09 aprilie 2020

Sursa: mil.ru

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 09.04.2020, că fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen, care au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, în zona coastelor Siriei, se întorc la Sevastopol.

 

“Simultan, două fregate ale FRMN au început traversarea Strâmtorilor Dardanele și Bosfor, în direcția Mării Negre. Fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen revin din zona maritimă îndepărtată la baza navală principală a FRMN din Sevastopol”, se arată în comunicatul de presă.

 

Anterior, s-a anunțat că fregata Amiral Makarov s-a alăturat escadrei ruse din Marea Mediterană la sfârșitul lunii februarie. Fregata Amiral Essen a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană din luna decembrie 2019.

Fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen sunt dotate cu rachete de croazieră cu rază mare de acțiune de tip Kalibr.

 

În Marea Mediterană acționează, pe baze permanente, o escadră a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Aceasta include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe fondul tensionării situației din Provincia Idlib din Siria, pe 28 februarie 2020, fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov ale FRMN au traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele, trecând în Marea Mediterană, unde s-au alăturat fregatei Amiral Essen, aflată în regiune din luna decembrie 2019.

Astfel, Gruparea navală operativă din Marea Mediterană a Forțelor Navale ale Federației Ruse, care, de regulă, avea aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare, a fost întărită, dispunând de 17 nave. Între acestea se aflau șase platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, toate din compunerea FRMN. Este vorba despre fregatele Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov, nava de patrulare Dmitri Rogachev și submarinele B-261 Novorossiysk și B-265 Krasnodar.

Acum, în urma revenirii la Sevastopol a fregatelor Amiral Makarov și Amiral Essen, în Marea Mediterană rămân patru platforme purtătoare de rachete de tip Kalibr. Fregata Amiral Grigorovici va asigura conducerea în perioada următoare a Grupării navale operative din Marea Mediterană.

Două fregate ale Flotei ruse din Marea Neagră se întorc la Sevastopol din Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE