Difuzor de ulei esential

el-mejor-difusor-de-aceite-esenciales

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun difuzor de uleiuri esențiale, înseamnă că ați aflat deja toate beneficiile pe care le oferă. Este un produs care este folosit în ședințe de relaxare, pentru a crea atmosfere armonioase, pentru a face aromoterapie și chiar în tratamentele de sănătate pentru tratarea răcelii sau a gripei.

Difuzoarele de ulei funcționează, în principiu, prin direcționarea aromei și a proprietăților medicinale ale uleiurilor prin aer, astfel încât acestea să poată fi inhalate cu ușurință, aducând beneficiile pe care esențele le oferă organismului și mediului înconjurător.

Dintre atâtea opțiuni, alegerea celei potrivite, mai ales dacă este prima pe care o cumpărați, poate să nu fie atât de ușoară, deoarece este necesar să evaluați caracteristicile fiecăreia și să analizați dacă se adaptează la utilizarea pe care doriți să o faceți.

Aici analizăm diferitele difuzoare pe care le puteți găsi pe piață, astfel încât să vă putem îndruma spre cea mai bună alegere, având în vedere și faptul că este un echipament versatil, care poate fi aplicat pentru majoritatea utilizărilor și puteți profita la maximum de el.

Cele mai bune difuzoare de uleiuri esențiale

Care este cel mai bun difuzor de uleiuri esențiale?

După ce am făcut comparații și am analizat experiența pe care diferite modele au oferit-o utilizatorilor, evidențiem cinci difuzoare de aromă care, în opinia noastră, sunt cele mai bune opțiuni pentru dvs.

Sunt versatile, economice, cu un design frumos și își fac treaba în mod eficient și nu vă vor dezamăgi atunci când vaporizați uleiuri.

Iată cele mai bune difuzoare de uleiuri esențiale :

1. Difuzorul de uleiuri esențiale Aidodo

41ssmRCaVhL

Vezi pretul Emag

Capacitatea lor de 400 ml le face să funcționeze neîntrerupt timp de 12 ore, echipamentul generează o ceață fină în două intensități pentru a asigura umiditatea încăperilor, ceea ce te ajută să respiri mai bine.

Cu doar câteva picături dizolvate în apă, dispozitivul va profita la maximum pentru a crea atmosfera potrivită în orice încăpere. Dispozitivul are o oprire automată și poate fi programat pentru 1, 3 sau 6 ore de funcționare.

Designul este frumos, elegant, discret și se potrivește cu aproape orice decor. Este unul dintre cele mai silențioase, nici măcar nu veți observa că este pornit.

2. Difuzor de ulei esențial cu vapori reci Victsing

Puteți alege intensitatea în funcție de nevoile dvs., este ușor de utilizat și include șapte becuri LED care vă vor ajuta să creați o atmosferă mai plăcută. Este sigur de utilizat în camera copilului, deoarece, pe lângă umidificarea cu abur rece, elimină mirosurile și purifică mediul înconjurător.

Difuzorul nu face zgomot și are un proces optimizat care face ca uleiurile să fie performante. Este accesibil, ușor de umplut și ușor de curățat. Este unul dintre cele mai bine vândute.

3. Difuzor de uleiuri esențiale pentru aromaterapie Cecotec Pure Aroma

411A7NshwqL

Vezi pretul Emag

Perfect pentru ședințe de relaxare sau de aromaterapie, iar cu designul său modern, în culoarea neagră sau lemn, este ideal pentru orice spațiu din casă.

Puteți alege între două modele, cu o capacitate de 300 ml sau 125 ml, poate fi programat să se oprească automat după 1, 3, 6 sau până la 10 ore.

Este foarte silențios, deoarece este un difuzor cu ultrasunete, așa că este perfect dacă doriți să îl puneți în camera unui copil, precum și pentru a ajuta la reducerea uscăciunii din orice încăpere.

61OIig20UAL

Vezi pretul Emag

Cu un design care amintește de țările arabe, are 7 iluminări diferite.

Cu acest dispozitiv, întreaga dvs. casă va mirosi minunat tot timpul și este ideal pentru sesiuni private de aromoterapie fără a fi nevoie să cheltuiți bani pentru un spa.

Produsul are un raport calitate-preț excelent și este unul dintre cele mai bine cotate.

Avantajele folosirii difuzoarelor de uleiuri esențiale

difusor-de-aceites-esenciales

În primul rând, este important să ne lămurim cu privire la avantajele uleiurilor ca atare și că acestea pot fi aplicate direct, amestecate cu creme, adăugate în apa de baie sau inhalate, în funcție de beneficiile pe care doriți să le primiți.

În cazul inhalării, uleiurile oferă relaxare și atunci difuzorul este super util, pentru că este conceput să genereze o ceață rece care extrage toate proprietățile substanței.

Aroma și proprietățile vaporilor sunt puternice din multe puncte de vedere, dar haideți să analizăm mai în profunzime avantajele pe care le aduce:

La fel ca un dezumidificator , difuzorul este pregătit să purifice aerul din jur, fie că este vorba de fumul de tutun sau de alte mirosuri neplăcute, și există uleiuri care, prin proprietățile lor antimicrobiene, aduc beneficii suplimentare pentru sănătate.

  • Îmbunătățește starea de spirit și elimină stresul

Aromele plăcute au un efect pozitiv asupra minții și, pe lângă faptul că elimină stresul, sunt capabile să îmbunătățească starea de spirit și chiar să reducă depresia ușoară. Efectul calmant pe care îl obțineți prin utilizarea uleiurilor vă ajută să reduceți consumul de medicamente, iar marele avantaj este că este un produs natural.

Inspirarea anumitor uleiuri sau extracte de plante indicate ajută la întărirea sistemului imunitar.

Aceasta este una dintre cele mai comune utilizări și nu există nimic mai plăcut decât să te afli într-un mediu cu mirosuri parfumate. Difuzorul face ca parfumul să se răspândească în întreaga zonă și, în funcție de concentrație, poate fi de lungă durată.

În domeniul sănătății joacă, de asemenea, un instrument favorabil față de persoanele cu slăbiciuni precum alergiile sau astmul. Umidificarea reduce simptomele prin introducerea unui anumit nivel de umiditate în mediul înconjurător care îmbunătățește respirația. Uneori se folosește singur cu apă, iar alteori se amestecă cu alte esențe.

  • Păstrează puritatea și bunătatea uleiurilor

Difuzoarele nu încălzesc, dimpotrivă, ele generează un abur rece în care este garantată integritatea compoziției de ulei. Uleiul nu va fi supus niciunui proces care să-i modifice proprietățile, garantând astfel toate beneficiile substanței din ceața pe care o expulzează.

Difuzoarele bune au închidere automată. Acest lucru înseamnă că nu există nicio pierdere de uleiuri valoroase, deoarece acestea se vor afla într-un rezervor, pregătite pentru a fi utilizate la următoarea pornire.

Tipuri de difuzoare de uleiuri esențiale

Aici veți afla despre clasificarea acestora în funcție de modul de funcționare și de utilizare:

Sunt considerate cele mai puternice, disipă particulele de uleiuri prin aer pentru a crea o atmosferă plăcută. Acestea sunt folosite pentru avantajele lor terapeutice, iar această modalitate nu necesită amestecarea uleiului cu apă, astfel încât acesta va fi mai concentrat și cu o mai mare penetrare a aromei.

Cel mai bun lucru la acest produs este că funcționează cu uleiuri pure și este mai bun atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, în plus, majoritatea încorporează un temporizator pentru atunci când trebuie să controlați durata de utilizare.

Pe de altă parte, însă, mirosul puternic poate să nu fie atât de plăcut pentru unii, iar utilizarea este mai costisitoare, deoarece nu funcționează cu diluții și, pentru că este puternic, consumul este rapid; din fericire, în unele cazuri, pe lângă temporizator, include și alte comenzi care vă permit să gestionați intensitatea procesului.

Sunt destul de asemănătoare cu difuzoarele nebulizatoare, cu diferența că acestea admit adăugarea de apă, dar sunt la fel de eficiente în difuzarea uleiului, dar, cu această ocazie, mai puțin puternice, deoarece uleiul este dizolvat.

Aceste unități electrice sunt folosite ca umidificatoare de iarnă, deosebit de utile pentru copii, deoarece unele modele încorporează muzică și sunt mai puțin costisitoare.

41-zfVI+XgL

Aceasta este cea mai elementară și este utilizată în aromaterapie. Funcționează cu un filtru și un fel de ventilator pentru a răspândi ceața. Este perfect pentru zonele mici, inclusiv pentru mașini, echipamentul are un preț scăzut, iar dimensiunea este portabilă, astfel încât îl puteți muta dintr-un loc în altul fără prea multe probleme.

Dezavantajul acestui echipament este că, în cazul în care se amestecă mai multe uleiuri, nu le va difuza omogen, ci uleiurile mai ușoare vor fi primele care se vor vaporiza.

41yda7ltMbL

Este, de asemenea, simplu, dar acum încorporează căldura în proces și este unul dintre cele mai eficiente pentru împrospătarea aerului. Acestea sunt cele mai ieftine și unele funcționează cu lumânare. Ca dezavantaj, se menționează că, în cazul aplicării unor temperaturi ridicate, deși se intensifică aromele, proprietățile curative sunt diminuate din cauza variației chimice cauzate de căldură în uleiurile esențiale.

Considerații pentru alegerea unui difuzor

După ce am aflat despre utilitatea acestor dispozitive, este normal să devenim mai exigenți pentru a ne asigura că echipamentul funcționează optim și în conformitate cu nevoile noastre, așa că vă vom spune ce caracteristici trebuie luate în considerare:

Cantitatea de apă determină cât timp va funcționa sistemul fără întrerupere; dacă preferați ca echipamentul să funcționeze ore îndelungate, o capacitate cuprinsă între 150 și 300 ml este considerată bună.

Aceasta este una dintre cele mai importante specificații oferite de vânzător, unele durează 3 ore, în timp ce altele durează până la 10 sau 20 de ore.

  • Programe și opțiuni de temporizare

Un singur difuzor este capabil să producă diferite tipuri de ceață în funcție de nevoile dumneavoastră sau chiar să varieze intensitatea de funcționare. Unele au programe în care funcționează, se opresc și apoi pornesc din nou, iar cele mai simple pot fi setate să funcționeze atât timp cât doriți.

  • Variația fluxului de aer

V-am spus deja câte ceva despre acest aspect. Caracteristica influențează gama și intensitatea parfumului.

Unele difuzoare specifică suprafețele pe care le pot acoperi și le exprimă în metri pătrați, cele mai puternice acoperind până la 50 de metri pătrați. Calculați spațiul în care doriți să le folosiți și căutați-l pe cel potrivit, deși acest lucru nu este atât de limitativ, deoarece unele persoane folosesc simultan două difuzoare cu două uleiuri diferite.

Utilizatorii preferă această funcție din motive de siguranță, astfel încât aparatul să fie protejat împotriva oricărei neglijențe, mai ales atunci când rămâne fără apă , deoarece, dacă rămâne uscat, aparatul ar putea fi deteriorat.

Este util atunci când este folosit în întuneric pentru a indica faptul că funcționează. Poate că pentru unii este o pacoste și chiar un consum inutil de energie, dar pentru alții este un avantaj.

În realitate, aceste dispozitive funcționează cu foarte puțin sunet, doar un ușor bâzâit sau picurare de apă, însă în medii liniștite ar putea fi deranjant și cu atât mai mult atunci când este vorba de dispozitive de relaxare sau de somn. Valoarea ideală este de 50 de decibeli sau mai puțin

Garanția normală este între un an și doi ani, important este ca fabrica să se îngrijească de faptul că sunteți cu adevărat mulțumit.

Pentru că fac parte din casă, fabricile au avut grijă să realizeze piese cu design decorativ și de diferite dimensiuni, de la cele mai portabile la cele mai voluminoase, astfel încât să nu fie greu să găsești piesa ideală pentru casa ta.

Un bun difuzor are marcaje de umplere, un rezervor separat, o deschidere convenabilă pentru a preveni vărsarea și o cană de măsurare.

Este un proces care ar trebui să se facă frecvent și este simplu. Un difuzor care nu este igienizat este predispus la defecțiuni, iar persoanele aflate la fața locului pot fi expuse la inhalarea de impurități.

Probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este redusă dacă rezervorul nu are îmbinări, ci este un recipient complet turnat.

Difuzor de uleiuri esențiale și utilizări în aromaterapie

Alte caracteristici care fac un difuzor bun

  • Un design în concordanță cu decorul dvs. sau fidel gustului dvs.
  • Un cablu de conectare lung care facilitează poziționarea difuzorului.
  • Posibilitatea de a dirija ceața.
  • Dacă este din plastic, cel mai bine este să nu conțină BPA și să fie fabricat într-un mod care respectă natura.

Întrebări frecvente

Ce se întâmplă atunci când nu ies suficienți vapori din difuzorul de uleiuri esențiale?

Acest lucru se întâmplă atunci când placa cu ultrasunete a difuzorului este foarte murdară și, prin urmare, trebuie curățată. Este foarte ușor să faceți acest lucru prin simpla oprire și deconectare a difuzorului. Goliți din difuzor orice resturi de apă și/sau ulei esențial.

Pentru a curăța placa cu ultrasunete, puteți șterge suprafața cu vată înmuiată în alcool sau puteți amesteca ¼ cană de oțet cu ¼ cană de apă, apoi puneți amestecul pe difuzor și așteptați câteva ore. În cele din urmă, îndepărtați orice reziduu de amestec rămas pe difuzor. Nu încercați să îl curățați cu detergenți corozivi, deoarece aceștia vor provoca deteriorări.

Pot să scufund difuzorul de uleiuri esențiale în apă?

Nu, evitați ca apa să intre în contact cu fișa sau firele difuzorului. Cel mai bine este să îl curățați cu vată cu alcool și la exterior cu o cârpă umedă, întotdeauna deconectat de la rețeaua electrică pentru a nu se produce vreun accident.

Când trebuie să curăț placa cu ultrasunete a difuzorului de uleiuri esențiale?

Se recomandă de fiecare dată când urmează să puneți un nou ulei esențial în difuzor, precum și dacă apa sau uleiul esențial s-a evaporat sau dacă nu ați folosit difuzorul de mult timp.

Difuzoarele de uleiuri esențiale sunt bune pentru bebeluși?

Da, de fapt, difuzoarele de uleiuri esențiale oferă beneficii pentru îngrijirea bebelușilor, printre care: ține țânțarii și insectele la distanță, creează un aer mai sănătos și mai umidificat în mediul înconjurător al bebelușului și îl ajută să adoarmă mai repede.

Surse: