30 iunie 2019

Sursa: dumskaya.net

  Publicația ucraineană Dumskaya.net a informat că, pe 29.06.2019, nava rapidă de desant Yuma aparținând Forțelor Navale ale SUA a intrat în portul Odesa, pentru participarea la exercițiul Sea Breeze-2019.

 

“Nava americană rapidă de transport desant Yuma a traversat Marea Neagră în cursul nopții și a intrat în portul Odesa în această dimineață”, a menționat publicația.

 

Potrivit acesteia, cu nava de desant au fost aduse în Ucraina subunități de infanterie marină, care vor participa la exercițiu.

 

În perioada următoare, în port va mai intra încă o navă americană, respectiv distrugătorul Carney. Pe 29.06.2019, acesta a început traversarea Strâmtorilor Dardanele și Bosfor spre Marea Neagră.

 

Rada Supremă a Ucrainei a aprobat accesul pe teritoriul ucrainean a trupelor străine pentru participarea la exerciții în anul 2019. Este vorba despre exercițiile ucraineano-americane Rapid Trident-2019 și Sea Breeze-2019, exercițiul ucraineano-român Riverine-2019, exercițiul multinațional Maple Arch-2019 și exerițiul ucraineano-britanic Warrior Watcher-2019.

 

Serviciul de Frontieră al Ucrainei a anunțat că exercițiul ucraineano-american Sea Breeze-2019 va începe pe 01 iulie și se va desfășura pe mare, pe uscat, în aer și sub apă.

 

La exercițiu vor participa nave din SUA, Ucraina, Bulgaria, România, Turcia și Georgia. În total, la acesta vor lua parte aproximativ 900 de militari.

 

Două nave de luptă americane în Marea Neagră pentru participarea la “Sea Breeze-2019”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE