Difuzor auto hifi
Dacă faceți parte din grupul iubitorilor de muzică și/sau sunteți în procesul de creare a propriei muzici - ca mine - este lege să aveți boxe de bună calitate cu sunet hi-fi. Am încercat difuzoare active, difuzoare pasive și chiar versiuni wireless, dar între ele, basul lipsea cu desăvârșire și/sau se auzea un bâzâit enervant. Ajunge! Vreau cea mai bună boxă HiFi.
Acesta nu este un dispozitiv oarecare. Vorbim despre boxe high-end - în format coloană, încastrate în perete, pe podea sau încastrate - care să reziste la trestie și, de asemenea, să evite episodul deranjant în care, atunci când se dă volumul mai tare, sunetul se distorsionează foarte mult sau, la început, sună în conservă, confuz și neclar.
Cele mai bune boxe HiFi
Care sunt cele mai bune boxe HiFi?
Dacă ați aruncat deja o privire pe piață, ați observat că există o
mare varietate de difuzoare HiFi; și nu este vorba doar de faptul că una
este mai accesibilă decât alta sau de producător. Fiecare marcă a optat pentru diferite plusuri - cum ar fi designul, autoalimentarea și chiar calitatea în trei direcții - pentru a arăta evoluția modelelor lor.
Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra o boxă HiFi este să îi cunoașteți impedanța și să o comparați cu impedanța sistemului stereo la care va fi conectată. În plus, este esențial să analizați puterea acestor difuzoare și să verificați dacă nu vor fi suprasolicitate atunci când sunt conectate la un echipament home theatre, de exemplu.
Este un fapt că, din cauza caracteristicilor lor, pentru o boxă HiFi veți avea nevoie de ceva mai mulți bani decât pentru una standard; cu toate acestea, am pregătit aici o comparație a celor mai bune boxe HiFi, din care ați putea cumpăra cea mai ieftină și care să fie adaptată și nevoilor și stilului dumneavoastră.
Iată dintre cele mai bune difuzoare HiFi:
1. LONPOO LP42 HiFi Speakers
Are de toate
Aceste difuzoare pasive de bibliotecă sunt cu două căi, ceea ce nu vă permite să faceți conexiuni cu 4 căi, dar vă oferă totuși o calitate audio bună. În plus, are 75Wx2 și un subwoofer de 4', perfect pentru a vă construi propriul sistem home cinema.
Vine cu o impedanță de 4 până la 8 ohmi, în timp ce designul este foarte compact, confortabil și de bună calitate, suficient pentru a face parte din decorul camerei dvs. fără probleme și fără a fi dificil de menținut în stare bună. Sensibilitatea sa este de 85 dB 1W, iar tweeterul de înaltă calitate oferă o gamă bună de frecvențe între 60Hz și 20kHz.
2. Sistem de difuzoare Edifier Studio R1280T
Sunet de calitate acasă și cu telecomandă
Cu un design atrăgător și un finisaj maro, acesta este un sistem de difuzoare de bibliotecă care garantează o putere totală de 42 W și o sensibilitate de 85 dB. În plus, este dotat cu conectori RCA, jack de 3,5 mm și o telecomandă pentru a regla volumul sau pentru a-l dezactiva.
Fie că se află în sufragerie sau în dormitor, acest aparat oferă posibilitatea de a realiza egalizări care se adaptează la intensitatea sonoră a zonei în care este amplasat; aceasta, prin intermediul comenzilor sale de înalte și joase. În ceea ce privește volumul, acesta oferă cuvântul să rămână clar și nedistorsionat, chiar dacă îl setați la maxim.
Dintre aceste boxe, ale căror dimensiuni - ale fiecăreia - sunt de 19,6 cm adâncime cu RCA, 14,6 cm lățime și 24 cm înălțime, și pe care le-ai putea conecta cu ușurință la televizor sau la computer, printre alte dispozitive, ai putea spune că acesta este unul dintre casetofoanele stereo care promite.
3. Pioneer TS-A133Ci
Muzica ta preferată cu sunet de înaltă precizie în timp ce conduci
Dacă vrei să modernizezi sistemul audio al mașinii tale, aruncă o privire la acest kit de difuzoare componente cu două căi, garantat pentru a exploata întregul potențial al configurației audio a mașinii tale pentru rezultate de lux.
Echipat cu două difuzoare de 13 cm și două tweetere de 20 mm, acest kit vă oferă o putere de ieșire de 300 de wați, precum și un sunet de înaltă precizie datorită conului driverului de bas/mediu și tweeterului separat.
Pe acest fundal, ați putea experimenta un bas mai profund și mai puternic și un răspuns în frecvență îmbunătățit.
4. Difuzoare de bibliotecă HI-FI Magnat Monitor Supreme 202
Versatilitate, estetică și putere chiar și în curtea din spate
Începând cu designul lor, aceste difuzoare de bibliotecă s-ar potrivi unei varietăți de medii casnice - inclusiv în aer liber - sau în medii de lucru. Acestea dispun de reflex de bas cu două căi, oferă o putere RMS estimată de 100 W, o sensibilitate de 93 dB și un răspuns în frecvență de 34 - 40000 Hz.
Acest sistem asigură un nivel semnificativ de dinamism al basului cu un grad ridicat de precizie pe întreaga gamă de frecvențe, datorită difuzorului de bas de 170 mm cu conuri de hârtie cu acoperire specială.
Și printre celelalte caracteristici ale acestei perechi de monitoare, care cântăresc aproximativ 6 kilograme și au dimensiuni de 27,3 x 21,5 x 35,4 cm, se numără faptul că nu există găuri în spate, dar le puteți folosi ca difuzoare de perete, prin simpla fixare de jos la adaptoarele destinate acestui scop.
5. EIVOTOR Bluetooth 4.1
Compatibil pentru a asculta orice doriți oriunde v-ați afla
În grupul de difuzoare fără fir, acest dispozitiv promite; motivul, deoarece vine echipat cu Bluetooth 4. 1 și NFC, o baterie cu litiu reîncărcabilă de 4400 mAh încorporată, garanția unei asocieri sigure, rapide și ușoare cu diverse echipamente mobile sau de altă natură și garanția redării a numeroase formate audio.
Prin urmare, puteți reda muzica dvs. preferată conținută în fișiere MP3, WMA, WAV, APE și chiar FLAC prin intermediul unui card Micro SD de pe telefon, tabletă, PC, laptop și netbook. Este suficient ca acestea să aibă conectivitate Bluetooth și/sau NFC pentru a fi gata de utilizare; dacă nu au, puteți face treaba și cu o conexiune prin cablu, datorită portului de ieșire audio de 3,5 mm.
Cu dimensiuni de 285 x 48 x 58 mm și o distanță de transmisie de până la 33 de picioare, acest difuzor versatil de tip bar cu sunet de înaltă fidelitate dispune de tehnologie DSP și procesor audio Maxx, precum și de două difuzoare de înaltă performanță de 10 W fiecare.
6. UE BOOM 2 Ultimate Ears
Un dispozitiv universal care redă muzică chiar și în apă.
Dacă vă imaginați cu un dispozitiv în format turn de sunet cu care să vă puteți întinde pe o gonflabilă în mijlocul piscinei sau pe plajă pentru a continua să ascultați cea mai bună muzică, să intrați cu el la duș sau să îl încărcați în timpul unei sesiuni de drumeții, aruncați o privire la acest model.
Această boxă wireless este rezistentă la apă și la șocuri. Dispune de o baterie reîncărcabilă litiu-ion care garantează o autonomie de până la 15 ore. Este capabil să împerecheze până la opt dispozitive cu Bluetooth, NFC și/sau cu ieșirea audio de 3,5 mm. În plus, oferă o rază de redare mobilă de până la 33 de metri.
Designul său este atractiv, ușor de manevrat și ușor; acest lucru este evidențiat prin dimensiunile sale de 6,4 x 18 cm și greutatea de 548 de grame. În plus, asigură reproducerea unor sunete de bas puternice și profunde.
Ghid de cumpărare pentru cele mai bune boxe HiFi
Care este stilul dumneavoastră de ascultare?
Este clar că oamenilor nu le place să asculte muzica altora pe stradă, darămite acasă sau la serviciu. Problema este că de multe ori dorim să ascultăm muzica la volum maxim pentru a ne bucura mai bine de ea și atunci este foarte util să avem un sistem HiFi care să vă ofere o fidelitate excelentă și un sunet de calitate .
Acum, nu-mi place întotdeauna să am muzica la volum maxim, dar depinde și de moment și de ceea ce fac. De fapt, ascult adesea muzică la un nivel scăzut, cum ar fi atunci când citesc o carte sau mă relaxez într-o duminică. În aceste cazuri, nu mă ajută prea mult să am un difuzor foarte mare și puternic. De aceea, înainte de a cumpăra noi boxe HiFi, mă gândesc întotdeauna la modurile în care ascult muzica .
Specificațiile care contează cu adevărat la boxele HiFi
Întotdeauna vine un moment în care, oricât de mult ai încerca să compari diferite dispozitive, cum ar fi noile boxe HiFi stereo , nu prea știi cum să alegi între una și alta. Doar că fiecare dintre ele are multe calități și funcții speciale, precum și prețuri bune.
Deci, cum să alegeți cea mai bună dintre cele cele mai bune mărci de difuzoare ? Iată câteva puncte cheie pentru a vă asigura că achiziționați doar cele mai bune produse de pe piață:
Gama de frecvențe
Se măsoară în Hertzi (Hz) și măsoară gama de tonuri și frecvențe pe care le poate reproduce fiecare aparat. În această secțiune, primul număr vă informează despre frecvențele joase, în timp ce al doilea vă informează despre frecvențele înalte. Cu cât cele două numere sunt mai largi, cu atât mai mare este gama de frecvențe, ceea ce se traduce prin înaltă fidelitate, capacitatea de a reproduce toate frecvențele din muzica, jocurile video sau filmele dvs. și mai puțină distorsiune la volum ridicat.
Sensibilitate
Sensibilitatea este strâns legată de eficiența dispozitivului, adică de volumul pe care îl poate genera cu o anumită cantitate de energie. Difuzoarele HiFi cu o sensibilitate mai mare utilizează mai bine energia și pot oferi un volum foarte mare fără a consuma la fel de multă energie electrică. Aceasta se măsoară prin evaluarea volumului (măsurat în dB) pe care dispozitivul îl poate genera cu o putere de 1 watt.
Căutați întotdeauna o sensibilitate de cel puțin 90 dB, astfel încât să fiți sigur că aparatul vă va oferi un volum bun.
Puterea de manevră
Aceste cifre vă indică puterea maximă pe care o pot suporta boxele HiFi. Numărul cel mai mic vă indică puterea minimă de care au nevoie difuzoarele HiFi, în timp ce numărul cel mai mare vă spune câtă tensiune poate suporta dispozitivul. În acest fel vă puteți face o idee despre cât de puternic poate fi vorbitorul.
Le puteți găsi de la 35W, 76W și multe altele.
Impedanță
Impedanța este mai dificil de comparat, deoarece toate difuzoarele HiFi variază în impedanță pe măsură ce sunt utilizate. Acest lucru înseamnă că curentul fluctuează în mod constant. Cu toate acestea, acestea au de obicei o măsurătoare fixă care vă oferă o idee mai bună despre modul în care se comportă în ceea ce privește impedanța.
Modelele cu impedanță mică (4 ohmi) pot avea probleme cu amplificatoarele sau receptoarele care nu sunt proiectate pentru cantități mari de curent constant. Înainte de achiziționare, verificați dacă impedanța funcționează bine între boxele HiFi și toate echipamentele audio .
Materialul difuzoarelor
De asemenea, este important să luați în considerare din ce sunt făcute difuzoarele HiFi și componentele lor interne ca atare. Pentru a vă oferi un exemplu, materialele mai moi generează un sunet mai moale și au o flexibilitate mai bună, în timp ce materialele mai puternice au o rezistență mai bună și generează mai puțină distorsiune atunci când reproduc sunetul la volum ridicat.
Deși materialele mai bune sunt semnificativ mai scumpe, ele vă oferă avantaje bune față de materialele mai ieftine. Așadar, merită să cheltuiți ceva mai mult în acest domeniu.
Tipul de amplificator pe care ar trebui să îl folosiți pentru boxele HiFi
Pentru boxele HiFi puteți gândi la câteva moduri diferite. Cel mai economic este să alegeți un model cu un receptor stereo care combină amplificarea sursei și un tuner AM/FM. Dar dacă doriți să optați pentru o variantă mai scumpă, de înaltă calitate, puteți alege boxe HiFi cu amplificator HiFi integrat .
În acest moment, sensibilitatea difuzorului este foarte importantă pentru a ști ce amplificator vi se potrivește cel mai bine. Cele de înaltă sensibilitate au un volum bun cu o putere de numai 40 sau 50 W. Cu toate acestea, modelele de 100 sau 200 W necesită o putere mult mai mare pentru a funcționa bine.
Dacă nu doriți un amplificator, cumpărați difuzoare HiFi cu amplificator încorporat
În general, majoritatea difuzoarelor HiFi sunt difuzoare pasive, adică au nevoie de un amplificator extern pentru. Cu toate acestea, există, de asemenea, modele de difuzoare active care vin deja cu amplificatorul lor încorporat în sistem.
Acestea din urmă, deși adesea nu sunt la fel de puternice ca un amplificator extern, sfârșesc prin a fi mai convenabile și mai puțin costisitoare, deoarece au un singur sistem care generează sunetul și îl amplifică pe tot. De fapt, acestea sunt preferate de către minimaliști.
Cum se aleg boxele HiFi?
Alegerea unei perechi bune de boxe HiFi nu este ușoară, în afară de sfaturile pe care vi le-am dat, există câteva aspecte cheie pe care ar trebui să vă bazați alegerea. Unii oameni caută un design de epocă , alții se concentrează pe puterea RMS, rezonanță scăzută, iar unii oameni vor să economisească puțin pentru a nu cheltui prea mult și a avea totuși o calitate bună a sunetului.
Alții se uită, de asemenea, dacă vor să le conecteze la un monitor audio sau dacă sunt boxe fără fir.
Calculați-vă bugetul disponibil
Primul lucru la care trebuie să vă gândiți înainte de a cumpăra o pereche de difuzoare bune este bugetul dumneavoastră. Pentru a vă oferi un exemplu, aceste dispozitive pot varia de la aproximativ 50 de euro la aproximativ 150 de euro în gama medie superioară. Desigur, puteți cheltui oricând mai mult de 200 de euro pentru modelele de lux cu funcții suplimentare și cea mai clară și perfectă calitate a sunetului de pe piață, la fel cum puteți opta pentru un model mai ieftin pentru a economisi bani.
De asemenea, nu uitați că multe modele ieftine au totuși materiale bune și oferă caracteristici bune. Este un lucru de luat în considerare, deoarece multe mărci au început să își reducă costurile pentru a oferi prețuri mai competitive.
În afară de aceasta, gândiți-vă dacă sistemul dvs. de sunet va avea și alte componente, cum ar fi soundbar-uri, playere, amplificatoare și alte dispozitive. Vă veți dori ca boxele să fie de aceeași calitate ca și restul lanțului dumneavoastră.
Măsurați camera
Un alt aspect important este spațiul de care dispuneți în camera în care veți utiliza boxele, deoarece acesta va determina tipul de boxă de care aveți nevoie și forma acesteia. De exemplu, dacă este o cameră mare, unde sunt întotdeauna mulți oameni și doriți să instalați un home cinema, va trebui să căutați ceva puternic și de înaltă calitate. Pe de altă parte, dacă spațiul este mic și nu aveți nevoie de atât de multă putere, un model care poate fi sprijinit de perete vi se va potrivi foarte bine.
Pe podea sau montat pe perete?
Multe modele de podea sau boxe de podea sunt destul de mari și uneori sunt denumite și rafturi HiFi datorită formei lor. Cu toate acestea, există și modele care se agață pe perete cu ajutorul unor suporturi, așa cum se procedează în cazul televizoarelor.
Indiferent ce alegeți în funcție de cerințele de spațiu sau de confort, nu uitați că modelele mai mari oferă mai multă putere și capacitate, dar, în mod clar, ocupă mult mai mult spațiu și sunt, de obicei, puțin mai scumpe.
Conexiune simplă sau dublă
Majoritatea difuzoarelor de nivel inferior sunt prevăzute, de obicei, cu două terminale pentru conectarea cablurilor, ceea ce înseamnă că toate frecvențele sunt alimentate de la un singur terminal și procesate printr-o singură zonă a difuzorului.
Pe de altă parte, alte modele de vârf sunt prevăzute cu 4 conexiuni terminale pentru a separa semnalele. Astfel, semnalele medii și joase sunt procesate pe o parte, în timp ce semnalele înalte sunt procesate pe cealaltă parte. În acest fel, sunetul ajunge să fie mult mai pur și de o calitate superioară. Luați-o în considerare dacă aveți nevoie de ceva mai multă calitate.
Aspect
Deși cel mai important lucru la orice boxă HiFi este calitatea sunetului și performanța, este adevărat că designul și aspectul joacă, de asemenea, un rol important în alegerea dispozitivului. Nu sunt prea multe de spus aici, în afară de a alege în funcție de gustul tău și de a te asigura că investești într-unul care îți place cu adevărat. Nu are rost să aveți un difuzor la care nici măcar nu vă place să vă uitați.
Protejați-vă investiția
Gândiți-vă cu atenție la locul în care vă depozitați boxele și la modul în care le protejați, deoarece acestea se pot deteriora în timp dacă nu le îngrijiți corespunzător. De exemplu, merită să protejați tweeterul cu o carcasă bună pentru difuzoare pentru a-l proteja de lovituri, apă și așa mai departe. Dacă aveți copii mici sau animale de companie, este posibil să doriți să aveți o astfel de protecție pentru a evita deteriorarea și a fi nevoit să cumpărați ulterior un difuzor de înlocuire.
Celelalte lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra boxe HiFi
Atunci când cumpărați boxe sau deflectoare, așa cum mai sunt cunoscute, fie că sunt boxe 2. 0 boxe sau orice alt stil, trebuie să vă gândiți și la alte câteva lucruri:
Finisaj - Fiecare marcă și model are un finisaj specific, așa că trebuie să aveți un ochi bun și să nu vă grăbiți să alegeți finisajul și aspectul care vă plac cel mai mult. Există modele cu finisaje din lemn care pot fi ușor de întreținut și pot fi reparate fără prea mari probleme în cazul unor deteriorări sau zgârieturi.
Pe de altă parte, modelele mai lucioase, cum ar fi cele negre cu un finisaj lucios, arată prea multe amprente și sunt dificil de reparat și restaurat în cazul unor lovituri sau zgârieturi.
Amplasare - Căutați o amplasare departe de colțuri și căutați ca tweeterele să fie la nivelul urechii. În plus, distanța dintre difuzoare și dumneavoastră trebuie să fie de 1,5 metri în raport cu distanța dintre ele. Acest lucru asigură o experiență mai bună și o interacțiune armonioasă mai bună .
Calitatea audio - Testați calitatea audio folosind CD-urile dvs. preferate pentru a vedea cât de mult potențial și fidelitate vă pot oferi difuzoarele. Ca regulă generală, încercați să vă asigurați că dispozitivul pe care îl utilizați pentru a trimite muzica către difuzoare este de calitate egală sau mai bună.
Sursa:
Anatomia boxelor: Factorii care influențează calitatea sunetului - Xataka
CUM FUNCȚIONEAZĂ UN SPECTATOR? - Pixel de sunet
Difuzor - Wikipedia