24 august 2019

Sursa:

  Pe 24 august, în jurul orei 09.30, aeronava Tu-214 (64529) la bordul căreia se afla delegația rusă condusă de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a aterizat pe aeroportul internațional din Chișinău. 

 

Deplasarea aeronavei din Moscova (Cikalovski) la Chișinău s-a efectuat prin ocolirea spațiului aerian al Ucrainei, respectiv prin spațiile aeriene ale următoarelor sate: Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria și România.

 

Delegația ministrului Șoigu, a venit în Moldova la invitația președintelui Igor Dodon de a participa la activitățile din 24 august dedicate „marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”.

 

Din delegație fac parte zeci de ofițeri, inclusiv mai mulți generali din Statul Major al Forțelor Armate ruse și din cadrul Ministerului rus al Apărării. inclusiv vicepreședintele Consiliului Federației din Rusia, Galina Karelova.

 

Comentariu BSMAP: Perioada 23-24 august este percepută diferit de forțele politice din Moldova, în funcție de cum se raportează acestea la regimul sovietic. Astfel, în timp ce pe 23 august partidele de dreapta au comemorat victimele regimurilor totalitare şi autoritare, pe 24 august forțele de stânga celebrează „eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști”.

 În același timp, maniera în care Șoigu a fost invitat în Moldova a fost criticată de premierul moldovean Maia Sandu, care a precizat că "Guvernul nu este implicat în această vizită". Mai mult, Maia Sandu i-a interzis ministrului Apărării, Pavel Voicu, să aibă întrevederi oficiale cu omologul său rus, precizând că nu au fost întreprinse toate demersurile legale, iar "vizita nu este oficială", Șoigu fiind prezent în calitate de "persoană privată".

 

 

Delegația ministrului rus al Apărării a ajuns în Moldova ocolind spațiul aerian al Ucrainei

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE