16 iulie 2019

Sursa: tass.cm

 Pe 16 iulie, deputatul Dmitri Belik, reprezentant al orașului Sevastopol în Duma de Stat a Federației Ruse, a declarat că amenințările Ucrainei de a distruge Podul Crimeei sunt nerealiste, deoarece capabilitățile armatei ucrainene îi permit doar să desfășoare exerciții militare împotriva unui inamic imaginar.

 

Unele mijloace media rusești și ucrainene au citat anterior o declarație a fostului secretar al Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Olexandr Turcinov, în care susținea că Kievul este capabil să distrugă Podul Crimeei (pese Strâmtoarea Kerci) în câteva minute, folosind un tip de rachete de croazieră care constituie inclusiv o amenințare la adresa navelor ruse de luptă din Marea Neagră și din Marea Azov.

 

"În micul univers al lui Turcinov, Ucraina învinge toți dușmanii și aruncă în aer Podul Crimeei folosind o rachetă, Neptun, care este o variantă ușor modificată a rachetei Kh-35 a Uniunii Sovietice", a subliniat Belik. "În viața reală, Kievul nu poate nici măcar să pună capăt vărsării de sânge în estul Ucrainei și să nu mai ucidă civili. Armata ucraineană este capabilă să obțină o victorie doar în trei cazuri: în titlurile din mass-media, într-un război împotriva civililor și dacă desfășoară exerciții militare împotriva unui dușman imaginar", a adăugat deputatul rus.

 

Comentariu BSMAP: Declarațiile deputatului rus reprezintă o replică întârziată la afirmațiile fostului secretar al CSNA din Ucraina, Olexandr Turcinov, care a demisionat pe 17 mai. Aceste dispute fac parte din războiul informațional "ușor" dus de politicenii ruși și cei ucraineni prin intermediul mijloacelor media. 

Cert este că Ucraina continuă să testeze și chiar a obținut unele rezultate încurajatoare cu sistemul de lansare a rachetelor de croazieră Neptun, la testul din 5 aprile 2019 racheta de mare viteză P-360lansată cu acesta, depășind 200 km în mod controlat și lovind ținta cu precizie, conform datelor făcute publice.

La fel de sigur este însă că, în prezent, această rachetă nu este în măsură să distrugă podul Crimeei, decât cu lansare din zonă apropiată și prin valorificarea unor puțin probabile erori în sistemul supradimensionat de apărare antiaeriană rusesc din zonă.

Oricum, ipoteza unui atac ucrainean este extrem de puțin probabilă pe termen scurt, mai ales că noul președinte și noua componență a CSNA din Ucraina au o abordare mai puțin agresivă asupra disputelor cu Rusia.

 

 

Deputat rus: Capabilitățile armatei ucrainene îi permit să lupte doar împotriva unui inamic imaginar

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE