27 februarie 2019

Sursa: vk.ru, remnmiltaryblog.com

 Potrivit datelor de monitorizare ale surselor navale occidentale, pe 27.02.2019, distrugătorul Donald Cook aparținând Forțelor Navale ale SUA a părăsit portul Odesa.

 

Nava americană, dotată cu 56 de rachete de croazieră Tomahawk, a ieșit pe mare la ora 17.15 (ora Moscovei).

Donald Cook a intrat în portul comercial Odesa în dimineața zilei de 25 februarie. Pe 26 februarie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a vizitat distrugătorul, unde s-a întâlnit cu reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker. Poroșenko a declarat că SUA și-a întărit prezența în acvatoriul Mării Negre ca reacție la actul de agresiune au Federației Ruse împotriva navelor ucrainene.

 

Distrugătorul a intrat în Marea Neagră pe 19 februarie. Ulterior, acesta a desfășurat un exercițiu comun cu fregata Fatih a Forțelor navale ale Turciei.

 

În urma crizei din estul Ucrainei, navele americane și ale altor state membre NATO intră în mod regulat în Marea Neagră. Potrivit Convenției de la Montreux, navele statelor neriverane pot rămâne în Marea Neagră cel mult 21 de zile.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, distrugătorul Donald Cook se va îndrepta spre strâmtorile turcești și, în zilele următoare, va ieși din Marea Neagră.

Monitorizarea acestuia este asigurată de nava mică purtătoare de rachete Orekhovo Zuevo și nava de cercetare Ivan Khurs ale Flotei ruse din Marea Neagră.

 

Distrugătorul american Donald Cook a părăsit portul ucrainean Odesa

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE