Distribuitor de apa
Nu m-am îndoit niciodată de cât de bine și de important este să bei apă pură și cristalină în fiecare zi, dar ceea ce mi-a luat ceva timp a fost să găsesc cel mai bun dozator de apă, deoarece multe dintre cele de pe piață pot fi de proastă calitate și chiar vin cu acele rezervoare de plastic care lasă un gust neplăcut în apă.
Dar nu vă faceți griji, pentru că în timp am reușit să găsesc câteva modele care mi-au depășit așteptările, iar astăzi vom vorbi despre ele.
Cele mai bune distribuitoare de apă
Care este cel mai bun distribuitor de apă?
Nu este vorba doar de capacitate sau de viteza cu care poate răci apa, ci există și mulți alți factori de luat în considerare, cum ar fi ușurința de utilizare, dacă are sticla în interior sau în exterior, dacă se conectează direct la conductele de apă sau chiar dacă are încuietori pe butoanele de la robinet pentru a nu vă arde cu apa fierbinte.
Așadar, să aruncăm o privire la lista mea de comparație, astfel încât să puteți cumpăra cea care vi se potrivește cel mai bine.
Iată cele mai bune dozatoare de apă:
1. Dozator de apă ORG
Apă pură în orice moment
Dozatorul ideal pentru uz casnic , cu un sistem anti-vărsare și o tavă anti-picurare pentru a vă păstra spațiile curate în permanență. Are robinete de siguranță pentru a nu vă arde accidental cu apă fierbinte și are, de asemenea, țevi și rezervoare din oțel inoxidabil pentru a evita gustul neplăcut al plasticului.
Permite reglarea temperaturii și furnizează apă rece, normală sau caldă. Suportă ulcioare încărcate prin partea superioară de până la 20 litri și cu capac de 5 galoane.
2. Dozator de apă Thulos DL07
Convenabil și ușor de utilizat
Include un rezervor superior de 7 litri, ușor de umplut și curățat acasă, în orice moment, deși include și un adaptor bun pentru a putea folosi sticle de supermarket fără inconveniente. Are o putere electrică de 65 W și este prevăzut cu o tavă de picurare, astfel încât să nu trebuiască să curățați încă o dată apa vărsată. Vă poate oferi apă rece sau la temperatura camerei și este prevăzut cu indicatoare luminoase de alimentare și de funcționare.
3. Dozator de apă Bastilipo 5537
Foarte convenabil și confortabil
Dacă vă plac modelele cu un recipient superior pe care îl puteți curăța și reumple în orice moment, acest model de 7 litri cu o putere de 65W va fi ideal pentru dvs. În ceea ce privește puterea sa de răcire, acest aparat vă poate oferi apă rece la temperaturi de 8 ºC, precum și apă la temperatura camerei. De asemenea, îl puteți utiliza cu un adaptor pentru a conecta sticle de apă de până la 2 litri și are o bună eficiență energetică.
4. Dozator de apă Jocca 1102
Pentru o utilizare comodă
Această marcă a făcut-o cu brio cu acest excelent dozator de apă de culoare albă și mov, care poate răci apa până la aproximativ 10ºC, în funcție de condițiile de temperatură exterioară. Pe lângă rezervorul de apă detașabil de 7 litri, are și un rezervor intern de răcire de 0,7 L, astfel încât puteți avea apă rece fără să așteptați. De asemenea, este destul de rapid, vă poate oferi apă rece sau proaspătă oricând doriți și ocupă foarte puțin spațiu.
5. Distribuitor de apă Orbegozo DA 5525
Apă rece mereu la îndemână
Puneți-l chiar și pe biroul de la birou, deoarece este foarte mic, compact și ocupă foarte puțin spațiu. Vă oferă o capacitate de până la 7 litri cu recipientul său superior, care este ușor de umplut și de spălat. În ceea ce privește capacitatea de răcire, acesta este capabil să furnizeze apă rece sau apă la temperatura camerei destul de rapid și ușor, datorită puterii sale de 65 W. De fapt, acesta atinge 8°C și are o tavă de picurare.
Ce este un dozator de apă?
După cum știm cu toții, menținerea unei hidratări excelente este fundamentală pentru a fi sănătos și în formă, deoarece organismul are nevoie de o doză constantă de apă pentru a se menține în stare bună și a funcționa în mod optim. Astfel, aceste dozatoare de apă ne ajută să avem o rezervă constantă de apă potabilă la temperatura perfectă de băut.
În acest fel, puteți avea cantitatea necesară de apă în fiecare zi în propria casă, la birou sau oriunde doriți. În acest fel, puteți scăpa de toxine, vă puteți îmbunătăți digestia, sistemul imunitar și chiar să slăbiți puțin câte puțin.
De ce aveți nevoie de un dozator de apă?
Distribuitoarele de apă sunt alegerea ideală pentru a avea în casa, biroul sau studioul dumneavoastră, deoarece reprezintă o sursă constantă de apă pură și cristalină, ajutându-vă în același timp să economisiți bani, să vă îmbunătățiți sănătatea generală și chiar să reduceți poluarea prin consumul mult mai mic de plastic sub formă de sticle de apă.
În orice caz, cele mai frecvente cazuri în care oamenii tind să caute acest tip de dispozitiv este atunci când apa la care au acces în zonele lor nu este de calitatea dorită sau chiar pentru probleme de gust, deoarece apa din dozator are un gust diferit și mai neutru datorită purității sale.
Tipuri de dozatoare de apă
După cum probabil știți, nu toate dozatoarele de apă sunt la fel, deoarece acestea variază foarte mult în funcție de modul în care funcționează. Unele utilizează carafă de apă, în timp ce altele sunt conectate direct la instalația sanitară a casei sau a clădirii în care sunt amplasate. Să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce reprezintă acestea:
Fără sticlă
Aceste dozatoare sunt destul de convenabile în sensul că nu trebuie să înlocuiți sau să cumpărați mereu sticle noi de apă, ci sunt conectate direct la conductele de apă ale clădirii sau casei dumneavoastră. Pentru a curăța apa, au un filtru și un sistem de purificare care menține apa perfectă pentru băut, fără toxine sau agenți nocivi. În același timp, acestea sunt capabile să vă ofere apă rece, la temperatura camerei sau caldă, în funcție de modul pe care îl alegeți și de robinetul pe care îl acționați.
Acestea sunt utile în special în mediile în care se consumă multă apă sau în care nu este convenabil să se schimbe constant sticlele de apă. De exemplu, în săli de sport, școli, hoteluri sau chiar în restaurante.
Cu sticlă
În aceste dispozitive trebuie să introduceți o sticlă în gâtul distribuitorului și apoi trebuie să apăsați butonul sau robinetul pentru a obține apă, fie că este caldă, rece sau la temperatura camerei. Problema este că, pentru a păstra apa în sticlă, trebuie să înlocuiți sticla de fiecare dată când aceasta se termină, ceea ce este solicitant din punct de vedere fizic.
Sunt ideale pentru casă, pentru spații mici sau în locuri în care doriți ca clienții sau anumite persoane să aibă acces la apă.
Montate pe perete
Sunt conectate direct la instalațiile de apă ale clădirii sau ale casei, precum și la electricitate, pentru a permite funcționarea sistemelor de filtrare și purificare. Acestea sunt cunoscute în mod obișnuit sub numele de fântâni de apă sau fântâni de băut, deoarece sunt întotdeauna conectate și vă pot oferi întotdeauna apă rece, deoarece au un rezervor în care este stocată apa caldă până când o consumați.
Încărcat prin partea inferioară
Acesta este tipul de dozator de apă cu sticlă în care sticla este plasată în partea de jos a aparatului. Ca un avantaj, nu trebuie să folosiți forța pentru a ridica noua carafă la fiecare câteva zile, dar, de asemenea, folosesc ceva mai multă energie electrică pentru a face efortul de a ridica apa până la duzele dozatorului.
Încărcare prin partea superioară
Acestea au sticla în partea de sus, astfel încât va trebui să o ridicați în mod constant pentru a umple din nou dozatorul de fiecare dată când se termină apa.
Țeavă directă
Găsiți o conexiune de țeavă de apă albă în locuința dvs. și instalați distribuitorul acolo. Astfel, veți avea la dispoziție un aparat care filtrează constant apa și vă oferă o cantitate perfectă la temperatura dorită.
Liber
Acesta este un model clasic, în care sticla este așezată cu capul în jos, deasupra.
Metode de răcire și încălzire
Pentru a răci apa, distribuitoarele folosesc un sistem foarte asemănător cu cel al oricărui frigider pe care îl aveți acasă. În primul rând, compresorul comprimă un element, care este de obicei un gaz. Din acest motiv, se înregistrează o creștere a temperaturilor. Odată ce se întâmplă acest lucru, este pus în circulație prin conducte până când se răcește și devine complet lichid.
Odată ce se întâmplă acest lucru, lichidul în cauză trece printr-o supapă de expansiune, se evaporă, ceea ce provoacă o scădere bruscă a presiunii și, în final, temperatura scade brusc. Acum, gazul aflat în evaporator consumă căldura conținută în rezervorul de apă, iar apa devine rece.
Pentru încălzire, unele modele au un rezervor separat pentru a stoca apa caldă după ce aceasta a trecut prin elementul de încălzire care o face să atingă temperaturi ridicate. Cu toate acestea, dacă vi se pare că aceste dozatoare de apă ajung să ocupe prea mult spațiu, puteți trece oricând la una dintre opțiunile care nu sunt de tip carafe.
Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra
Acum că știți cum funcționează aceste dispozitive și care sunt diferitele tipuri existente, este important să știți cum să le alegeți, deoarece unul va fi mai avantajos decât celălalt în funcție de anumite caracteristici și specificații.
Mașini cu încărcare prin partea de jos vs. încărcare prin partea de sus vs. fără sticlă
Mașinile cu încărcare prin partea de jos sunt, de obicei, mult mai ușor de utilizat, deoarece nu necesită o ridicare prea mare și, de asemenea, arată un pic mai bine, deoarece sticla este, de obicei, ascunsă într-un fel de dulap. Cu toate acestea, sunt puțin mai puțin accesibile decât modelele cu încărcare prin partea superioară. Problema cu acestea este că va trebui să ridicați sticlele de fiecare dată când rămâneți fără apă.
Dacă aveți în vedere modelele care se conectează direct la țevi, atunci va trebui să cheltuiți ceva mai mulți bani, deoarece acestea vin cu propriul sistem de filtrare și purificare, dar în schimb veți avea apă cristalină tot timpul, fără să vă faceți griji pentru sticle.
Scurgeri
Scurgerile sunt, din păcate, o problemă destul de frecventă la distribuitoarele de apă rece sau caldă . Și este, de asemenea, o pacoste atunci când se întâmplă, deoarece există puține lucruri mai rele decât să ajungi acasă și să găsești o baltă de apă în mijlocul bucătăriei din cauza unui dozator deteriorat. Așadar, căutați un model rezistent la scurgeri, cu o garanție bună în caz de probleme pe termen lung.
Asigurări
Uneori, robinetele de apă sunt prevăzute cu un fel de încuietoare pe care trebuie să o dezactivați pentru a distribui apa fără probleme. Cu toate acestea, unele modele nu le includ, deoarece acestea sunt o caracteristică oarecum specială și sunt ideale pentru cei care au copii sau animale de companie și doresc să îi împiedice să manipuleze din greșeală aparatul.
Gustul
Gustul apei nu ține doar de modul în care este purificată sau de cât de limpede și curată este, ci și de calitatea materialelor folosite. În cazul modelelor de bună calitate, apa este stocată în rezervoare din oțel inoxidabil, care nu adaugă mirosuri enervante sau ciudate, așa cum fac rezervoarele din plastic.
Autocurățare
Distribuitoarele cu autocurățare utilizează ozon pentru a distruge orice bacterie care se poate depune în rezervoare sau în conductele și țevile prin care circulă apa. Acum, acestea nu sunt o caracteristică generală pe care o veți găsi în orice dozator, dar este adevărat că vă vor scuti de multe probleme și de efortul de a curăța totul manual din când în când. Foarte recomandat.
Temperatura apei
În timp ce vânzătorii vă vor spune că distribuitoarele lor vă pot oferi cea mai rece apă dintre toate, iar alții vă vor spune că apa lor este mai bună și mai caldă, fiecare aparat are propriile specificații și temperaturi maxime și minime posibile.
Debitul de apă
Ar trebui să fie suficient pentru a potoli setea celor care vor utiliza aparatul. Dacă este vorba de un birou, debitul trebuie să fie ridicat, astfel încât lucrătorii să nu fie nevoiți să aștepte ore întregi pentru a-și umple sticlele și flacoanele.
Zgomot
Aceste mașini de apă pot fi puțin zgomotoase, în special cele fabricate cu materiale și componente ieftine, cum ar fi compresoarele foarte zgomotoase sau chiar modelele cu încărcare prin partea inferioară, care necesită o pompă pentru a funcționa. Dacă aparatul se va afla într-o cameră sau într-un loc care necesită liniște, luați în considerare zgomotul pe care îl generează.
Eficiență energetică
O eficiență ridicată vă va ajuta să consumați mai puțină energie electrică și să aveți facturi mai mici. Așadar, căutați un model care consumă puțină energie și care vă va ajuta să economisiți bani pe termen lung.
Spațiu
Nu uitați să țineți cont de spațiu, deoarece, deși sunt unități destul de subțiri și nu ocupă mult spațiu în lateral, tind să ocupe destul de mult spațiu la înălțime, în special cele care folosesc o sticlă de top sau cu rezervor.
Sistem de purificare
Modelele conectate la conducte au sisteme de purificare concepute pentru a elimina clorul, sedimentele sau chiar particulele de plumb care pot fi conținute în apă. Cele mai puțin costisitoare nu sunt la fel de eficiente.
Suporturi pentru pahare
Modelele bune au adesea spațiu pentru a amplasa un suport pentru pahare, fie în interior, fie în exterior. Acest lucru va fi util în birouri, magazine sau locuri unde sunt mulți oameni.
Tava de picurare
Dacă aparatul nu are o tavă de picurare, nu are prea multă valoare. În caz contrar, va trebui să ștergeți mereu picături și picături de apă de pe podea.
Kituri de conversie
Acestea reprezintă o caracteristică cheie care va ajuta sistemele cu instalații sanitare să distribuie apa mai ușor și cu o calitate mai bună.
Robinet de siguranță pentru apă caldă
Deși puteți găsi un sistem de blocare de siguranță pentru toate robinetele de pe dozator, cel mai important este robinetul de apă caldă. Ei bine, multe modele îl includ de obicei, deoarece în orice moment am putea apăsa butonul fără să ne dăm seama și să ne ardem. Chiar mai rău dacă în apropierea aparatului se află copii sau animale de companie.
Întreținerea și curățarea dozatorului
Deși sunt foarte comode și ușor de utilizat, vorbim despre apa pe care o consumăm, trebuie, desigur, curățate în mod regulat. Partea bună este că nu este complicat și trebuie doar să urmați o rutină simplă.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îl deconectați de la rețeaua electrică, să scoateți sticla de apă și să întoarceți aparatul cu susul în jos pentru a vedea partea din spate. Așezați un ulcior sub duze, scoateți-le și îndepărtați părțile din plastic ale rezervorului interior. Acum ștergeți aceste părți cu o cârpă cu un amestec de aproximativ 8 litri.
În continuare, treceți aproximativ 10 litri de apă prin întregul sistem și prin robinete în ulcior pentru a curăța totul și sunteți gata de plecare.