23 octombrie 2019

Sursa:militarynews.ru, ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa a informat, pe 23.10.2019, că bombardiere strategice americane B-52H, redislocate la baza aeriană înaintată Fairford din Anglia, au efectuat zboruri de antrenament deasupra acvatoriului Mării Negre.

 

Potrivit datelor comunicate de comandamentul american, două avioane de bombardament, capabile să poarte arme nucleare, au efectuat zboruri deasupra apelor internaționale din Marea Neagră luni, 21 octombrie.

 

În timpul zborurilor, care au durat 12 ore, “au fost desfășurate activități de cooperare cu Forțele Armate ale României, Ucrainei și Georgiei”, se arată în comunicatul de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa.

 

După cum s-a precizat, pe 10 octombrie, SUA au redislocat la baza aeriană înaintată Fairford din Marea Britanie un grup de aviație format din patru bombardiere strategice B-52H Stratofortress.

 

După zborul transatlantic, trei bombardiere B-52H au făcut mai întâi zboruri demonstrative la granițele Regiunii Kaliningrad, după care au aterizat în Anglia.

 

În timpul șederii lor în Marea Britanie, bombardierele americane au efectuat deja o serie de zboruri de instruire, executând în special atacuri asupra unor ținte de antrenament dintr-o serie de poligoane europene ale țărilor membre NATO.

 

Avioanele B-52H Stratofortress au fost redislocate în Marea Britanie de la baza aeriană Barksdale din statul american Louisiana, care găzduiește Aripa 2 Aviație de Bombardament a  Forțelor Aeriene ale SUA.

 

În comunicatul de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa se arată că redislocarea avioanelor B-52H în Anglia s-a făcut sub deviza: “În atenția adversarilor, bombardierele s-au întors și sunt pregătite pentru acțiune”.

 

În luna martie a acestui an, Forțele Aeriene ale Statelor Unite au redislocat, pentru o perioadă scurtă de timp, șase bombardiere strategice B-52H în Marea Britanie. Acestea au efectuat o serie de zboruri de antrenament în imediata apropiere a granițelor Federației Ruse din regiunea baltică, executând atacuri aeriene.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit sursei de aviație Plane Radar, zborurile celor două bombardiere strategice în Marea Neagră au avut loc pe 19 octombrie și au inclus simularea unui atac asupra Peninsulei Crimeea.

Avioanele au avut numerele de bord 60-0025 și 61-0010 și au întrebuințat indicativele AFKAI11și AFKAI12.

În luna martie 2019, în timpul în care s-au aflat în Marea Britanie, un bombardier strategic B-52H a simulat, de mai multe ori, bombardarea unei baze navale a Flotei ruse din Marea Baltică, iar alte două bombardiere de acest tip au zburat în proximitatea Regiunii Kaliningrad. Avioanele de vânătoare rusești au fost ridicate în aer, de mai multe ori, pentru interceptarea acestora.

Aducerea bombardierelor B-52H în Marea Neagră demonstrează nivelul de încordare fără precedent la care s-a ajuns în relațiile dintre SUA și Federația Rusă în regiune. Probabil, acest gest va fi interpretat de autoritățile de la Moscova ca o provocare și va determina măsuri de răspuns din partea acestora.

 

Două bombardiere strategice americane B-52H au simulat bombardarea Peninsulei Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE