14 iunie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Surse de monitorizare turcești au informat că, pe 13.06.2019, două nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Cezar Kunikov și Azov, au traversat strâmtorile de la Marea Neagră și au trecut în Marea Mediterană.

 

Potrivit site-urilor din Istanbul, navele FRMN au plecat de la Novorossiysk și se îndreaptă către portul sirian Tartus, în care este dislocată o bază de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navele ale Federației Ruse.

 

Se remarcă faptul că, judecând după aspectul exterior al navelor, acestea par foarte încărcate.

 

Potrivit datelor surselor occidentale de monitorizare de aviație, în ultimele trei săptămâni, către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim din Siria au fost efectuate cel puțin 14 zboruri cu avioane grele de transport ale Forțelor Aerocosmice de tip An-124 Ruslan, precum și câteva zboruri ale avioanelor militare de transport Il-76.

 

Potrivit presei străine, navele mari de desant și nave auxiliare ale Forțelor Navale, precum și o serie de nave închiriate, participă la operația denumită Expresul sirian de livrare a mărfurilor către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim din Provincia Latakia, către baza de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navele ale Federației Ruse din Tartus și către armata siriană.

 

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 13.06.2019, că aviația rusă a efectuat atacuri aeriene asupra pozițiilor insurgenților din Provincia Idlib, în urma atacării de către aceștia a unui post de observare al militarilor turci.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Se pare că, în ultima perioadă, Federația Rusă a intensificat transporturile de muniție, echipamente, materiale și tehnică militară către Siria, atât pe cale maritimă, cât și pe cale aeriană.

Este posibil ca acestea să aibă legătură cu situația din Provincia Idlib, ultima zonă care nu este controlată de Givernul sirian și unde Federația Rusă și Turcia încearcă să elimine luptătorii unor grupări teroriste precum Dzhebhat al-Nusra.

 

Două nave de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră se îndreaptă către Siria

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE