Surse:mil.ru, militarynews.ru,remnmilitaryblog.com

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 26.11.2019, submarinele Novorossiysk și Kolpino au executat un exercițiu cu lansări de torpile, în acvatoriul Mării Negre.

 

“În Marea Neagră, s-a desfășurat un exercițiu în cadrul căruia echipajele submarinelor FRMN au îndeplinit misiuni de control privind căutarea unui submarin al adversarului convențional și au executat lansări de torpile”, se arată în comunicatul de presă.

 

În prima etapă a exercițiului, echipajele submarinelor au executat manevre de trecere printr-o zonă minată, împreună cu dragorul maritim Turbinist al FRMN.

 

“Pe timpul celei de-a doua etape a exercițiului, submarinul Novorossiysk a vânat un submarin al adversarului convențional. Rolul acestuia a fost jucat de submarinul Kolpino”, au precizat reprezentanții FRMN.

 

Potrivit datelor prezentate de Statul major al FRMN, antrenamentul de distrugere a submarinului adversarului convențional a fost efectuat în comun cu nave de suprafață și cu sprijinul aerian al Aviației navale.

 

La încheierea exercițiului, echipajele ambelor submarine au executat lansări de torpile în unul dintre poligoanele de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele B-261 Novorossiysk și B-271 Kolpino aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Submarinul B-261 Novorossiysk desfășoară activități de pregătire pentru luptă pe mare începând din 15.11.2019. Probabil că, al doilea submarin, B-271 Kolpino, a ieșit în Marea Neagră pe 25 sau 26 noiembrie. Acesta din urmă a mai desfășurat activități de instrucție în poligoanele navale și în cursul lunii octombrie, fiind semnalat în Marea Neagră până la începutul lunii noiembrie. În cadrul activităților de pregătire, pe 09.10.2019, submarinul B-271 Kolpino a lansat o racheteă de croazieră de tip Kalibr asupra unei ținte terestre.

În dotarea FRMN se află șase submarine Proiect 636.3, clasa Varshavianka. În prezent, patru dintre aceste submarine se află în Marea Neagră și două în Marea Mediterană, fiind dislocate în portul Tartus din Siria.

De regulă, două din cele patru submarine din Marea Neagră se află în serviciu permanent, desfășurând activități pe mare sau fiind pregătite să iasă în orice moment, în timp ce alte două se află în rezervă, fiind supuse unor reparații sau desfășurând activități de pregătire în bazele navale.

26 noiembrie 2019
Două submarine ale FRMN au efectuat lansări de torpile, în poligoane de pregătire din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE