26 ianuarie 2019

Sursa: mil.ru, militarynewws.ru, ria.ru, tass.ru. remnmilitarynews.com

  Reprezentantul Forțelor Navale ruse a anunțat că, pe 26.01.2019, nava de apărare antimină Ivan Antonov, Proiect 12700, a fost predată Forțelor Navale, pentru Flota rusă de la Marea Neagră.

 

Dragorul maritim Ivan Antonov a efectuat testele de stat în Marea Baltică, cu sprijinul specialiștilor și forțelor Flotei din Marea Baltică. Testele s-au încheiat pe 29 decembrie 2018, prin semnarea de către membrii unei comisii de stat a documentului de recepție a navei.

 

După îndeplinirea unor misiuni în Marea Baltică, dragorul Ivan Antonov va pleca spre Marea Neagră, la o dată neprecizată.

 

Contractul de construire a navei Ivan Antonov a fost încheiat cu Ministerul rus al Apărării în aprilie 2014. Construcția dragorului a început, la Șantierul Naval Sredne-Nevsky, pe 25 ianuarie 2017 și a fost lansat la apă pe 25 aprilie 2018.

 

Navele de luptă antimină (dragoare) ale Proiectului 12700 au corpul din fibră de sticlă, deplasamentul de aproximativ 900 de tone, lungimea de 60 de metri, lățimea de 10 metri, viteza de 16,5 noduri, iar echipajul are 44 de membri. Pentru lupta împotriva minelor, nava este dotată cu mai multe tipuri de drage, precum și cu aparate submarine comandate de la distanță.

 

În perspectiva apropiată, pentru Forțele Navale va fi construită o serie formată din câteva zeci de astfel de nave. Prima navă Proiect 12700, Aleksandr Obukhov, a intrat în serviciul de luptă la sfârșitul anului 2016, aflându-se în dotarea Flotei din Marea Baltică.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul maritim Ivan Antonov aparține Grupului tactic de dragoare din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim –  Sevastopol a Bazei Navale Crimeea. În prezent, grupul are în dotare trei dragoare maritime: Kovrovets, Ivan Golubets și Turbinist.

 

Dragorul Ivan Antonov a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE