Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 13.01.2020, distrugătorul Viceamiral Kulakov a început traversarea Strâmtorii Bosfor spre Marea Marmara.

 

Nava a plecat din Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) de la Sevastopol pe 12 ianuarie. Pe timpul șederii în Marea Neagră, distrugătorul a participat la exercițiul comun al FRMN și al Flotei de Nord.

 

Traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele va fi încheiată în dimineața zilei de 14 ianuarie, după care marinarii ruși vor continua să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană. Este planificat ca distrugătorul Viceamiral Kulakov să efectueze o escală în unul dintre statele din regiune.

 

Distrugătorul Viceamiral Kulakov a plecat din Baza Navală principală a Flotei de Nord din Severomorsk pe 03 decembrie 2019. Acesta a traversat, în condiții meteorologice dificile Marea Norvegiei, Marea Nordului, Marea Mediterană și Marea Neagră.

 

În prima decadă a lunii ianuarie, distrugătorul Viceamiral Kulakov, împreună cu crucișătorul Mareșal Ustinov, au participat la un exercițiu de amploare interflote cu nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Viceamiral Kulakov a sosit la Sevastopol pe 30.12.2019. Cu o zi înaintea acestuia, în Baza Navală principală a FRMN intrase și crucișătorul Mareșal Ustinov.

Și acum, distanța dintre nave este tot de o zi. Crucișătorul Mareșal Ustinov se află, în prezent, în Marea Egee și se deplasează spre Marea Mediterană.

Ca și în cazul distrugătorului Flotei de Nord și crucișătorul are planificată în zilele următoare o escală în unul dintre statele din regiune. Probabil, cele două nave își vor completa rezervele fie în portul Limassol din Cipru, fie în portul Tartus din Siria.

În timp ce distrugătorul Viceamiral Kulakov va mai rămâne în zona Mării Mediterane, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navele, crucișătorul Mareșal Ustinov va începe revenirea spre locul de dislocare permanentă din Severomorsk, de unde a plecat pe 03 iulie 2019.

13 ianuarie 2020
Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord a ieșit din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE