28 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), Roman Martov, a anunțat că, pe 28.12.2019, noua navă de luptă antimină Vladimir Emelianov, Proiect 12700, a fost întrodusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

Ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei pe noul dragor s-a desfășurat în cadrul Bazei Navale – Baltiysk a FRMB, în Regiunea Kaliningrad.

 

“Vladimir Emelianov a fost construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky și a completat forțele de dragoare din cadrul Forțelor Navale, potrivit planului de reînzestrare activă a acestora. Dragorul va intra în compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN)”, a precizat Martov.

 

Dragorul Vladimir Emelianov a încheiat un complex de teste de stat în Marea Baltică, la asigurarea cărora au participat nave de luptă și auxiliare ale FRMB. Între acestea s-a aflat și prima navă de apărare antimină de nouă generație Aleksandr Obukhov, Proiect 12700, care se află în dotarea FRMB din anul 2017. Multe dintre elementele programului de teste de stat pentru dragorul Vladimir Emelianov au fost desfășurate pe mare în cooperare cu Aleksandr Obukhov.

 

Navele Proiect 12700 au fost dezvoltate de Biroul de Construcții Almaz și sunt destinate pentru lupta cu minele marine, inclusive cu așa-numitele mine marine inteligente, pe care acestea pot să le descopere atât în apă, cât și pe fundul mării. În perspective apropiată, pentru Forțele Navale va fi construită o serie formată din câteva zeci de nave de apărare antimină ale acestui proiect.

 

Navele Proiect 12700 au cel mai mare corp din lume construit din fibră de sticlă monolit, formată prin metoda infuziei în vid, care oferă o rezistență mai mare în comparație cu coca de oțel și asigură o mai mare vitalitate a navei în timpul căutării minelor. Deplasamentul navelor este de 890 de tone, lungimea de 61 de metri, lățimea de 10 metri, viteza de 16,5 noduri, iar echipajul format din peste 40 de membri. Acestea au o manevrabilitate ridicată datorită utilizării unui complex eficient de instrumente de propulsie.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragoarele din cadrul Proiectului 12700 sunt construite la Șantierul Naval Sredne-Nevsky din Sankt Petersburg.

Primul dragor de acest tip, Aleksandr Obukhov, număr de uzină 521 și număr de bord 507, a fost introdus, în anul 2016, în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică.

Al doilea dragor Proiect 12700, Gheorghi Kurbatov, număr de uzină 522, este destinat FRMN și urmează să fie lansat la apă în anul 2020. Construcția acestuia a fost întârziată din cauza unui incendiu.

Al treilea dragor, Ivan Antonov, număr de uzină 523 și număr de bord 601, a fost introdus în dotarea FRMN pe 26.01.2019. Acesta face parte din grupul tactic de dragoare al Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Al patrulea dragor, Vladimir Emelianov, număr de uzină 524, a fost lansat la apă pe 24.05.2019.

Următoarele două dragoare Proiect 12700, Iakov Baliaev și Petr Ilicev, numere de uzină 525 și 526, sunt destinate Flotei ruse din Oceanul Pacific și vor fi livrate în 2020 și 2021.

Pentru alte două dragoare a fost semnat contractul de achiziție. Primul dintre acestea, număr de uzină 527, va fi denumit Anatoli Shlemov. Se estimează că acestea vor fi livrate în 2021.

 

Dragorul Vladimir Emelianov a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE