Detergent

detergente-de-lavadora

Menținerea hainelor albe, strălucitoare, fără pete, cu fibre și țesături rezistente și culori strălucitoare este posibilă doar dacă vă asigurați că aveți ca aliat cel mai bun detergent de rufe disponibil.

Acum, o rufă curată, dar cu atingere aspră nu va fi deloc confortabilă, așa că atunci când alegeți ar trebui să vă gândiți la ceva cu balsam de rufe. În ofertă, mai mult de o opțiune ieftină le face pe toate.

Cele mai bune detergenți pentru mașini de spălat

Care este cel mai bun detergent pentru mașini de spălat?

Un săpun bun ar trebui să fie, în primul rând, un bun înălbitor care nu numai că îndepărtează petele, ci și păstrează vii fibrele și țesăturile hainelor, precum și culorile.

Dacă sunteți alergic, trebuie să alegeți un săpun hipoalergenic, de preferință fără parfumuri, care să nu vă afecteze mâinile și care să fie potrivit și pentru mașina de spălat vase și pentru restul casei.

Iată cei mai buni detergenți pentru mașina de spălat:

1. Detergent Skip Triple Power Capsule

51aRkQi8crL

Vezi pretul Emag

Dacă ai nevoie de un detergent bun în capsule, conceput pentru a combate toate tipurile de pete, acesta de la Skip este, fără îndoială, o opțiune bună, va avea grijă de fibrele și țesăturile hainelor tale datorită triplei sale puteri.

Una dintre marile potențialități ale acestui săpun este că se potrivește atât cu hainele închise la culoare, cât și cu cele albe, este de asemenea parfumat și vă va spăla hainele lăsând o senzație de curățenie și prospețime.

Capsulele trebuie introduse în tamburul mașinii de spălat înainte de a adăuga hainele și apa, astfel încât, odată ce totul este la locul lui, să se dizolve rapid pe hainele dumneavoastră.

2. Detergent universal lichid Presto

41CpWV0XqjL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care preferă să folosească în mașina de spălat un detergent de tip Bio, care garantează o curățare strălucitoare chiar și pe cele mai dificile pete, cum ar fi cele de grăsime și noroi, atunci acest detergent lichid poate fi util.

Este conceput cu o formulă ecologică care generează un impact mai mic asupra mediului, în timp ce curăță și îndepărtează petele la perfecție.

Are un parfum plăcut și o performanță optimă în menținerea albului strălucitor după mai multe spălări și chiar funcționează foarte bine pentru îndepărtarea petelor și spălarea hainelor de culoare deschisă.

3. Detergent lichid pentru mașini de spălat Wipp Express 0486 albastru

51TVDvpwRHL

Vezi pretul Emag

Detergentul lichid al acestui producător îndepărtează petele de pe diverse fibre și țesături, indiferent dacă folosiți apă caldă sau chiar adăugând o doză de apă la temperaturi scăzute în tamburul mașinii de spălat.

Este fabricat cu un parfum bazat pe o tehnologie de lungă durată, care va oferi hainelor dvs. un parfum de durată în timp ce spălați și îngrijiți fibrele hainelor dvs.

De asemenea, are o formulă cu tehnologie antirid capabilă să reducă formarea ridurilor în timpul ciclului de spălare, facilitând procesul de călcare.

4. Colon detergent praf de rufe

514cWj5RUqL

Vezi pretul Emag

Găsirea unui detergent praf care să funcționeze atât pentru haine albe, cât și colorate și cu apă la diferite temperaturi este o treabă simplă dacă optați pentru această opțiune de la Colon, unul dintre cei mai populari producători de pe piață.

Acest săpun este ușor de dozat într-o mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară , precum și în alte mașini cu un ciclu de spălare mai scurt. Pătrunde în profunzime și îndepărtează petele uscate.

Are putere de îndepărtare a petelor și uleiuri esențiale care intensifică prospețimea pe tot parcursul zilei, menținând parfumul și senzația de curățenie pentru o perioadă mai lungă de timp.

5. Detergent pudră Ariel original

51u5JbdwW3L

Vezi pretul Emag

Printre cele mai cunoscute și mai populare mărci de detergenți din ofertă, una care este mereu de referință este Ariel, în această prezentare vă oferă o pudră care se dizolvă rapid și nu lasă reziduuri pe haine.

Acesta este un detergent monodză pentru mașini de spălat care are proprietăți dezinfectante și este bun atât pentru hainele albe și colorate, cât și pentru hainele delicate care se spală de mână.

Este un produs de foarte bună calitate, recomandat pentru spălarea diferitelor tipuri de țesături. Veți avea un alb strălucitor și haine delicios parfumate pentru mai mult timp.

6. Detergent în capsule Ariel

51XWRNbyEBL

Vezi pretul Emag

Ariel este o marcă care produce detergent pudră sau lichid, iar dacă vă place să puneți detergent lichid în mașina de spălat, vă va plăcea această versiune de detergent în capsule.

Cea mai bună caracteristică a sa este că nu trebuie să măsurați sau să turnați, deoarece necesită doar o singură doză pentru fiecare tip de spălare. Așadar, dacă vă întrebați cum să aveți haine foarte albe, economisind detergent și în cel mai puțin costisitor mod, acest soi de săpun este ideal.

Producătorul vă oferă rezultate impecabile, chiar și în cazul atacării celor mai încăpățânate pete. Dacă doriți să cumpărați ceva de calitate, aceasta este o opțiune.

7. Dixan Total detergent pudră

51azb7Z5pLL

Vezi pretul Emag

Această pudră Dixan nu este un detergent destinat exclusiv hainelor albe, deoarece puterea sa acționează atât asupra fibrelor și țesăturilor albe, cât și asupra celor colorate, lăsând hainele strălucitoare și luminându-le culoarea.

A fost fabricat cu o tehnologie specială care păstrează hainele proaspete chiar și după mai mult de 12 ore de la spălare, oferind o senzație de curățenie și prospețime, însă, dacă sunteți puțin sensibil la mirosuri, va trebui să reduceți doza sau să renunțați la ea, deoarece nu este neutră.

Are putere anticalcar care vă protejează mașina de spălat și este destul de accesibil în ofertă.

De ce să folosiți detergent de rufe?

detergentes-de-lavadora-300x200

Deși sună banal, săpunul este necesar pentru spălarea hainelor deoarece este capabil să le curețe, dacă puneți hainele în mașina de spălat doar cu apă, aceasta nu va putea să le curețe complet și să îndepărteze transpirația, grăsimea, noroiul sau petele de mâncare. Deci, săpunul este necesar.

Sfaturi pentru cumpărarea detergentului pentru mașina de spălat

Înainte de a lua orice săpun acasă, trebuie să luați în considerare aceste detalii:

Economic - Folosirea mașinii de spălat este ceva ce va trebui să faceți tot timpul, așa că, cu cât economisiți mai mulți bani cu săpunul pe care îl alegeți, cu atât mai bine. Există câteva soiuri foarte eficiente oferite la prețuri mici.

Versatilitate - Un săpun pe care îl puteți folosi în mașina de spălat atât cu apă caldă, cât și cu apă rece și care, în ambele cazuri, garantează eficiență și curățenie, este întotdeauna un produs bun.

Piele sensibilă - Detergenții care nu au parfum și componente chimice foarte puternice sunt ideali în aceste cazuri. Cele cu dezinfectanți de rufe nu se încadrează, de obicei, în această categorie.

Ecologic - Se referă la un produs care a fost fabricat ținând cont de procese și componente care nu afectează în mod semnificativ procesele ecologice, care nu au fost testate pe animale sau ale cărui ingrediente nu au efecte grave asupra degradării mediului.

Parfum - Acest lucru va depinde de gustul dumneavoastră. Alegeți un parfum cu care vă simțiți confortabil, curat și proaspăt. Dacă sunteți alergic, atunci renunțați la parfumuri.

HE safe - Există detergenți care sunt etichetați ca fiind de înaltă eficiență sau pentru mașini de înaltă eficiență, acest tip de detergent este foarte util, de exemplu, atunci când mașina dumneavoastră de spălat este cu încărcare frontală sau este etichetată de producător ca fiind de înaltă eficiență.

Tipuri de detergenți

Veți găsi mulți producători de detergenți, dar în ceea ce privește tipurile de detergenți, există doar trei modele cunoscute care au devenit populare de-a lungul anilor. Acestea sunt:

Acesta este unul dintre cele mai vechi modele utilizate la mașinile de spălat. De obicei, acestea au o scală de măsurare pe care trebuie să o respectați pentru a nu folosi prea mult sau prea puțin. Acestea sunt de obicei destul de ieftine și sunt bune pentru îndepărtarea petelor de murdărie și noroi. Unele sunt greu de dizolvat în apă rece.

A devenit din ce în ce mai populară, mai ales dacă spălați pete grase sau uleioase în mașina de spălat. Ca și în cazul versiunii sub formă de pulbere, trebuie să aveți grijă să nu depășiți doza.

Acestea tind să fie cele mai scumpe din acest grup și au câștigat recent o oarecare popularitate și, deși nu sunt deosebit de ieftine, marele lor avantaj este că sunt deja dozate și nu trebuie să vă faceți griji că puneți prea mult sau prea puțin în mașina de spălat. Nu sunt potrivite pentru copii sau animale de companie și trebuie să vă asigurați că doza se dizolvă bine în apă rece și că nu este prea mult pentru o încărcătură completă sau jumătate de rufe.

Detergenți de înaltă eficiență vs. detergenți obișnuiți

Detergenții de înaltă eficiență sunt concepuți pentru mașinile de spălat cu aceeași calitate, sunt capabili să spele cu mai puțină apă decât de obicei și pot fi utilizați în mașini de spălat convenționale sau de înaltă eficiență. Detergenții tradiționali au nevoie de mai multă apă și nu funcționează bine în mașinile de spălat cu eficiență ridicată.

De obicei, principala cauză a alergiilor la detergenți este reprezentată de parfumuri, dar, în unele cazuri, utilizatorul este alergic la o componentă chimică a produsului.

În primul caz, alegeți ceva fără parfum, iar în cel de-al doilea caz ar trebui să nu mai folosiți detergentul care cauzează problema, să clătiți toate hainele în mașina de spălat și să îndepărtați săpunul și să beți un antialergen ca măsură preventivă.

Deși această distincție vă poate face să credeți că este vorba de un produs ecologic, există mai multe motive pentru care un detergent este considerat ecologic. Primul dintre acestea este că, de obicei, folosesc derivați de plante în compoziția lor, în plus, de obicei, omit utilizarea de agenți de strălucire optică și, în plus, nu sunt testate pe animale.

Aici ceea ce ar trebui să evitați este utilizarea în mașina de spălat a unor componente care aderă la țesătură, cum ar fi parfumurile, balsamul de rufe sau înălbitorii optici, lăsând asta la o parte, orice opțiune este bună.

Numiți și detergenți DIY sau 'de casă', detergenții sunt o opțiune diferită față de produsele industrializate, dar formulele lor nu sunt la fel de eficiente și sunt uneori la fel de toxice.

Dacă sunteți deosebit de alergic sau dacă pielea dumneavoastră este ușor de iritat, ar trebui să luați în considerare acele etichete care își etichetează produsele ca fiind 'free and clear' și care nu conțin parfumuri sau compuși foarte puternici. Ideal pentru cei cu alergii sau piele sensibilă.