Detector de monoxid de carbon

el-mejor-detector-de-humo

Instalarea de detectoare de fum funcționale în întreaga locuință este esențială pentru a asigura siguranța în caz de incendiu. Dar atunci când vine vorba de găsirea celui mai bun detector de fum, există atât de multe opțiuni pe piața încât poate fi dificil să determinați ce tip se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Un detector de fum acasă sau în afacerea dvs. vă va oferi liniște în cazul unui incendiu, deoarece va alerta pe toată lumea și cu siguranță ajutorul va sosi mai repede.

Aceste dispozitive sunt disponibile în diferite modele și funcții, iar unele sunt atât de sensibile încât pot crea o alarmă chiar și cu fum de tutun, fum de țigară, printre altele, și au, de asemenea, camere pentru o mai bună detectare a pericolului.

 

Cele mai bune detectoare de fum

Care este cel mai bun detector de fum?

Fiecare loc ar trebui să aibă un detector de fum. Acestea pot fi văzute cu ușurință în hoteluri, case, birouri, clădiri, clădiri industriale, pentru bucătării, pentru șeminee , iar funcționalitatea lor este ideală pentru a ține totul sub control și a alerta în cazul oricărei situații de risc.

Atunci când căutați pe internet modele de detectoare de fum, veți întâlni multe mărci. Acestea vor varia între prețuri mai accesibile, și prețuri mai scumpe.

Dorim să vă prezentăm o listă cu o selecție de detectoare de fum, care, în opinia cumpărătorilor online, sunt de bună calitate, mai puțin costisitoare decât multe dintre cele care se vând în magazine și cu test garanție de lungă durată.

Iată cele mai bune detectoare de fum:

1. Detector de fum ELRO FS1805

417GE4p7i0L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unor detectoare de fum ușor de instalat și la un preț foarte accesibil, acest model Elro ar putea fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră, deoarece pentru instalare trebuie doar să desprindeți banda adezivă inclusă pe spate și să le instalați în locul pe care îl preferați.

Funcționează cu baterii de 9 V care durează aproximativ 5 ani, astfel încât puteți uita de întreținere pentru o perioadă lungă de timp.

Include un buton de testare a sunetului, precum și un led care indică faptul că este pornit.

2. Detector de fum și monoxid de carbon X-Sense SC05F

41gV0FEtHXL

Vezi pretul Emag

Detector de fum cu preț redus cu tehnologie de top, cu procesare prin microcontroler (MCU) cu un senzor dublu, care detectează nivelurile periculoase de fum și monoxid de carbon.

Pentru a genera alerta, acesta emite un sunet de 85 dB pentru a avertiza asupra prezenței fumului și/sau a monoxidului de carbon.

De asemenea, protejează împotriva interferențelor cauzate de lumina exterioară pentru a menține funcționarea senzorului fotoelectric .

Îl puteți utiliza timp de 5 ani fără griji, cu o singură baterie litiu-ion care este sigilată în interiorul acestei alarme.

Are, de asemenea, o opțiune de a apăsa butonul de dezactivare care va opri alertele false.

Are o funcție de autodiagnosticare care indică o posibilă defecțiune cu un LED roșu intermitent și un sunet de avertizare

Este robust și capabil să reziste la șocuri și să se potrivească în orice încăpere sau vehicul.

3. Detector de fum Isafenest

31QPftaD7pL

Vezi pretul Emag

Acest detector de fum este unul dintre cele mai precise de pe piață, deoarece are un sistem de detecție la 360 de grade și poate indica cu precizie nivelurile periculoase de fum toată ziua, în fiecare zi.

Acestea sunt fabricate în cadrul unor controale stricte de calitate și în conformitate cu standardele europene, ceea ce garantează un produs care va dura 10 ani, timp în care va trebui să schimbați bateria doar de două ori.

De asemenea, datorită alarmei sale puternice de 85 de decibeli, dumneavoastră și întreaga familie o veți putea auzi pe o rază de până la 40 de metri.

4. Detector de fum Smartwares

31fVMUAr8yL

Vezi pretul Emag

Dacă aveți mai multe case sau dacă, dimpotrivă, aveți nevoie de mai multe detectoare de fum, acest kit ar putea fi cel mai potrivit pentru dvs., deoarece într-un singur pachet veți avea 4 detectoare ușor de instalat, pe care le puteți monta în bucătărie sau oriunde aveți nevoie de ele.

Bateria sa are o durată de viață de peste un an, ceea ce, adăugat la ușurința de instalare și întreținere, face din aceste detectoare una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață.

Acestea includ LED-uri care indică funcționarea, precum și un buton de verificare a alarmei.

5. Detector de fum HEIMAN

41Lx1ahDitL

Vezi pretul Emag

Detector de fum extrem de precis, care ajută la detectarea atât a incendiilor cu ardere lentă, cât și a celor cu ardere rapidă, datorită senzorului fotoelectric.

Include, de asemenea, o alarmă puternică de 85 de decibeli care vă va alerta pe dvs. și familia dvs. în caz de urgență, astfel încât să puteți evacua zona rapid și în siguranță.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui detector este faptul că este garantat timp de 10 ani și, datorită consumului redus de energie, este necesară schimbarea bateriei doar o dată la 5 ani.

 

Detectoare de fum: Cablare vr.

Detectores-de-Humo

Dintre tipurile de detectoare de fum, doar două tipuri sunt disponibile pe piață, cu fir și cu baterii.

Cunoscând puțin despre diferențele dintre ele vă va ajuta să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine casei dumneavoastră.

 • Detectoarele de fum cu fir sunt conectate direct la sistemul electric al locuinței dumneavoastră și trec la bateria de rezervă numai în timpul întreruperilor de curent.
 • Detectoarele de fum cu baterii sunt autonome, nu au o sursă secundară de energie și pot fi instalate oriunde.

Acestea sunt instalate de obicei în casele mai vechi în care sistemul electric nu a fost actualizat, pentru a facilita interconectarea alarmelor cu fir.

Unul dintre avantajele pe care le oferă detectoarele de fum cu fir, în comparație cu modelele cu baterii, este că acestea vor continua să funcționeze chiar și în cazul în care bateria este descărcată.

Atâta timp cât alimentarea cu energie electrică a casei rămâne neîntreruptă, alarmele vor continua să sune, în timp ce alarmele de fum cu baterii nu vor suna după ce se epuizează bateria.

Ca o bună practică, recomandăm utilizarea detectoarelor de fum cu cablu ori de câte ori este posibil pentru a reduce riscul de pericol.

Cu toate acestea, în funcție de vechimea locuinței dumneavoastră, puteți opta pentru alimentarea cu baterii fără fir , dacă nu vă permiteți să aduceți la domiciliu serviciile unui electrician pentru a face toate cablurile necesare.

Noțiuni de bază despre detectoarele de fum

Incendiile ard diferit: unele pâlpâie, altele se aprind. Asigurați-vă că achiziționați un detector de fum care poate detecta ambele tipuri de incendii.

 • Ionizare: detectoarele de fum detectează cel mai bine particulele mici tipice incendiilor rapide și flăcărilor care se aprind, dar există întotdeauna o marjă de eroare în recunoașterea alertei.

Unitățile de ionizare sunt predispuse la alarme false cauzate de alimente arse și aburi, astfel încât nu ar trebui instalate în apropierea unei bucătării sau a unei băi.

 • Detectoare fotoelectrice de fum: cele mai bune la detectarea particulelor mari tipice incendiilor cu ardere mocnită și cu ardere mocnită, dar slabe la detectarea incendiilor rapide, cu ardere mocnită.

Unitățile fotoelectrice sunt mai puțin predispuse la alarme false din cauza alimentelor arse și a aburului și, prin urmare, pot fi instalate în siguranță în jurul bucătăriei sau al băii.

 • Detectoarele de fum cu senzor dublu combină tehnologia de ionizare și cea fotoelectrică, evitându-vă grija de a instala două detectoare de fum separate. Dar tot va trebui să instalați unități de monoxid de carbon.

Detectoare combinate de fum și monoxid de carbon

În prezent, nu există pe piață niciun detector sau alarmă care să recunoască perfect fumul și monoxidul de carbon.

Unele alarme combină tehnologiile de ionizare și fotoelectrice adresabile pentru a acoperi ambele tipuri de incendii, dar nu detectează monoxidul de carbon.

Iar cele care combină detectarea monoxidului de carbon și a fumului sunt eficiente pentru un tip de incendiu, dar nu pentru ambele.

Caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un detector de fum

Detector-de-Humo

Cele mai noi detectoare de fum și monoxid de carbon au caracteristici suplimentare pentru a proteja mai bine întreaga familie.

Cu toate acestea, dorim să subliniem ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când combinați cea mai sigură combinație de opțiuni de alarmă cu nevoile casei dumneavoastră:

 • Sursa de alimentare: alarmele de fum și monoxid de carbon cu fir sunt conectate la instalația electrică a casei dumneavoastră și necesită o instalare profesională.

Alarmele cu baterii sunt ușor de instalat și funcționează în timpul unei pene de curent, dar majoritatea bateriilor trebuie înlocuite anual (bateriile cu litiu pot dura toată viața alarmei).

Sunt disponibile alarme cu fișă , dar prizele electrice sunt în mod normal amplasate în partea de jos a peretelui, în timp ce locația optimă pentru alarmă este aproape de tavan.

 • Baterie de rezervă: O baterie de rezervă pentru detectorul de fum și alarmele de monoxid de carbon cablate asigură securitatea în cazul unei pene de curent.

Toate detectoarele de fum cu baterii vă avertizează atunci când bateria este descărcată. Unele dintre ele oferă semnale sonore de avertizare, un mesaj vocal sau un afișaj vizual.

 • Interconectare: pot conecta unele detectoare de fum și de monoxid de carbon, astfel încât toate unitățile din casă să declanșeze o alarmă atunci când una dintre ele este activată.

Unele locuințe mai noi au deja instalația electrică pentru conectarea alarmelor. Într-o casă fără cabluri, puteți achiziționa alarme care se conectează fără fir.

Alarmele interconectate sunt un element de securitate important într-o casă cu mai multe niveluri. O alarmă autonomă poate fi adecvată pentru o casă mică cu un singur nivel.

 • Afișaj digital al monoxidului de carbon: Această funcție afișează concentrațiile de monoxid de carbon în părți pe milion, chiar și atunci când concentrațiile sunt sub nivelul care declanșează alarma.

Afișajul vă poate avertiza dacă nivelul de monoxid de carbon este în creștere sau mai mare decât de obicei.

Unele afișează, de asemenea, nivelul maxim de când au fost resetate, avertizându-vă de orice vârfuri care au apărut în timp ce ați fost plecat.

Așteptați-vă să plătiți puțin mai mult pentru această funcție: 5 sau 10 dolari pentru unitățile independente.

 • Butonul Mute: Pentru a reduce la tăcere o alarmă de fum deranjantă, apăsarea butonului Mute este mai comodă decât oprirea unității și evită posibilitatea de a uita să o porniți din nou. Unele au o telecomandă pentru a controla această opțiune.

Tipuri speciale de detectoare de fum

Producătorii de detectoare de fum s-au gândit la toate nevoile și limitările care pot fi prezente în locuințe și au gândit dispozitive speciale care devin un real ajutor.

 • Alarmele cu lumină stroboscopică reprezintă cel mai bun avertisment pentru persoanele cu deficiențe de auz. Unele detectoare de fum au o lumină stroboscopică roșie integrată, iar altele acceptă lumini stroboscopice suplimentare, cum ar fi cele de tip laser.
 • Alarme vocale: Copiii au tendința de a dormi mai profund decât adulții și este posibil să nu fie treziți de un semnal sonor.

Unele alarme de fum și monoxid de carbon folosesc o comandă vocală, dar se confirmă dacă aceasta este cea mai eficientă modalitate de a trezi copiii.

 • Lumini de siguranță: Unele detectoare de fum asigură iluminarea căii de acces, o potențială salvare în întuneric.
 • Sisteme generale de securitate: puteți încorpora unele detectoare de fum și de monoxid de carbon într-un sistem care să sune o alarmă în exteriorul și interiorul casei.

De asemenea, puteți avea un serviciu de monitorizare și să anunțați poliția sau pompierii sau chiar să apelați telefonul mobil al acestora.

Ce trebuie să știți despre detectoarele de fum

Detectoarele de fum trebuie instalate în fiecare zonă de dormit, la fiecare nivel al locuinței și în subsol.

Dacă alarma de monoxid de carbon este un model fără fir, aceasta trebuie să fie conectată direct la o priză electrică.

Asigurați-vă că orificiul de ieșire este deschis spre exterior și că nu se află în spatele mobilei, a perdelelor sau a altor obiecte care pot restricționa fluxul de aer.

Detectoarele de monoxid de carbon cu afișaj digital trebuie montate la nivelul ochilor, astfel încât să poată fi citite cu ușurință.

În cazul în care alarma este alimentată cu baterii și nu are un afișaj, aceasta poate fi montată oriunde pe perete sau tavan, cu excepția unei distanțe de 10 cm de la intersecția dintre perete și tavan.

Aerul nu circulă liber la acest nivel, ceea ce va întârzia răspunsul la alarmă.

Nu se instalează un detector de fum în următoarele locații:

 • La mai puțin de 1,5 metri de orice aparat de gătit.
 • La exterior sau în lumina directă a soarelui.
 • Garaj, bucătărie, camera cuptorului sau orice zonă extrem de prăfuită, murdară sau unsuroasă.
 • La mai puțin de 6 metri de o sursă de căldură cu ardere (cuptor) sau de un aparat cu ardere (încălzitor de apă).
 • Zone umede: departe de sursele de umiditate ridicată, cum ar fi baia sau dușul, sauna, umidificatorul, vaporizatorul sau mașina de spălat vase.

În cazul în care aparatele de ardere a combustibilului sunt amplasate în spălătorie sau în camera de serviciu, montați-le în încăpere, dar cât mai departe posibil de aparate.

 • În cazul în care temperatura este mai rece de 40°F sau mai caldă de 100°F, inclusiv spațiile necondiționate, podurile nefinisate, tavanele neizolate sau slab izolate.
 • În aer turbulent: în apropierea ventilatoarelor de tavan, a ventilatoarelor termice, a aparatelor de aer condiționat, a sistemelor de retur de aer proaspăt sau a ferestrelor deschise. Suflarea aerului poate împiedica monoxidul de carbon să ajungă la senzori.