Dezizolare de sarma

pelacables

Cunoaștem cu toții frustrarea provocată de un cablu care încetează brusc să mai emită electricitate, iar acum câteva luni mi s-a întâmplat cu încărcătorul laptopului meu. Știam că o componentă internă fusese probabil deconectată.

A fost foarte inconfortabil, am folosit un cuțit și am sfârșit prin a-l deteriora complet. A trebuit să cumpăr unul nou - în afara bugetului și foarte scump. Pentru neplăceri viitoare, am decis să cumpăr cel mai bun stripper de sârmă și să economisesc o grămadă de bani făcând eu însumi reparațiile.

Haideți, probabil că ați avut o experiență similară. Vreau să vă dau o mână de ajutor și să vă scutesc de toate căutările pe care a trebuit să le fac eu. Mai jos veți găsi o listă de comparație, unde îl puteți selecta pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

Nu știam despre aceste instrumente și, credeți-mă, procesul de căutare a fost destul de complicat. Nu este la fel de simplu ca și cum ai scrie în orice magazin online 'dezizolator de cabluri' și gata; există mai mulți factori care trebuie luați în considerare pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț și cea mai bună performanță din partea uneltei care îți va permite să faci reparații simple.

Orice unealtă de bună calitate va avea o construcție robustă, cu o aderență bună care vă permite să o țineți fără probleme. Veți găsi o mulțime de opțiuni care vă oferă un panaceu, dar care, în cele din urmă, sunt un fiasco. După un studiu de piață amănunțit, iată rezultatele mele cu cele mai bune unități.

Cele mai bune stripteuze pentru cabluri

Care este cea mai bună stripteuză pentru cabluri?

Atunci când alegeți o mașină de dezizolat sârmă, primul lucru de care trebuie să țineți cont este calitatea construcției acesteia, evitați cu orice preț uneltele de calitate scăzută sau la un preț care pare foarte mic, deoarece în cele din urmă va trebui să înlocuiți o unealtă deteriorată cu o alta de calitate mai bună, ceea ce va cauza un cost mai mare în final.

Ar trebui să aibă un mâner ergonomic care să vă permită să țineți unealta într-un mod sigur și confortabil și, de asemenea, este recomandat să aibă izolație pe mâner, chiar dacă atunci când lucrați cu ea conexiunea electrică trebuie deconectată.

De asemenea, este esențial să puteți lucra cu o gamă largă de grosimi de cablu, majoritatea aparatelor de decapat sârmă sunt concepute pentru calibre AWG între 0 și 40.

Iată dintre cele mai bune aparate de dezizolat cabluri:

1. Aparat automat de dezizolat fire STANLEY FMHT0-96230

Fabricat din oțel cromat

41rng7pzw8L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui instrument complet util și versatil pentru a dezizola fire între 10 și 22 AWG și chiar pentru a îmbina unii conectori, una dintre cele mai fiabile alternative este cleștele automat Stanley de la Stanley, care oferă un mâner ergonomic, lat și ușor de prins pentru a face reparațiile și reglajele sistemelor electrice confortabile și stabile.

Mânerul este fabricat din oțel forjat cromat și a fost tratat termic pentru a asigura rezistența și durabilitatea în condiții de lucru grele. Are un regulator de tăiere, ceea ce îi conferă o presiune și o precizie foarte bune chiar și atunci când trebuie manevrate fire extrem de subțiri.

În cele din urmă, făcând o analiză completă a performanțelor sculei și comparând-o cu alte scule concurente, se poate observa că raportul dintre cost și calitate este imbatabil, mai ales atunci când este vorba de produsele acestor producători.

2. Aparat de dezizolat cabluri multifuncțional și reglabil ATPWONZ

31QhYfkGEgL

Vezi pretul Emag

O altă alternativă prin excelență pentru lucrul precis la instalațiile electrice pe care o recomandăm în această selecție sunt produsele mărcii Atpwonz , , care nu numai că oferă un dispozitiv de dezizolare a cablurilor cu un design plăcut și culori strălucitoare pentru o localizare rapidă în cutia de scule sau atunci când trebuie să lucrați în aer liber, pe timp de furtună întunecată, dar care a fost conceput și pentru a oferi o senzație confortabilă și antiderapantă în mână, în special atunci când timpul este scurt și presiunea de a finaliza lucrarea devine indispensabilă.

Datorită fălcii puternice și a butonului de reglare, este ideală pentru decuparea firelor simple sau multiple de 10-24 AWG de până la 6 mm. De asemenea, are un mecanism de auto-reglare, un tăietor de sârmă încorporat și o lamă de sârmă foarte ascuțită pentru a asigura incizii precise și fără efort.

3. Jonard WSA-1430 Wire Stripper

41I+wKvchPL

Vezi pretul Emag

Cu sau fără un stripper de sârmă, procesul de îndepărtare a învelișului de pe un cablu este adesea destul de greoi, și de ce nu. Din acest motiv, veți fi cu siguranță încântați să aveți acest magnific aparat automat de dezizolat cabluri, care are o performanță de invidiat pe cabluri cu grosimi de la 2,5 la 0,05 milimetri pătrați.

Concentrându-se pe furnizarea unei unelte durabile cu performanțe de lungă durată, marca Jonard a fabricat o lamă de tăiere cu o capacitate de viață care vă va permite să extrageți mai mult de 30.000 de benzi. Fascinant, nu-i așa? Prețul său super accesibil îl face foarte tentant de transportat.

4. Dezizolator de sârmă profesional T20090 Jokari

31+9-KNgxsL

Vezi pretul Emag

Acum, a face acest tip de muncă va fi cu adevărat floare la ureche. Construcția sa versatilă vă va permite să lucrați și să tăiați cabluri cu grosime mare și din PVC. Capacitatea sa este de 6-16 milimetri pătrați sau 10-5 AWG.

Evidențiind puțin fabricarea sa, observăm că a fost realizat din poliamidă întărită cu fibră de sticlă, ceea ce îi va asigura o durabilitate destul de mare și o rezistență de invidiat la impacturi. Mânerul său este ergonomic, iar aplicarea sa este destul de ușor de reglat, obținând rezultate excelente.

5. Weidmüller wire stripper

41oagC-gCAS

Vezi pretul Emag

Acest stripper profesional, oferă o calitate exterioară aparent solidă, în special datorită învelișului său din plastic cu armătură din fibră de sticlă. Utilizarea sa este simplificată de lamele adaptabile automat în funcție de lungimea cablurilor.

Pentru a vă scuti de orice bătaie de cap, puteți schimba suporturile de lamă și puteți tăia pe materiale cu izolație din PVC. Are aceleași performanțe pe fire subțiri și robuste. A devenit foarte popular datorită prețului și performanțelor sale. O opțiune destul de viabilă.

6. Weidmüller - aparat de dezizolat cabluri

41hIHUELRqL

Vezi pretul Emag

Acest aparat de dezizolat cabluri coaxiale este unic în felul său. Un instrument profesional care raportează aplicații industriale și de bricolaj, în parte datorită designului său confortabil și gros, care permite o aplicare mult mai simplă și economisește timp. Lungimea sa este de până la 190 de milimetri.

Are o greutate de 180 de grame, ceea ce nu vă va obosi mâna sau umărul atunci când lucrați la lungimi lungi care trebuie decapate. Ratingul său AWG este de până la 10-28, sau 0,08 și 6 mm2. Mânerul are o distanță suficientă pentru a poziționa confortabil mâna pentru o bună decapare.

7. Aparat ieftin de dezizolat sârmă Knipex

31gysLynqHL

Vezi pretul Emag

Ce ați spune dacă v-aș spune că puteți găsi un produs mai ieftin cu performanțe superioare? Marca Knipex s-a străduit să ofere un produs rezistent și durabil care oferă performanțe profesionale cu conductori multipli de până la 10 mm2 și conductori unici de 6 mm2.

În ciuda acestui fapt, construcția inteligentă permite autoreglarea în funcție de dimensiunea cablajului, astfel încât decuparea să se realizeze fără a deteriora borna. Funcționează fără nicio problemă pe materiale din cauciuc și PVC. Acum puteți instala fără probleme acele frumoase întrerupătoare placate cu marmură .

Ghid de cumpărături: Cele mai bune aparate de dezizolat sârmă

pelacables

Deși toate aceste produse pot părea similare la prima vedere, ele sunt foarte diferite atunci când începi să le folosești. Sunt multe lucruri care îi separă pe fiecare dintre ei. Pentru a face alegerea potrivită pentru dumneavoastră, trebuie să luați în considerare aspecte cheie. Descoperiți-le pe scurt.

Construcție - Ca orice produs pe care îl cumpărați, trebuie să luați în considerare calitatea construcției. Cele mai multe sunt fabricate din metale călite, cum ar fi oțelul sau titanul. De obicei, acestea au mânere cauciucate pentru un control maxim. Evitați modelele ieftine din cauza construcției lor fragile.

Aderență - Pentru a putea utiliza acest dispozitiv, trebuie să îl puteți ține cu mare stabilitate. Acest lucru necesită o aderență fermă. Unele modele au mânere cauciucate pentru o mai bună aderență și tracțiune, în timp ce altele nu au această funcționalitate.

decupaje terminale - Un produs bun are mai multe decupaje terminale AWG AWG diferite. Fiecare cablaj diferit pe care este posibil să îl dezbrăcați are un rating AWG între 0 și 40. Aceste unități sunt concepute cu tăietori de terminale care sunt special concepute pentru a pune toate firele în diferite standarde. Asigurați-vă că unitatea pe care o alegeți este concepută pentru a funcționa cu firul specific pe care trebuie să îl îndepărtați.

Ușurința de utilizare - Unele dintre aceste produse se pot potrivi cu ușurință în jurul cablului, permițându-vă să le dezbrăcați rapid și fără prea mult efort. Unele opțiuni sunt mai puțin funcționale și mai puțin precise, ceea ce le face mai dificil de utilizat.

Utilizări ale stripperului de sârmă

pelacable

Acest proces este esențial în orice proiect de natură electrică. Aceasta implică pur și simplu îndepărtarea în siguranță a stratului exterior de izolație fără a deteriora ceea ce se află în interior. Există o varietate de cabluri care necesită dezizolare și fiecare are propriul mecanism de urmat. Faceți cunoștință cu ei.

Cabluri electrice - Acestea necesită precizie și concentrare. Cu toate acestea, cu experiență și cu unealta potrivită, dezizolarea firelor electrice este relativ simplă. Folosiți un cuțit sau un dezizolator de sârmă, frecându-l în înveliș cu o presiune ușoară, dar fără a-l tăia.

Cabluri de comunicații - Acestea sunt utilizate pentru o linie de conexiune rapidă la internet. Aceste cabluri sunt de dimensiuni mici și, pentru a le dezizola, va fi cel mai probabil necesară utilizarea unui instrument de dezizolare a cablurilor de fibră optică pentru a evita deteriorarea cablurilor în timpul procesului.

Cabluri subțiri - Acestea sunt foarte ușor de deteriorat și necesită o atenție deosebită și o decapare precisă.

Cabluri acoperite cu plastic - Aceste cabluri necesită un proces în două etape pentru a fi dezbrăcate eficient. Folosiți o unealtă adecvată și glisați învelișul în orificiul uneltei care corespunde diametrului cablului. Strângeți și glisați instrumentul fără prea multă insistență pentru a îndepărta izolația.

Scule pentru cabluri - alegerea celei potrivite

Aparate de dezizolat cabluri - Aceste modele sunt utilizate pentru a îndepărta izolația de pe cablurile electrice pentru a face contact. Există două tipuri principale: manuale și automate.

Freze - O freză este un model utilizat în mod obișnuit pentru tăierea aluminiului, oțelului și fierului. Unele opțiuni au mânere izolate care vă asigură că nu veți fi afectat de forța firelor cu care lucrați.

Clește - Acest clește acționează ca o foarfecă - similar cu cleștele - în sensul că are două pârghii atașate la un punct de sprijin. Cu toate acestea, în loc să aibă ferăstraie, au pârghii care servesc la fixarea unui obiect odată ce clema este strânsă. Există o mare varietate de astfel de produse, pentru diferite scopuri, cum ar fi răspânditor sau pentru a efectua unele presare.

sertizor - Această unitate este utilizată în mod obișnuit pentru a atașa un conector la capătul unui cablu. Acestea arată ca o pereche de clești, dar sunt capabile să unească două bucăți de metal sau alte materiale ductile. Aceste sertizoare deformează una sau ambele piese pe care le țin împreună.