27 mai 2020

Sursa: defence-blog.com

 Pe 26 mai, Comandamentul Forțele Navale americane pentru Europa-Africa a confirmat printr-un comunicat de presă că două avioane de vânătoare Su-35 rusești au interceptat “într-o manieră nesigură și neprofesionistă”, o aeronavă de recunoaștere P-8A Poseidon a Forțelor Navale ale SUA, în apele internaționale din Marea Mediterană.

 

Interceptarea a durat 65 de minute și a fost descrisă ca nesigură și neprofesionistă întrucât piloții ruși s-au apropiat simultan de fiecare aripă a aeronavei americane, restricționând capacitatea acesteia de a manevra în siguranță.

 

“Acțiunile inutile ale piloților Su-35 ruși contravin bunelor practici din aviație și regulilor internaționale de zbor și au pus în pericol siguranța zborului tuturor aeronavelor implicate. Întrucât se zbura în spațiul aerian internațional, această intervenție a fost una iresponsabilă. Ne așteptăm ca zborurile ruse să respecte standardele internaționale stabilite pentru siguranța și prevenirea incidentelor, inclusiv Acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor pe mare și în spațiul aerian aferent (INCSEA). Acțiuni ca acestea cresc probabilitatea apariției coliziunilor în aer", se arată în comunicatul emis de partea americană.

 

Incidentul vine după două interceptări la fel de periculoase care au avut loc în aprilie, în aceleași ape. În toate aceste cazuri, aeronavele americane evoluau în spațiul aerian internațional, în conformitate cu legislația internațională, cu respectarea siguranței zborului și nu au provocat partea rusă.

 

Tensiunile dintre Washington și Moscova au crescut din nou pe fondul desfășurării aeronavelor militare ruse în Libia.

 

Avioane militare de luptă rusești, inclusiv Mig-29 “Fulcrum” și Su-24 “Fencer”, au fost recent dislocate în Libia pentru a sprijini contractori militari privați ai statului rus care activează în teren. Cel puțin „șase avioane Mig-29 și două avioane Su-24 escortate de două Su-35 ale Forțelor Aeriene Ruse” au ajuns în Libia.

 

Rusia a angajat compania Wagner, sponsorizat de stat, pentru a-și ascunde implicarea directă în Libia. Comandamentul forțelor americane din Africa consideră că acțiunile militare ale Moscovei au prelungit conflictul libian și au agravat situația victimelor și suferințele umane ale ambelor părți implicate în conflict.

 

 

 

 

 

Două avioane rusești Su-35 au interceptat agresiv o aeronavă de recunoaștere a SUA, in Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE