04 martie 2020

Sursa: remnmilitaryblog.com

 Potrivit surselor locale turcești, pe 02.03.2020, nava mare de desant Novocerkassk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele și a ieșit în Marea Mediterană.

 

Anterior, pe 28 februarie, au trecut prin strâmtori atât fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov, cât și nava mare de desant Orsk. Toate cele trei nave aparțin FRMN.

 

Potrivit procedurilor, pe timpul trecerii prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele, navele de luptă rusești au fost escortate de vedete ale Pazei de Coastă din Turcia.

 

Deplasarea navelor de luptă ale FRMN în Marea Mediterană se desfășoară pe fondul întăririi dispozitivului militar al Federației Ruse din Siria, ca urmare a deteriorării situației de securitate din Provincia Idlib.

 

În prezent, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află următoarele nave de luptă și auxiliare:

– fregata Amiral Grigorovici;

– fregata Amiral Essen;

– fregata Amiral Makarov;

– nava de patrulare Dmitri Rogachev;

– submarinul B-261 Novorossiysk;

– submarinul B-265 Krasnodar;

– nava de cercetare electronică Ivan Khurs;

– dragorul maritim Ivan Antonov;

– nava mare de desant Novocherkassk;

– nava mare de desant Orsk;

– remorcherul de salvare Nikolai Muru;

– remorcherul de salvare Shakhter;

– nava atelier PM-82;

– petrolierul Iman;

– vedeta antidiversiune Kinel din clasa Gracionok;

– două vedete de asalt din clasa Raptor.

 

Astfel, se poate constata că gruparea, care, de regulă, includea aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare, dislocate în estul Mării Mediterane și în portul sirian Tartus, acum are 17 nave. Primele șase dintre acestea (trei fregate, o navă de patrulare și două submarine) sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Trebuie precizat și faptul că acestea, împreună cu nava de cercetare electronică Ivan Khurs și dragorul maritim Ivan Antonov sunt nave noi, introduse în dotare începând cu anul 2014.

 

Este de remarcat că, pentru prima dată, gruparea este formată aproape exclusiv din nave ale FRMN. Singura navă din afara flotei este nava atelier PM-82, care aparține Flotei din Marea Baltică. De regulă, din compunerea acesteia făceau parte și nave de luptă aparținând Flotei de Nord sau Flotei din Marea Baltică.

 

Imagine cu caracter simbolic
Date privind Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE