30 decembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.12.2019, distrugătorul Viceamiral Kulakov, care execută un marș de lungă durată, a început traversarea strâmtorilor de la Marea Neagră.

 

În prezent, nava finalizează trecerea prin Strâmtoarea Dardanele, care separă Marea Mediterană de Marea Marmara.

 

În seara zilei de 29 decembrie este planificat ca nava să traverseze și Strâmtoarea Bosfor și să intre în Marea Neagră, iar pe 30 decembrie urmează ca aceasta să ajungă la Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) din Sevastopol.

 

Distrugătorul Viceamiral Kulakov a ieșit din Baza Navală principală a Flotei ruse de Nord pe 03 decembrie. Navigația marinarilor în Atlanticul de Nord și în Golful Biskaya s-a făcut în condiții meteorologice dificile, de furtună.

 

Pe timpul marșului în Marea Mediterană, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov a îndeplinit misiuni de căutare a submarinelor și a executat o serie de exerciții navale de apărare antiaeriană și antisubmarin.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Viceamiral Kulakov este a treia navă de luptă a Flotei de Nord care se deplazează în anul 2019 la Sevastopol.

În luna ianuarie 2019, la Sevastopol a sosit distrugătorul Severomorsk, pentru efectuarea unor lucrări de reparații. Acesta a părăsit Baza Navală principală a FRMN abia pe 13.03.2019.

De asemenea, pe 25.12.2019, la Sevastopol a sosit și crucișătorul Mareșal Ustinov, aflat într-un marș de lungă durată.

Deocamdată, reprezentanții ruși nu au anunțat motivul prezenței distrugătorului Viceamiral Kulakov în Marea Neagră. Probabil, ca și în cazul crucișătorului Mareșal Ustinov, ar putea fi vorba de remedierea unor probleme tehnice sau de acordarea de sprijin operațional pentru FRMN.

 

Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord se deplasează către Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE