04 iulie 2019

Sursa: defence-blog.com

 Forțele aeriene ale SUA au anunțat relocarea temporară a aeronavelor fără pilot MQ-9 Reaper, echipamentelor auxiliare și personalului de deservire, de la Baza Aeriană Miroslawiec din Polonia la Baza Aeriană Campia Turzii din România.

 

Relocarea Detașamentului 2 al Grupului 52 Operații Expediționare, care este o structură independentă alocată Aripii 52 Luptă Aeriană dislocată la Baza Aeriană Spangdahlem din Germania se desfășoară pe durata cât pista de la Miroslawiec se află în construcție.

 

SUA colaborează îndeaproape cu România și alți aliați și parteneri NATO pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională.

 

MQ-9 Reaper este o aeronavă de atac fără pilot de tipul MALE (medie-altitudine, durată mare de zbo), care este utlizată atât pentru lupta împotriva elementelor dinamice de execuție, cât și ca mijloc de culegere a informațiilor. Având în vedere timpul considerabil de menținere în aer, senzorii cu rază mare de acțiune, capacitățile multimodale de comunicații și armele de precizie, MQ-9 Raper reprezintă o capabilitate unică de cercetare, supraveghere, coordonare și lovire a țintelor.

 

Detașamentul american de UAV-uri MQ-9 Reaper din Polonia a fost relocat temporar în România

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE