24 mai 2020

Sursa: mil.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 23.05.2020, echipajele submarinelor diesel-electrice Rostov pe Don și Kolpino au executat lansări practice de torpile, din imersiune.

 

În timpul activităților de instrucție, marinarii au ieșit în poligonul de pregătire pentru luptă, au desfășurat o serie de acțiuni pregătitoare și au efectuat scufundarea la adâncimea necesară pentru executarea tragerilor.

 

Lansările au fost efectuate cu torpile practice. În locul focosului, torpilele au aparatura de înregistrare, iar după consumarea acumulatorilor acestea dobândesc flotabilitate pozitivă și pot fi recuperate din apă cu ajutorul unor vedete speciale pentru torpile.

 

Ținta către care s-au îndreptat torpilele a fost reprezentată de una din navele auxiliare ale FRMN, aflată la o distanță sigură.

 

Eficiența întrebuințării armamentului de torpile de către echipajele submarinelor FRMN va fi evaluată după primirea datelor de conducere a acestora către ținte, în condiții de laborator.

 

Lansările de torpile reprezintă un element obligatoriu pentru pregătirea marinarilor de pe submarine și se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Rostov pe Don și Kolpino aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Acestea se află pe mare din 19.05.2020, desfășurând activități de pregătire individuale, comune și în cooperare cu alte nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

În prezent, în Marea Neagră se află trei din cele șase submarine Proiect 636.3 din dotarea FRMN. Pe lângă submarinele Rostov pe Don și Kolpino, în regiune se găsește și submarinul Veliky Novgorod.

Alte două submarine, Novorossiysk și Krasnodar, îndeplinesc misiuni în portul Tartus din Siria și în estul Mării Mediterane, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Ultimul dintre cele șase submarine, Stary Oskol, este supus unui proces de reparații planificate, în cadrul Șantierului Naval din Kronstadt.

Potrivit graficului de rotire a submarinelor în vederea deplasării în Marea Baltică pentru reparații, la sfârșitul lunii aprilie, submarinul Krasnodar trebuia să se deplaseze de la Tartus la Kronstadt, iar în locul său în Marea Mediterană să fie adus submarinul Rostov pe Don. Probabil că, planurile inițiale au fost modificate din cauza pandemiei de coronavirus, iar deplasările submarinelor au fost amânate.

 

Două submarine ale FRMN au efectuat lansări practice de torpile în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE