Detector de perete
Primul meu proiect de bricolaj în casă a fost un dezastru total. Știam exact ce vreau și aveam chiar și uneltele necesare, dar îmi lipsea cel mai bun detector de perete. Adevărul este că am început să citesc despre ele pe internet și atunci am început să caut una pentru mine, dar cu rezultate foarte proaste.
Am ajuns să folosesc un model care bipăia tot timpul, chiar și atunci când nu îl foloseam, altul era foarte imprecis, iar ultimul a detectat lucruri acolo unde nu existau. Chiar am avut o perioadă foarte proastă.
În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, în cele din urmă am reușit să cumpăr modelul de care aveam nevoie și cel mai bun lucru este că acum știu ce trebuie să caut înainte de a cumpăra unul dintre aceste dispozitive. În principiu, trebuie să țineți cont de ceea ce trebuie să faceți cu ea, adică de tipul de muncă pe care o veți face și de modul în care o veți face.
Aici intervin, desigur, și preferințele dumneavoastră personale, cum ar fi dacă sunteți în căutarea unui model multifuncțional ergonomic, care nu numai că este ușor de utilizat și detectează raze, dar poate măsura și alte lucruri, cum ar fi lățimea obiectelor detectate sau chiar umiditatea din spatele peretelui, poate fi utilizat cu mâinile libere sau chiar este prevăzut cu o alarmă.
Cele mai bune detectoare de perete
Iată dintre cele mai bune detectoare de perete:
1. Detector de perete cu iluminare din spate, TACKLIFE DMS03
Cu detectare a adâncimii între 80 și 20 mm
Atunci când doriți să întreprindeți lucrări de remodelare și de instalații sanitare acasă, este mai bine să aveți ajutorul unor instrumente profesionale care pot facilita munca de creație și pot preveni un dezastru în timp dacă trebuie să dărâmați un perete pe care îl considerați neimportant.
În acest scop, cei de la Tacklife, cu modelul DMS03, ne oferă un detector de perete 100% fiabil, deoarece oferă multiple modalități de a afla dacă în spatele pereților sau a acelei porțiuni de tavan se află metale magnetice și nemagnetice, feroase și neferoase, cuie, țevi de oțel, cupru, grinzi de lemn și multe altele.
Aparatul oferă o adâncime de detectare cuprinsă între 80 și 20 mm, în funcție de material; are un afișaj LCD retroiluminat care clipește și indică ce a localizat în zona care urmează să fie remodelată și are un sistem de oprire automată.
2. METERK detector de perete pentru lemn, metal și cabluri METERK
Cu indicator grafic și acustic ultrasensibil
În sfârșit, a venit timpul pentru un alt detector digital de lemn, metal și cabluri care, din experiența mea, este recomandat și precis, Mă refer la cei de la Meterk, care ne oferă un detector de perete extrem de sensibil și ergonomic, astfel încât să poată fi ținut confortabil pe orice suprafață de inspectat.
Dispozitivul dispune de un corp antiderapant și de un afișaj LCD mare, retroiluminat, cu indicator grafic și sonor, suficient de sonor pentru a reține cu ușurință locația și poziția centrului de știfturi.
Oferă 3 moduri de detecție, de la fire metalice (38 mm), fire de curent alternativ (51 mm) și țevi de până la 3 inci (76 mm). Este un scaner precis și ușor de utilizat, pe care ar trebui să îl aibă orice constructor sau antreprenor, în plus, are un preț foarte bun.
3. Scaner de perete Trotec BI15
Cel mai complet
Începem lista de comparație cu acest produs multifuncțional de foarte bună calitate și cu o capacitate de detecție foarte mare, deoarece poate găsi lemn până la o adâncime maximă de 19 mm sau metale feroase și neferoase, precum și cabluri electrice până la o adâncime de 38 mm.
De asemenea, dispune de o lumină LED, afișaj, nivel cu laser cu o rază maximă de acțiune de 6,1 metri și se rotește la 180º, detector de curent alternativ și un design ergonomic. Recomandat pentru profesioniști.
4. Detectorul digital Truvo de la Bosch
Are de toate
Acest model utilizează 3 baterii AAA și are o adâncime maximă de detecție minunată de 70 mm. Cu acest dispozitiv veți putea detecta metalul, lemnul și cablurile electrice pentru a face evaluările necesare înainte de a începe forarea unei anumite zone.
Acest brand a avut grijă să îi ofere un design simplu cu un singur buton și, de asemenea, afișează rezultatele cu o alarmă sonoră sau prin intermediul luminii LED în trei culori: galben, roșu sau verde.
5. Detector de perete Stanley s200
Confort și precizie
Acest model de înaltă calitate poate detecta lemnul cu o adâncime de până la 19 mm, precum și metalul și cablurile electrice cu o adâncime de până la 51 mm. În cazul în care sunt detectate cabluri, dispozitivul va emite o alarmă sonoră și se va aprinde o lumină LED, astfel încât vă puteți ocupa de alte lucruri în timp ce dispozitivul își face treaba.
Nici nu vă va da multe bătăi de cap să îl folosiți, deoarece are un singur buton și se calibrează automat.
6. Silverline 220946 Multidetector
Simplu și versatil
Vorbim despre un multidetector 3 în 1 care poate detecta toate materialele cele mai comune care pot fi găsite în spatele unui perete, cu excepția PVC-ului. La fel ca modelele high-end, acest dispozitiv este prevăzut cu o alertă luminoasă cu LED și o alarmă sonoră care vă anunță când detectează ceva. În plus, îi puteți regla sensibilitatea pentru o mai bună precizie și pentru a se potrivi mai bine fiecărei sarcini specifice. Utilizează 1 baterie de 9V.
7. Detector de perete AJZHSM
Pentru amatori și profesioniști
Detectați totul cu acest dispozitiv de bună calitate care vă ajută chiar să economisiți energie, deoarece se oprește automat atunci când nu este utilizat. Pe de altă parte, vă ușurează proiectele, deoarece are un ecran LCD bun, precum și alerte vizuale și sonore în cazul în care detectează metal, centrul unei grinzi de lemn sau cabluri până la o adâncime maximă de 76 mm. De asemenea, este foarte ușor de utilizat și are un design ergonomic.
Ghid de cumpărare pentru detectoare de perete
Ce este un detector de perete?
Vorbim despre un dispozitiv care vă permite să găsiți nu numai grinzi de lemn în spatele pereților casei sau clădirii, ci și țevi, cabluri electrice și chiar alte metale care pot fi ascunse. Acesta este motivul pentru care acestea reprezintă una dintre cele mai utilizate unelte de către antreprenori, muncitori, zidari și chiar și de către cei mai entuziaști pasionați de bricolaj la domiciliu. Fără ele, nu ați ști unde să găuriți înainte de a monta un suport pentru televizor sau chiar un raft de cărți.
În același timp, merită remarcat faptul că există două tipuri diferite de detectoare de perete, care diferă unul de celălalt prin sistemul lor de operare: unul este magnetic și celălalt electric. Mai jos voi explica mai multe despre cum funcționează fiecare dintre ele.
Sfaturi pentru cumpărarea unui scaner de perete
După ce v-ați gândit la tipul de scaner de perete de care aveți nevoie pentru proiectele dumneavoastră, fie că este magnetic sau electronic, este timpul să vă gândiți și la acele caracteristici speciale care îl vor face să iasă în evidență și să vă ușureze munca.
În afară de aceasta, există anumite lucruri la care ar trebui să vă gândiți înainte de a analiza opțiunile de pe piață, deoarece acest lucru vă va ajuta să alegeți un model care se potrivește nevoilor dumneavoastră, preferințelor dumneavoastră și specificului lucrării.
Gândiți-vă cât de des îl veți folosi
Dacă vorbim despre o mică îmbunătățire a locuinței, cum ar fi montarea unei noi biblioteci sau a unui suport pentru televizor, probabil că nu veți avea nevoie de un model de înaltă calitate cu specificații mai complete. Cel mai puțin costisitor va fi probabil suficient. Bineînțeles, asigurați-vă întotdeauna că este de bună calitate.
Ideea este că nu veți avea nevoie de ceva prea durabil sau prea complet. Este vorba doar de o detectare rapidă , de o detectare și de o treabă simplă.
Este pentru uz casnic sau profesional?
Acei lucrători din zonă, profesioniști și antreprenori vor avea nevoie de un model special conceput pentru construcții sau lucrări grele care necesită multă fiabilitate și precizie la detectarea oricărui obiect din interiorul pereților. În aceste cazuri, cel mai bine este să optați pentru un model electronic cu afișaj LCD și senzori multipli care vă oferă precizie și pot detecta mai multe raze sau obiecte în același timp.
Dacă este pentru uz casnic, atunci este suficient un dispozitiv ieftin, cu o adâncime maximă nu atât de mare și o calibrare ușoară . De asemenea, acesta trebuie să fie proiectat ergonomic.
Luați în considerare bugetul
Ca întotdeauna, primești ceea ce plătești. Cu alte cuvinte, dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv foarte sofisticat, multifuncțional, cu o precizie excelentă, va trebui să cheltuiți o sumă mare de bani. Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să cumpărați un model de înaltă calitate fără să cheltuiți toți banii. Aruncați doar o privire la lista mea de comparație .
Acum, dacă doriți doar un dispozitiv de detectare a metalelor în spatele zidurilor pentru a folosi de câteva ori sau pentru un proiect foarte simplu, puteți găsi diferite modele de bază la prețuri foarte bune.
Poate fi folosit în mod hands-free?
Să nu credeți că dispozitivul stă pe perete și găsește singur grinzile. Nici ele nu sunt atât de minunate. Ceea ce poate face un astfel de dispozitiv este să se lipească de perete odată ce a detectat prezența unei grinzi, a metalului, a lemnului, a PVC sau a oricărui alt material. În acest fel, puteți elibera dispozitivul pentru a lua un creion sau uneltele pentru a marca locul exact sau pentru a începe lucrul.
Ca regulă generală, rețineți că modelele mai mici și mai compacte sunt cele care oferă acest tip de confort, deoarece cele mai mari necesită, de obicei, să le țineți tot timpul în mână.
Cu nivel încorporat
Există detectoare care pot fi echipate cu un nivel, care este un mic dispozitiv care vă permite să trasați o linie perfect orizontală pe perete, astfel încât să puteți agăța un tablou, o pictură, un raft sau chiar o oglindă. În general, detectoarele de perete care includ unul, vin de obicei cu nivele de tip laser, care sunt printre cele mai precise și mai fiabile din întreaga industrie.
Lumini LED
Deși pot fi puțin mai scumpe, este adevărat că le puteți găsi destul de ușor, fiind o soluție destul de simplă. Mă refer la o mică lumină LED, de obicei roșie, care se aprinde de fiecare dată când dispozitivul detectează metal sau o rază. Deci, aveți o alertă imediată.
În același timp, această lumină poate fi utilizată și pentru a vă indica lățimea sau chiar adâncimea fasciculului în cauză.
Are un sunet?
Existența unui detector de perete cu alarmă poate fi de mare ajutor, deoarece vă avertizează imediat când detectează o rază sau un obiect în spatele pereților. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă sunteți ocupat cu o altă sarcină, când nu puteți vedea direct la dispozitiv pentru a ști când acesta detectează, sau chiar pentru a devansa o altă activitate în timp ce dispozitivul își face treaba.
Când și cum ar trebui să folosesc un detector de perete?
Pentru diverse lucrări de remodelare sau pentru instalarea de noi echipamente electronice, instalații sanitare, cabluri electrice sau chiar aparate, este important să le folosiți pentru a ști ce se află în spatele peretelui înainte de a începe lucrul. În cazul în care doriți să montați un suport pentru televizor sau niște rafturi pe un perete din gips-carton, este important să știți unde sunt amplasate cadrele structurii, astfel încât să o puteți monta pe o suprafață solidă și sigură.
Dacă săriți peste acest pas sau dacă nu aveți un dispozitiv precis și fiabil pentru a face acest lucru, cel mai probabil structura nu va rezista ferm, unele dintre obiecte pot cădea sau puteți chiar deteriora peretele, ceea ce poate fi destul de costisitor. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să investiți într-un detector bun care, pe de altă parte, poate fi foarte accesibil.
Cum funcționează detectoarele de perete?
După cum s-a menționat anterior, există două tipuri de detectoare de perete. Unul funcționează cu magneți, iar celălalt folosește un condensator intern. Opțiunea pe care o veți alege va depinde în cele din urmă direct de preferințele dumneavoastră și de tipul de lucrare sau de reparație pe care trebuie să o efectuați. Să vedem deci despre ce este vorba:
Magnetic
Pot fi magneți statici sau în mișcare. După cum sugerează și numele, cele statice sunt fixe și veți simți pur și simplu cum detectorul se mișcă înainte, declanșat de prezența unui metal. Atunci veți ști că a existat o detecție . Adevărul este că acestea sunt mai utile pe pereții din gips-carton sau dintr-un alt material subțire, deoarece pe pereții groși nu sunt, de obicei, foarte eficiente.
În cazul magneților în mișcare, se utilizează un magnet de neodim foarte puternic, care se mișcă liber, ceea ce permite dispozitivului să detecteze rapid orice metal pe suprafețe dificile. Atunci când se găsește metal, se aude un sunet produs de schimbarea mișcării magnetului.
Cu condensator intern
Se utilizează o placă care poate detecta orice schimbare în compoziția electromagnetică a peretelui. Adică, poate măsura densitatea unui perete și, atunci când observă o schimbare, aceasta se datorează faptului că a detectat prezența unui element, fie că este vorba de lemn, metal, PVC sau cablu.
În același timp, există 3 varietăți: există cele concepute pentru a detecta marginile stâlpilor pereților interiori, care sunt, de obicei, mai ieftine; cele care găsesc centrul stâlpilor folosind mai mulți senzori care găsesc modificări ale fluxului electromagnetic; și cele instantanee, care vin cu mai multe plăci multisenzor care sunt plasate de-a lungul peretelui și detectează mai mulți stâlpi cu precizie și simultan. Acestea pot avea și funcții de măsurare a umidității și alte funcții, astfel încât pot fi cunoscute sub numele de detectoare cu scanare multiple.