vine vorba de situații de supraviețuire, acesta poate fi cel mai bun aliat al tău.

Aprindeți un foc

Faptul de a putea aprinde un foc poate face toată diferența pentru a vă feri de frig, pentru a găti ceva sau pentru a face semnale de fum. Kitul de pornire în caz de urgență utilizează o baterie de lanternă și o bucată mică de vată de oțel pentru a genera conexiunea necesară care vă va permite să faceți focul.

Doar deschideți desfăcătorul de sticle și desfăcătorul de sticle la fiecare capăt, luați bucata de vată de oțel și înfășurați-o cu degetele până când obțineți ceva asemănător unui fir puternic, puneți capătul negativ al bateriei împotriva desfăcătorului de sticle și apăsați vată de oțel.

Îndoiți desfăcătorul de sticle până jos, în timp ce desfăcătorul de sticle trebuie deschis la jumătate, astfel încât să fie perpendicular pe restul cuțitului. Apoi îndepărtați cu grijă o parte din lână.

Așezați câteva fire de vată de oțel pe borna pozitivă a bateriei și pe deschizător, astfel se va crea un circuit electric. Vata de oțel se va încălzi rapid și va începe să se aprindă, puneți cu grijă niște vată de bumbac sau un staniol uscat în apropiere și așteptați să se aprindă.

Construiți un aragaz

Veți avea nevoie de o conservă de ton și de un desfăcător de cuțite, deschideți partea de sus a conservei, aveți grijă să nu o deschideți până la capăt, acum pliați capacul spre conservă și umpleți-o cu alcool metilic sau antigel.

Va trebui să așezați câteva pietre medii pe părțile laterale ale recipientului pentru a servi drept suport pentru ghiveci. Porniți aragazul și ați terminat.

Construiți un travoi

Un travoi este o structură în formă de A folosită pentru a transporta încărcături grele. În antichitate, acestea erau trase de cai. Acestea sunt foarte utile atunci când se deplasează o încărcătură. Pentru a o realiza, aveți nevoie doar de lama de ferăstrău a cuțitului dvs. elvețian, o frânghie și trei crengi.

Găsește două crengi de doi metri lungime și un centimetru grosime, taie-le și formează un triunghi. Acum adăugați o a treia ramură de un centimetru grosime și ½ picior lungime ca o bară transversală. Cu cuțitul taie frânghia pentru a lega ramurile de lemn împreună și nu uita să asiguri încărcătura.

Crestătură în formă de coadă de rândunică

Dacă nu aveți frânghie pentru a îmbina două bucăți de lemn, puteți folosi această tehnică pentru a îmbina două bețe. Trebuie să faceți doar trei tăieturi cu ferăstrăul cuțitului de buzunar. Primul ar trebui să fie drept în jos, iar celelalte două ar trebui să fie în diagonală față de primul.

Cu ajutorul fierăstrăului de ras trebuie să îndepărtați lemnul din cele trei tăieturi, astfel încât să rămână jumătatea inferioară a unui triunghi. Acum trebuie să ciopliți capătul unei alte crengi până când se potrivește perfect în crestătura făcută mai devreme. Unii oameni topesc seva de pin pentru a fixa mai bine ramurile.

Curățați-vă arma

O modalitate de a vă curăța arma atunci când vă aflați pe teren este să folosiți cuțitul elvețian, folosind foarfecele sau lama mică pentru a tăia câteva bucăți de flanelă de bumbac. Cu ajutorul scobitorii puteți introduce cârpa în acele locuri greu accesibile.

Atașați apoi unul dintre plasturi la o agrafă de hârtie și la una dintre împletituri, acest lucru vă va permite să curățați acul, nu uitați să fixați cealaltă parte a împletiturii sau a cordonului la aparatul de ras. De asemenea, puteți folosi șurubelnițele pentru a regla ținta sau pentru a îndepărta panourile de prindere.