28 iunie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.06.2019, citând o sursă aparținând Complexului Militar Industrial, că a fost luată decizia de începere a deafectării, în anul 2020, a distrugătorului Kerci, Proiect 1134B, al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

 

“Lucrările practice de dezafectare a distrugătorului vor începe în anul 2020”, a declarat sursa pentru agenție, în cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului tehnico-militar internațional Armata-2019.

 

Potrivit precizărilor sale, “executantul lucrărilor va fi selectat prin concurs”.

 

Anterior s-a presupus că, în timpul reparării și modernizării crucișătorului Moscova, distrugătorul Kerci va deveni nava amiral a FRMN. Însă, în anul 2014, în sala mașinilor de pe distrugătorul Kerci a izbucnit un incendiu, care a scos nava din funcțiune. În anul 2015, distrugătorul a fost retras din componenta de luptă a FRMN.

 

Construcția distrugătorului Kerci a început în anul 1971. Nava a fost lansată la apă în 1972 și predată flotei în 1974.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Kerci este singura navă de acest tip din cadrul FRMN. Acesta face parte din Divizia 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind ancorat la dana din Golful Sevastopol.

Pe navă se află un echipaj restrâns, care are ca misiune întreținerea acesteia până la retragerea definitivă din compunerea FRMN.

Distrugătorul Kerci al Flotei ruse din Marea Neagră va fi dezafectat, începând din anul 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE