13 martie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 13.03.2019, distrugătorul Severomorsk al Flotei de Nord a plecat de la Sevastopol.

 

“Distrugătorul s-a aflat în Baza Navală principală a FRMN în scopul efectuării unei întrețineri tehnice planificate și pentru odihna personalului, în urma efectuării unui marș de lungă durată”, se arată în comunicatul de presă.

 

Distrugătorul Severomorsk a petrecut la Sevastopol peste două luni. De aici, nava se va îndrepta spre Marea Mediterană și, ulterior, spre locul de dislocare permanentă din Severomorsk  (Baza Navală principală a Flotei de Nord).

 

Nava a plecat din nordul Federației Ruse la începutul lunii iulie 2018. Aceasta a participat la Parada Navală din Kronștadt în Marea Baltică și a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană. De la sfârșitul lunii septembrie și până la jumătatea lunii decembrie, distrugătorul a asigurat securitatea navigației în acvatoriile Oceanului Indian, Golfului Aden, Mării Roșii și Mării Arabiei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Severomorsk a intrat în Marea Neagră pe 09.01.2019. În urma reparațiilor efectuate la Sevatopol, nava a ieșit pe mare, pe 18.02.2019, pentru verificarea mecanismelor și echipamentelor de la bord.

Deși inițial s-a crezut că distrugătorul a fost adus la Sevastopol pentru întărirea FRMN, în contextul deteriorării situației de securitate din regiune, se pare că totuși nava a avut probleme tehnice destul de serioase. Acest fapt este confirmat atât de durata lucrărilor, cât și de venirea în acest scop la Sevastopol. De regulă, problemele tehnice minore ale navelor de luptă și auxiliare aflate în misiune în Marea Mediterană sunt rezolvate în portul sirian Tartus, unde se află dislocat un Punct de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale.

Trebuie menționat faptul că, în perioada în care s-a aflat la Sevastopol, distrugătorul Severomorsk a fost inclus în organica Diviziei 30 Nave de Suprafață a FRMN.

 

Distrugătorul Severomorsk al Flotei ruse de Nord va ieși din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE