Detector de radiatii electromagnetice

el-mejor-detector-de-radiación-electromagnética

Dacă trebuie să măsurați câmpuri magnetice și niveluri de frecvență emise de radiații la locul de muncă sau acasă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă procurați cel mai bun detector de radiații electromagnetice.

Aceste dispozitive sunt utile pentru măsurarea dispozitivelor de zi cu zi, cum ar fi un smartphone, cabluri de alimentare și chiar dispozitive mai specializate, cum ar fi echipamentele medicale și aparatele cu raze X , astfel încât utilizările lor sunt infinite.

Atunci când faceți o achiziție, este necesar să faceți comparații între dispozitive și să definiți pentru ce le veți folosi. În acest fel, puteți lua acasă dispozitivul cu caracteristicile care vi se potrivesc cel mai bine și care este cel mai puțin costisitor pentru dumneavoastră.

Am făcut un test printre ofertele disponibile și, pentru a vă ajuta, am pregătit un scurt ghid cu cele pe care le considerăm a fi cele mai bune 7, aici vă prezentăm beneficiile și caracteristicile acestora

Cele mai bune detectoare de radiații electromagnetice

Care este cel mai bun detector de radiații electromagnetice?

Ce detector de radiații electromagnetice să alegeți va depinde în mare măsură de tipul de muncă pe care o aveți de făcut, deoarece există pe piață diferite tipuri de detectoare și aparate de măsură a radiațiilor electromagnetice, dar acestea vor fi mai mult sau mai puțin precise și chiar vor avea mai multe sau mai puține funcții, în funcție de producător și de preț.

Pentru funcțiile de bază, este ideal să vă luați acasă un echipament ieftin, deoarece nu veți avea nevoie de mai mult, însă, dacă doriți să aveți măsurători precise sau dacă trebuie să extrapolați datele găsite la un calculator și chiar să detectați diferite tipuri de frecvențe de unde, va trebui să investiți în echipamente cu caracteristici mai bune.

Iată cele mai bune detectoare de radiații electromagnetice:

1. Aparat de măsurat câmpuri electromagnetice GIGAHERTZ ME 3030B

31HunrK8UhL

Vezi pretul Emag

Pentru toți cei care caută dispozitive portabile care măsoară în mod fiabil radiațiile de câmp electromagnetic, pot opta cu ochii închiși pentru aparatele de la renumitul producător german Gigahertz. De data aceasta este un dispozitiv alb, robust și compact, care cântărește doar 499 de grame și măsoară 25,4 x 5,1 x 12,7 cm, ceea ce îl face ușor de transportat și de testat în fiecare colț al casei și al companiei, fără a forța încheietura mâinii din cauza greutății excesive a altor dispozitive mai complexe.

Detectorul folosește doar o baterie de 9 volți, care este inclusă, însă puterea și tehnologia sa sunt capabile să înregistreze de la 16 Hz la 2 kHz, -2dB în ceea ce privește sunetul și până la 2000 de nano teslas. Prin urmare, dispozitivul este 100% recomandat pentru detectarea diferitelor frecvențe.

2. Detector de radiații nucleare GQ GMC-300E-PLUS

41pTSPiaedL

Vezi pretul Emag

Următorul produs de pe listă provine de la unul dintre cele mai bune dispozitive dezvoltate în Statele Unite pentru detectarea generală a radiațiilor în interior și exterior. Mă refer la GQ cu modelul GM-300-E-Plus, unul dintre cele mai bine vândute pe portalurile online datorită modului grafic în timp real pe care îl oferă, care permite observarea pe ecranul LCD Dot Matrix cu contrast ridicat a modificărilor radioactive care pot apărea în mediul analizat.

Dispune de un indicator acustic/vizual și de o funcție de înregistrare în timp real pentru fiecare secundă a evenimentului, care este stocată în memoria flash internă și poate fi descărcată pe un computer/laptop, deoarece dispozitivul este prevăzut cu un port USB

Dispozitivul include software-ul gratuit GQ GMC-300 Soft Geiger Counter, care afișează o interfață precisă cu hardware-ul pentru a ajuta utilizatorii să îl experimenteze.

3. METERK Mini Magnetic Field Meter

Pentru a încheia lista celor mai bune detectoare de radiații electromagnetice, avem Meterk, care a excelat în a oferi un dispozitiv fiabil și precis pentru a testa câmpul electric și magnetic în același timp, o calitate complet utilă atunci când suntem interesați să cunoaștem nivelul de radiații care se concentrează în apropierea televizorului, a frigiderului, a aparatelor electrice, a calculatorului, a cablurilor electrice, etc.

Dispozitivul este fabricat din plastic ABS rezistent și are o alarmă sonoră care se activează imediat când testul depășește valorile de siguranță. În plus, acesta este proiectat pentru a stoca datele și măsurarea ridicată prin blocarea valorii radioactivității cu ajutorul unui buton. Este ușor de utilizat și de transportat, deoarece este compact, având o lungime de numai 13,5 cm.

În cele din urmă, comparând calitatea, domeniul de măsurare și portabilitatea, este o alternativă excelentă pentru uz casnic.

4. Detector de radiații Radex RD1503+ Contor Geiger WE-PBNS-P0JI

410kvXB7aLL

Vezi pretul Emag

Detectorul de la producătorul Radex poate verifica ușor și rapid nivelurile de radiații pe sol, în produse nealimentare și în interior, completându-și ciclul de măsurare în 40 de secunde.

Aceasta este o versiune actualizată și îmbunătățită a modelului 1503, care are un nou software, funcționează cu modul de vibrații și alarmă acustică și măsoară particulele beta și razele gamma, precum și radiațiile ionizante .

Nu are preț scăzut, este disponibil în culoarea albă, vine cu două baterii AAA și include manual de utilizare și certificare de analiză externă.

Producătorul vă oferă o garanție de un an pentru repararea sau înlocuirea produsului său. Nu include daunele provocate de apă sau ecranele sparte.

5. Detector de radiații CEM Neoteck

51f+lKg6QmL

Vezi pretul Emag

Echipament de măsurare precisă a câmpului de radiații electromagnetice fabricat de Neoteck cu ajutorul căruia puteți măsura și verifica punctele cu cele mai ridicate niveluri de radiații la domiciliu sau la locul de muncă.

Unul dintre punctele forte ale acestui produs este faptul că ecranul său LCD poate afișa două citiri în același timp, care corespund câmpului electric cu valori cuprinse între 1 V/m și 1999 V/m și radiației câmpului magnetic cu valori cuprinse între 0,01μt și 99,99μt.

De asemenea, acest aparat dispune de o alarmă care avertizează persoana în cazul în care aparatul este expus la valori ale radiațiilor mai mari decât cele admise, acestea au un prag de 40 V/m pentru câmpul electric și 0,4μt pentru câmpul magnetic

6. Detector de radiații electromagnetice KKmoon GM3120

Marca KKmoon, vă pune la dispoziție acest detector capabil să testeze, în același timp câmpul electric și câmpul magnetic.

Este dotat cu un afișaj LCD care oferă o citire ușoară a valorilor. Are o alarmă luminoasă și sonoră cu un prag electric de 40 volți.

Realizează evaluarea radiologică, amintindu-vă dacă valoarea radioactivității este sigură sau nu

Este accesibil, este fabricat din plastic rezistent, are cheie de blocare a datelor și este ușor de transportat pentru măsurători pe teren. Detector de radiații electromagnetice TACKLIFE

Un dispozitiv care măsoară cu mare precizie nu numai radiațiile câmpului magnetic, ci și câmpul electric și temperatura mediului ambiant, cu o gamă de frecvențe de la 5 Hz până la 3500 MHz.

În ceea ce privește câmpul electromagnetic, acest echipament poate afișa două tipuri de unități, atât mG, cât și µT, variind de la 0,1 la 199,9mG sau de la 0,01 la 19,99µT, cu o precizie de numai 0,1mG sau 0,01µT

De asemenea, acest echipament dispune de o alarmă care indică atunci când este expus la niveluri foarte ridicate de radiații.

Toată lumea poate folosi un detector

detector-de-radiacion

Este la fel de ușor ca și cum ai folosi un televizor, un smartphone sau un computer, așa că oricine poate face acest lucru.

Cu toate acestea, dacă aveți îndoieli, atunci când cumpărați un detector de radiații de câmp electromagnetic (CEM), primiți un manual de utilizare, videoclipuri și informații scrise despre funcționarea acestor dispozitive, ceea ce vă va permite să învățați rapid.

Ce poate face un detector CEM / EMR?

Aceste detectoare reunesc o serie de funcții și abilități de care sunt capabile. Cei mai mulți dintre ei pot:

  • Măsurați câmpurile electromagnetice atunci când aveți nevoie sau doriți să o faceți.
  • Urmăriți și găsiți sursele de CEM din interiorul casei.
  • Evaluați distanțele de siguranță față de sursele de câmpuri de frecvență extrem de joasă (ELF); acest lucru se aplică numai la ELF, deoarece în cazul frecvențelor radio (RF) nu există o distanță de siguranță reală.
  • Identificați în ce parte a locuinței pătrunde CEM
  • Cunoașteți ce dispozitive emit CEM, când, pentru cât timp și la ce frecvență.
  • Asigurați-vă că măsurile pe care le luați pentru a minimiza releul de expunere sunt eficiente.
  • Asigurați-vă că protecția pe care o instalați pe releu face diferența.

Ce nu poate face un detector CEM / EMR?

În mod ciudat, majoritatea aparatelor de măsură a CEM, chiar și cele profesionale și în special cele de radiofrecvență, nu vă pot arăta toate radiațiile la toate frecvențele din cauza limitărilor tehnice, cum ar fi rata de eșantionare, frecvența, dificultățile de măsurare a surselor multiple, a frecvențelor multiple, printre alte limitări.

Ce măsoară detectoarele de radiații?

Aparatele de măsurare a CEM sunt împărțite în trei categorii, în funcție de tipul de radiație pe care o măsoară:

- Frecvență joasă: Acestea măsoară câmpurile electrice și magnetice provenite de la echipamente electrice și electronice, cabluri de alimentare și transformatoare, printre altele.

- Frecvență înaltă: Măsoară câmpurile electromagnetice (unde radio, microunde etc.) de la telefoane mobile și antene de telefonie mobilă, internet fără fir, telefoane fără fir, dispozitive bluetooth, sisteme de alarmă, cuptoare cu microunde, console de jocuri fără fir, comunicații ale poliției, printre alte dispozitive care emit radiații.

- Radioactivitate: Măsurarea particulelor a și b, a razelor gamma și a razelor X provenite de la plăci de granit, echipamente medicale, gaz radon, subsol, accidente nucleare și altele. Dacă sunteți în căutarea unor măsurători de radon, se recomandă să alegeți un monitor de radon mai degrabă decât un aparat de măsurare a radioactivității generale de tip Geiger.

Cum mă poate ajuta un detector să îmi reduc expunerea la radiații?

Există mai multe moduri în care detectorul vă poate ajuta să vă reduceți expunerea la radiații, iar unele dintre acestea sunt:

  • Acesta va identifica sursele evidente sau ascunse din jurul dumneavoastră, astfel încât să le puteți elimina sau înlocui
  • Punctele fierbinți (în cazul în care se depășesc limitele de expunere sigură pe termen lung la radiații de înaltă frecvență) vor fi evitate prin creșterea distanței față de sursa de radiații.
  • Vedeți dacă ați obținut niveluri scăzute în zonele dumneavoastră după ce ați folosit materiale de ecranare electromagnetică sau ați implementat alte soluții propuse în ghidul nostru de sfaturi pentru reducerea radiațiilor.

Ce valori ale radiațiilor sunt ridicate?

Este vorba de informații dense, extinse și detaliate care necesită nu numai timp, ci și cunoștințe de specialitate.

Puteți citi nivelurile sigure de expunere la fiecare tip de radiație în ghidurile de joasă frecvență, de înaltă frecvență și de radioactivitate puse la dispoziție de producători sau în articole specializate privind nivelurile de radiație sigure propuse și legale.

Cum să alegeți un detector EMR bun?

detector-de-radiacion-electromagnetica

Există un număr mare de producători de detectoare, fiecare dintre ei oferind produse cu caracteristici care vă permit să măsurați în mod fiabil și ușor, așa că, înainte de a cumpăra unul dintre aceste dispozitive, trebuie să luați în considerare toate aceste calități pentru a-l alege pe cel care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră:

Gama de frecvențe:

Este necesar să verificați, înainte de a cumpăra, care sunt cele mai comune game de frecvențe pe care le măsoară detectorul, în funcție de faptul că achiziționați unul simplu sau unul mai avansat, aceste funcții variază și devin mai specializate în fiecare aparat.

Domeniul de măsurare:

Trebuie să verificați dacă detectorul este capabil să măsoare chiar și cele mai mici valori ale radiațiilor, pentru a le putea compara cu cele mai mici limite de siguranță recomandate.

De asemenea, este util să se verifice dacă acesta măsoară valori suficient de ridicate pentru a putea înregistra radiațiile provenite de la majoritatea surselor de înaltă frecvență.

Caracteristici necesare:

Ar trebui să verificați dacă acesta are cel puțin caracteristicile de bază necesare pentru a efectua o măsurare a CEM. Marea majoritate a contoarelor simple sunt capabile să detecteze radiații în diferite intervale de frecvență.

Preț:

Prețul este foarte variabil și depinde, desigur, de caracteristicile dispozitivului. Nu există detectoare bune sau rele, sau cele mai scumpe nu sunt mai bune datorită prețului, ci datorită a ceea ce sunt capabile să facă.

Poate că un detector ieftin își va face bine treaba, dar unul mai scump va avea probabil mai multe funcții, ceea ce nu îl face neapărat mai bun, ci mai specializat. Aici este necesar să verificați diferitele modele de pe piață, care sunt costurile și caracteristicile acestora și să comparați pe această bază ce vi se potrivește cel mai bine. Pe piață am văzut prețuri cuprinse între 17 și 300 de euro.

Ușurința de utilizare:

Deși funcționarea detectorului este simplă și, în general, oricine o poate face. Dacă sunteți începător, cel mai bine este să luați unul care să nu aibă prea multe butoane și să vă încurce. Dacă sunteți deja experimentat, ați putea dori să obțineți unul cu lumini, butoane și instrucțiuni de utilizare.

Capacitatea de a detecta sursele de radiații:

Aici este util să identificați ce tip de semnal vă oferă atunci când găsiți radiații care vă afectează locația. Cele mai frecvente utilizează semnale audio sau antene direcționale.

Producător:

Întotdeauna este util să alegeți un producător de renume, deoarece vă oferă o garanție, oferă echipamente de calitate și reacționează atunci când ceva nu merge bine. Opțiunile mai ieftine de la producători mai puțin cunoscuți vă fac uneori să cheltuiți de două ori mai mult, pentru că pierdeți banii.

Garanție:

Nu este recomandabil să cumpărați un echipament fără garanție. Nu trebuie să fie pe viață, dar este util să aveți o garanție de cel puțin 6 luni până la un an sau posibilitatea de rambursare, reparare sau schimb în cazul în care echipamentul este defect sau dacă decideți să îl returnați.

Furnizor:

La fel ca și producătorul, furnizorul trebuie să fie de încredere și să aibă o bună reputație, să ofere un serviciu bun pentru clienți și să fie receptiv în caz de defecțiuni.

Diferite tipuri și niveluri de detectoare de CEM / EMR

Există diferite tipuri de detectoare și fiecare dintre ele răspunde la anumite niveluri, în funcție de capacitățile sale. Cele mai frecvente clasificări ale acestor contoare sunt:

Simplu:

Toate contoarele de tip indicator se încadrează în această categorie. Acestea vă pot arăta dacă există sau nu radiații. Dacă este prea mult sau prea puțin. Aceste contoare au o indicație foarte simplă, de obicei un set de LED-uri sau un mic indicator.

Amator:

În plus față de o indicație de bază, acestea oferă și o valoare numerică de măsurare.

Avansat:

Acestea afișează diferite tipuri de informații pe ecranul LCD. Acestea pot măsura EMF / EMR pe 3 axe și au funcții avansate precum HOLD, MAX, Average. Unele dintre ele au chiar un înregistrator intern capabil să urmărească nivelurile CEM/EMR în timp și pot fi conectate la un computer pentru analiza datelor.

Profesional:

Acestea sunt dispozitive de calitate avansată, cu o precizie ridicată și răspund nevoilor profesionale ale pieței. În general, acestea au multe caracteristici avansate și unele opțiuni programabile.