Două mașini de luptă rusești s-au prăbușit în timpul desantării la exercițiul “Centru-2019”

Sursa: tass.ru, iz.ru, remnmiltaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 22.09.2019, că două mașini de luptă ale desantului s-au prăbușit în timpul desantării din avioane Il-76 la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, din cauza unor erori ale sistemului de parașutare. Echipajele mașinilor nu se aflau în interiorul acestora.

 

“Pe 20 septembrie 2019, în timpul desantării masive a tehnicii militare a Trupelor de Desant Aerian pe platforma de aterizare din Regiunea Oremburg, sistemele de parașutare de la două mașini de luptă nu au funcționat. În urma impactului cu solul, ambele mașini au fost avariate”, se arată în comunicatul de presă.

 

Reprezentanții Ministerului Apărării au adăugat că “desantarea tehnicii s-a făcut fără echipaj și astfel nu există răniți”.

 

Cauzele și circumstanțele incidentului sunt analizate în prezent de o comisie a Comandamentului Trupelor de Desant Aerian, împreună cu reprezentanți ai societății care au produs parașutele.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru prima dată în istoria modernă a Federației Ruse, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, au fost desantate integral efectivele unui regiment de desant aerian și tehnica din dotarea acestuia, respectiv aproximativ 2.000 de militari și 200 de mașini de luptă ale desantului BMD-2. Acestea aparțin Regimentului 217 Desant-Parașutiști – Ivanovo din cadrul Diviziei 98 Desant Aerian – Ivanovo.

Desantarea s-a făcut în poligonul Donguz din Regiunea Orenburg, cu 71 de avioane militare de transport Il-76MD, care au decolat de pe patru aerodromuri.

În ultima perioadă, Trupele de Desant Aerian au început să desanteze mașinile de luptă cu echipajul în interiorul acestora. Această procedură devine foarte periculoasă în contextul în care se dovedește că sistemul de parașutare a mașinilor de luptă este foarte nesigur. În cazul în care ar fi fost vorba despre un singur incident, s-ar fi putut considera că acesta reprezintă o excepție. Însă, dacă se vorbește despre două cazuri similare, deja există probleme grave, care pun în pericol viețile militarilor.

Mulțumim pentru încredere
23 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro