19 noiembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 19.11.2019, că, de la începutul anului 2019, în dotarea Trupelor regiunii au fost introduse peste 600 de unități de armamente și tehnică militară și specială, noi și modernizate.

 

În acest fel, procentul de armamente moderne din dotarea Trupelor Regiunii Militare Sud a ajuns la 65%. În cadrul marilor unități și unități militare ale Forțelor Terestre, acest procent este de 79%, la Forțele Aerocosmice de 73%, iar la Forțele Navale de 43%.

 

Până la sfârșitul anului 2020, este planificat ca procentul general de dotări moderne să ajungă la 70%, în timp ce la anumite categorii acesta va fi chiar de 100%.

 

În total, începând din anul 2010, în înzestrarea Trupelor Regiunii Militare Sud au fost introduse aproximativ 12.000 de unități de armamente și tehnică militară, noi și modernizate, dotate cu mijloace eficiente de comunicații și cu mijloace automatizate de conducere.

 

Recent, în dotarea unităților de aviație ale Regiunii Militare Sud din Regiunea Rostov și din Ținutul Krasnodar, au fost introduse noi elicoptere de instrucție Mi-28UB și elicoptere de transport Mi-8AMTȘ.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La o primă vedere, analizând datele prezentate mai sus, s-ar putea crede că Forțele Navale ale Regiunii Militare Sud se află într-o situație catastrofală, din cauza faptului că doar 43% din tehnică este nouă sau modernizată. Asta comparativ, de exemplu, cu Forțele Terestre, unde acest procent este de aproape 80%.

Situația însă nu este deloc așa. Componenta navală a Trupelor Regiunii Militare Sud, respectiv Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică, a fost modernizată în partea cea mai importantă a acesteia, respectiv navele de luptă. Evident că, în general, dacă luăm în calcul și navele auxiliare, există multe nave și vedete uzate fizic și moral. Însă, Flota din Marea Neagră, de exemplu, deține în prezent 13 nave și submarine noi, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Acesta este cel mai mare număr de platforme de acest timp din cadrul Forțelor Navale. În plus, planurile de înzestrare pentru perioada următoare prevăd creșterea, până în anul 2023, a numărului de platforme dotate cu rachete Kalibr de la 13 la 27.

În ansamblu, în ultimii ani, Trupele Regiunilor Militare Sud și Vest au avut prioritate în ceea ce privește modernizarea înzestrării. Acest lucru s-a datorat situării acestora la linia de contact cu NATO. De asemenea, Regiunea Militară Sud a trebuit să integreze Peninsula Crimeea, unde a fost formată o importantă grupare de trupe, dotată cu cele mai moderne mijloace de luptă.

 

 

Date privind modernizarea înzestrării Trupelor Regiunii Militare Sud din Federația Rusă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE