Drujba electrica

mejor-motosierra-electrica

Dacă v-ați lăsat vreodată ghidat de faima și renumele unei mărci crezând că cumpărați ce e mai bun, dar ați fost profund dezamăgit, nu vă faceți griji. Nu sunteți singuri. În cazul drujbelor electrice, am primit multe comentarii de la utilizatori care au cumpărat modele cu lanțuri deteriorate sau lanțuri care s-au deformat după o perioadă scurtă de timp.

Era, de asemenea, obișnuit să auzim mărturii conform cărora dispozitivul nu avea suficientă putere pentru a tăia bușteni foarte groși sau că bateria cu litiu nu ținea prea mult la încărcat, așa că au rămas la jumătate. Și cel mai rău este că nici măcar nu vorbeau despre cele mai puțin costisitoare modele de pe piață, așa că ne putem imagina frustrarea pe care au simțit-o.

Citiți mai departe dacă sunteți în căutarea unui model electric de bună calitate pentru a ieși din drujbele pe benzină zgomotoase și costisitoare și care să aibă o capacitate de tăiere bună .

Cele mai bune motoferăstraie electrice

Care este cel mai bun motoferăstrău electric?

Atunci când alegeți o drujbă electrică trebuie să vă uitați la dimensiunea și forma mașinii, deoarece există drujbe standard sau tradiționale, telescopice sau cu fălci.

Motoferăstraiele tradiționale sunt confortabile, ușor de manevrat și foarte capabile, dar pot avea multe vibrații. Cele telescopice vă permit să ajungeți la înălțimi mai mari, în timp ce cele cu fălci sunt concepute pentru tăierea obiectelor ușoare sau pentru tăierea lemnelor de foc.

Apoi, există posibilitatea de a alege între aparate cu fir sau fără fir. După cum v-ați putea aștepta, modelele alimentate cu baterii tind să nu aibă o capacitate mare între încărcări și, în general, au o putere mai mică. Cele cu fir sunt mai puternice, dar au dezavantajul că veți avea nevoie de un cablu prelungitor bun pentru a le folosi confortabil.

În cele din urmă, vă recomandăm să căutați caracteristici anti-vibrații, precum și mașini silențioase. De asemenea, este bine dacă este prevăzut cu lubrifiere automată, deoarece aceasta facilitează întreținerea și îi prelungește durata de viață.

Iată cele mai bune motoferăstraie electrice:

1. Ferăstrău electric cu lanț puternic Black & Decker CS1835-QS

41QHZ1S7RlL

Vezi pretul Emag

Acesta este un ferăstrău cu lanț destul de puternic, cu o lamă de 35 cm care duce la lățimi de tăiere de până la 25 cm și o putere de 1800 W, care vă permite să atingeți viteze de până la 12,5 m/s. Partea bună este că, deși este destul de puternic, are un sistem anti-vibrații cu un mâner ergonomic, astfel încât să vă simțiți cât mai confortabil în timpul zilelor de lucru.

Un alt avantaj vine la întreținere, care este destul de ușoară datorită a doi factori principali: faptul că are un sistem de auto-lubrifiere și că este prevăzut și cu un sistem de tensionare a lanțului fără scule. În plus, sistemul de ulei este ușor de umplut și previne scurgerile.

Ca o caracteristică de siguranță, are o funcție de oprire automată în cazul inversării lanțului. Acesta este activat după numai 0,15 secunde.

2. Drujbă electrică Oregon CS1400

31xZnImhdxL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o drujbă mai puternică, cu o rază de acțiune mai mare, datorită lamei sale lungi de 40 cm și a puterii totale de 2400 W care o ajută să atingă viteza uimitoare de 17,7 m/s. De fapt, acest nivel poate fi comparat cu ușurință cu multe drujbe cu motor pe gaz de pe piață, dar fără atâtea vibrații și cu o precizie de tăiere ridicată.

Este inclus un rezervor de ulei cu indicator de nivel, dar avantajul major este că este prevăzut cu un sistem de lubrifiere automată, care reduce la minimum nevoia de întreținere. De asemenea, are un sistem de lanț reglabil fără scule.

De asemenea, dispune de un sistem de siguranță cu un întrerupător dublu care întrerupe alimentarea cu energie electrică atunci când ferăstrăul este inversat. Are un mâner ergonomic și un design ușor pentru un control și un confort total.

3. Ferăstrău cu lanț cu acumulator Alpina

41RaDHpvNmL

Vezi pretul Emag

Acesta este un model popular care funcționează conectat la priza de curent și vă permite să tăiați lemnul în mod eficient. Fiind electric, acest ferăstrău este complet ecologic și nu produce gaze nocive, cum ar fi CO2 de la mașinile pe benzină. De asemenea, este echipat cu un motor de înaltă performanță de 2000 de wați.

Aparatul are o greutate de 4,6 kg, deci nu va fi prea greu dacă nu lucrați ore întregi la el. Partea bună este că este dotat cu un mâner ergonomic pentru confort și manevrabilitate, indicator al nivelului de ulei, lubrifiere automată, sistem de frânare de siguranță și un sistem de strângere sau schimbare a lanțului fără inconveniente majore.

4. Motoferăstrău electric ușor McCulloch

41ir1HPoR0L

Vezi pretul Emag

Vorbim despre un fierăstrău electric cu o putere mare de 1800 w a cărui calitate se simte din prima clipă datorită modului robust și bine construit în care se simte acest aparat. Toate mânerele sale sunt ergonomice și permit diferite poziții, astfel încât să vă puteți adapta mai bine la fiecare trunchi sau ramură fără a vă obosi prea tare. În afară de aceasta, este echipat cu o pompă de ulei care lubrifiază automat lanțul.

De asemenea, este foarte ușor de utilizat, deoarece puteți strânge lanțul fără unelte. Cântărește doar 4 kg, deoarece nu are baterie, ci se conectează direct la priza de curent.

Are un bec roșu în partea de sus a barei de 35 cm lungime care se aprinde atunci când este activat sistemul de frânare. Este de culoare neagră și galbenă. Motoferăstrău electric Makita DUC252Z

41L+SgPCLdL

Vezi pretul Emag

Acum vă prezentăm acest model Makita, care funcționează cu două baterii de 18 V fiecare, ceea ce face un total de 36 V. Această capacitate excelentă, împreună cu motorul său de înaltă performanță , îi conferă o putere foarte mare de 2000 w care vă va permite să tăiați lemne grele fără niciun inconvenient. Cu toate acestea, deși este recomandat pentru toate tipurile de tăiere, funcționează cel mai bine pentru obiecte ceva mai scurte, deoarece este echipat cu o lamă de 30 cm lungime.

Încordarea și schimbarea lanțului nu necesită unelte și, de asemenea, este prevăzut cu lubrifiere automată pentru a nu vă mai face griji. Există chiar și un vizor pentru rezervorul de ulei. Cântărește doar 4,1 kg și este prevăzut cu un mâner ergonomic pentru a vă ușura munca. Încărcătorul și bateriile trebuie achiziționate separat.

6. Black&Decker GKC3630LB Xj drujbă fără fir Xj

41vakrjD+pL

Vezi pretul Emag

Black&Decker este un specialist în unelte electrice de înaltă calitate, așa că vă recomandăm cu căldură acest model cu o lamă de 30 cm care funcționează cu o tensiune ridicată de 36 V. Unul dintre avantajele sale este că are o greutate de numai 3,8 kg, astfel încât îl puteți folosi pentru tăierea copacilor sau tăierea lemnelor de foc pentru o perioadă lungă de timp fără a obosi prea mult.

Se comportă bine și, deși are tot ce-i trebuie pentru a tăia bușteni grei și groși, este și destul de de silențios, mai ales în comparație cu modelele pe benzină. Viteza lanțului este de 5 m/s, este prevăzut cu mânere și mânere ergonomice și destul de confortabile, lanțul poate fi reglat fără unelte și folosește un rezervor de ulei de 110 ml.

Include doar ferăstrăul cu lanț, deci trebuie să cumpărați separat bateria și încărcătorul.

7. Ferăstrău electric Einhell Expert GE-EC 2240 S

31svbQpTLzL

Vezi pretul Emag

Puterea sa este de 2200 w, include un motor de 8000 RPM, iar viteza lanțului este de 14,5 m/s. Toate acestea se traduc într-o putere și eficiență foarte mare pentru tăierea oricărui tip de copac sau lemn de foc. De asemenea, lungimea lamei de 40 cm vă oferă suficientă lungime pentru a tăia aproape orice vă stă în cale. De asemenea, este bine de reținut că toată această putere este legată de faptul că nu folosește baterii, ci este cu fir.

În ciuda acestui fapt, cântărește 5,4 kg, ceea ce este puțin mai greu decât alte modele. Rezervorul de ulei este de 150 ml, iar lanțul poate fi tensionat fără a fi nevoie de unelte. Acesta are sisteme de siguranță și frâne pentru a împiedica dispozitivul să sară, precum și o clemă pentru a împiedica lanțul să sară.

Ce sunt motoferăstraiele electrice?

motosierra-electrica

Probabil că vă întrebați: ce este atât de interesant la o drujbă electrică? Ei bine, una dintre cele mai impresionante caracteristici care îi determină pe mulți consumatori să achiziționeze un astfel de produs este greutatea sa redusă.

Aceste mașini ușoare sunt mai ușor de manevrat și controlat, ceea ce este fascinant pentru persoanele care au probleme de mobilitate cu mâinile și umerii și care nu pot manevra cu ușurință un motoferăstrău tradițional.

În plus, prin faptul că nu utilizează niciun tip de benzină, benzină sau motorină, elimină riscurile asociate inhalării poluanților proveniți din acești aditivi dăunători pentru plămâni, eliminând, de asemenea, costul ridicat al acestor combustibili.

Sunt foarte silențioase, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în medii rezidențiale, fără a deranja vecinii. Țineți cont de faptul că există multe modele pe piață, așa că trebuie să știți cum să îl cumpărați pe cel potrivit.

Care sunt diferitele tipuri de motoferăstraie?

Cumpărarea unui motoferăstrău poate fi un proces confuz, în special pentru acei consumatori care nu au experiență anterioară în utilizarea unui motoferăstrău. Există mai multe opțiuni disponibile pe piață, fabricate de diferite companii.

Doriți să verificați aceste modele și stiluri diferite? Aruncați o privire la cele mai comune tipuri.

Motoferăstraie cu cablu

Acest stil se referă la tipurile mai mici de motoferăstraie care au un cablu încorporat și care utilizează electricitatea pentru a funcționa. Acestea nu au motor și, prin urmare, nu au nevoie de niciun fel de combustibil pentru a funcționa.

Deși aceste unități sunt în general considerate 'staționare' din cauza necesității de a fi conectate la un anumit tip de sursă electrică, ele pot fi convenabile dacă aveți un generator portabil care poate fi instalat pe un autovehicul prin adăugarea unui cablu prelungitor lung.

Motoferăstraie cu lanț cu acumulator

Cunoscute și sub denumirea de 'motoferăstraie fără fir', acestea utilizează baterii reîncărcabile în loc de electricitate directă sau combustibil. Evident, bateriile se încarcă înainte de utilizarea aparatului.

Acest lucru elimină, bineînțeles, necesitatea de a umple constant rezervorul sau de a lubrifia frecvent piesele în cazul mașinilor pe benzină; și reduce limitările asociate cu unitățile care utilizează cabluri electrice. Dar totuși, trebuie să reîncărcați constant bateriile pentru a avea o zi de lucru continuă.

Cum să alegeți un motoferăstrău electric

Scop

Este important să evaluați motivele pentru care ar trebui să cumpărați un motoferăstrău electric. Trebuie să luați în considerare locul în care veți lucra cu aparatul înainte de a-l cumpăra, deoarece este posibil să aveți nevoie de un model mai puțin zgomotos dacă intenționați să lucrați într-o zonă rezidențială.

Atunci când lucrați cu acest echipament, trebuie să vă gândiți și la disponibilitatea sistemului electric în locul în care îl veți utiliza. Dacă intenționați să îl utilizați ocazional și doar pentru treburi casnice, puteți opta pentru a cumpăra o versiune electrică, deoarece acestea sunt perfecte pentru acest tip de muncă mai ușoară.

O parte din factorii pe care ar trebui să îi luați în considerare este și tipul de copac sau dimensiunea lemnului pe care îl veți tăia, deoarece o versiune electrică ar putea să nu funcționeze pentru copaci mari, greu de tăiat.

De asemenea, luați în considerare dimensiunea locului în care veți lucra cu acest echipament, deoarece versiunile cu fir funcționează doar pe o anumită rază, după cum s-a menționat mai sus.

Cunoștințele de utilizare ar trebui să fie un factor vital în alegerea unui aparat, deoarece nu doriți să vă simțiți frustrați de opțiunea pe care ați cumpărat-o și ar putea fi foarte periculos pentru un începător să utilizeze un aparat care nu are caracteristici de siguranță.

Puterea motorului

Măsurarea puterii cu ajutorul unei versiuni de gaz (centimetri cubi), electrice (amperaj) sau de baterie (volți) are termeni diferiți, dar este similară în sensul că, cu cât numărul este mai mare, cu atât mai multă putere are unitatea.

În ceea ce privește puterea motorului, unitățile pe gaz sunt cele mai puternice, deoarece sunt mai grele și mai scumpe. Odată ce unitatea pe gaz are suficient combustibil, o veți putea folosi oriunde.

Cu toate acestea, în ciuda portabilității și a varietății pe care o oferă, este mai complicat de utilizat și necesită o întreținere regulată. De asemenea, emite un fum foarte obositor și generează un zgomot foarte puternic.

Poate că unitățile electrice nu sunt la fel de puternice ca cele pe benzină, dar sunt cele mai potrivite pentru sarcinile casnice. Acestea sunt împărțite în două tipuri: cu fir și cu baterii. Cele cu fir sunt limitate în spațiu, dar versiunile cu baterii sunt cele mai mici și mai puțin puternice dintre cele trei.

Cele mai multe dintre aceste mașini cu baterii utilizează baterii litiu-ion, deoarece pot fi utilizate în proiecte mai mari.

Dacă intenționați să vă folosiți ferăstrăul cu lanț pentru tăiere și tăiere, puteți folosi o versiune electrică mai mică, cu o capacitate cuprinsă între 30 și 35 de centimetri cubi. O unitate puțin mai mare, volumul de deplasare ar trebui să fie între 35 și 42 cmc; și ar putea fi folosită pentru tăierea trunchiului unui copac mic sau pentru tăierea copacilor mai mici.

Pe de altă parte, o mașină cu o capacitate cuprinsă între 42 și 50 cmc - care este mult mai puternică - este recomandată pentru tăieri de lemn de foc de dimensiuni ușoare și medii.

Lungimea barei de ghidare

motosierras-electricas

Lungimea barei de ghidare poate servi drept indicator atunci când măsurați dimensiunea lemnului pe care îl puteți tăia cu ferăstrăul cu lanț. Atunci când măsurați lungimea unei bare, începeți măsurarea de la punctul de plecare al barei până la vârful acesteia.

Această bară este o componentă importantă a oricărui motoferăstrău, deoarece fără această bară, lanțul s-ar roti continuu și nu ar rămâne la locul lui. Dacă doriți să determinați lungimea de lemn pe care o poate tăia ferăstrăul dvs. cu lanț, puteți înmulți lungimea barei cu doi, iar rezultatul obținut este suprafața de tăiere.

Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți tăieturi în lemn cu 5 cm mai lungi decât lungimea barei. Acest lucru oferă mult mai multă siguranță în ceea ce privește tăierea, deoarece trebuie să țineți cont și de capacitatea și puterea motorului.

Pentru cei care plănuiesc să cumpere o unitate pentru casă, puteți opta pentru o versiune de bară mai mică, cu o lungime maximă de 20 de inci, care este ideală pentru tăieturi de dimensiuni medii. De asemenea, avertizăm că orice dimensiuni mai mari ar trebui să fie lăsate în grija profesioniștilor, din cauza dificultăților și a riscului de manipulare.

Acest lucru va crește pericolul de rănire în timpul utilizării, deoarece poate cauza dezechilibrarea ferăstrăului cu lanț și există o șansă mai mare de a se produce un recul atunci când se lucrează cu versiuni de lungime mai mare.

Greutate uscată

Din momentul în care începeți să utilizați aparatul, este esențial să puteți controla și să prindeți echipamentul în mod corespunzător. Majoritatea cumpărătorilor acestor produse iau în considerare greutatea uscată a echipamentului atunci când fac cumpărături.

Cu toate acestea, este posibil să nu ia în considerare faptul că, pe măsură ce țineți unitatea pentru o perioadă mai lungă de timp, aceasta devine mai grea. Dacă lucrați cu un echipament atât de riscant ca acesta, ar trebui să alegeți o unitate cu care vă simțiți confortabil.

Este important să vă asigurați că mașina pe care o cumpărați nu este prea grea pentru dumneavoastră și că este confortabilă chiar și pentru zile de lucru lungi. Desigur, aceste mașini au și caracteristici de siguranță, dar cel mai bine este să începeți prin a vă proteja și să nu vă supraestimați capacitatea de a opera unitatea.

Preț

Știm că a fost greu pentru toată lumea după criza financiară și că încă nu ne-am revenit din această lovitură dură. De aceea, este esențial pentru noi toți să facem o investiție care să fie de lungă durată și să aibă un raport calitate-preț ridicat.

Suntem siguri că doriți să cumpărați o versiune de lungă durată care să aibă toate caracteristicile pe care le considerați necesare. Garanția este, de asemenea, un aspect pe care nu ar trebui să îl priviți cu ușurință, deoarece veți avea de-a face cu un echipament periculos și este esențial ca drujba pe care o aveți să funcționeze în cele mai bune condiții.

Rețineți că dacă există un lucru la care nu ar trebui să faceți compromisuri, acela este siguranța dumneavoastră. Costul acestor unități nu se referă doar la arhitectura lor. De asemenea, trebuie să includeți costurile de întreținere, depozitare, combustibil, piese de schimb și alte costuri diverse asociate.

Unitatea pe care o alegeți poate fi cea mai ieftină de pe piață, dar asta nu înseamnă neapărat că este cea mai ieftină dintre toate. Luați în considerare și durabilitatea și capacitatea unității, deoarece, dacă echipamentul durează mult timp, va începe să se amortizeze.

Dintre tipurile de motoferăstraie pe care le-am discutat, cele pe gaz nu sunt doar cele mai scumpe de pe piață, ci și cele cu cel mai mare preț de funcționare, deoarece va trebui să cumpărați combustibil înainte de a lucra.

De asemenea, trebuie să aruncați uleiul din interiorul motorului înainte de a depozita în mod corespunzător unitatea; și necesită o întreținere frecventă a filtrului de aer al mașinii.

Utilizări ale ferăstrăului electric cu lanț

  • Ferăstraiele electrice cu lanț sunt destinate exclusiv tăierii lemnului.
  • Purtați întotdeauna îmbrăcăminte bine ajustată, inclusiv șorturi, mănuși de protecție, cizme profesionale, protecție auditivă și ochelari de protecție. Dacă tăiați copaci, purtați o cască de protecție.
  • Acționați ferm mașina cu ambele mâini - mâna stângă trebuie să fie în față, cu degetul mare prins în jurul mânerului, brațul drept și cotul nemișcat. Mâna dreaptă trebuie să fie pe mânerul din spate, cu o ușoară înclinare.
  • Stați într-o poziție stabilă și sigură, cu piciorul într-o parte.
  • Poziționați-vă întotdeauna în stânga lucrului pe care îl efectuați, în caz de lovituri cu piciorul. Acestea apar atunci când energia lanțului rotativ este aruncată spre dumneavoastră, creând o pierdere de control asupra ferăstrăului.

Concluzie

La fel ca în orice alt domeniu, există multe produse de renume, dovedite, care se potrivesc oricărei nevoi, oricărui buget, oricărui nivel de experiență și cu multe, multe progrese. Ferăstrăul electric poate fi comparat cu omologul său în ceea ce privește performanța și durabilitatea, la care se adaugă avantajul său de a fi mai economic și mai ecologic.

Dacă alegeți echipamente electrice, veți economisi cu siguranță o mulțime de factori de stres, cum ar fi eliminarea poluării aerului, fără dificultăți de pornire și cu o producție mai mică de zgomot.

Întrebări frecvente

Sunt bune ferăstraiele electrice?

Când lucrați acasă, un ferăstrău electric este perfect. Acestea oferă suficientă putere pentru tăierea copacilor mici și chiar pentru tăierea buștenilor pentru lemne de foc.

Se supraîncălzesc ferăstraiele electrice cu lanț?

Răspunsul este da. Aceste unelte se pot supraîncălzi, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple în condiții normale. Dacă motorul este forțat să lucreze sub o forță prea mare sau cu o ventilație sau o lubrifiere prea mică, se poate produce supraîncălzirea și îi poate afecta funcționarea.

Sunt ferăstraiele electrice cu lanț mai sigure?

Există mulți factori de luat în considerare atunci când se compară caracteristicile de siguranță ale modelelor electrice cu cele ale unităților pe gaz. Un factor este aderența. Versiunile electrice sunt mult mai ușoare decât cele cu combustibil, ceea ce face ca această unitate să fie mult mai ușor și mai puțin riscant de transportat și de ținut în mână.

Un alt aspect de luat în considerare cu ferăstraiele electrice este că nu există combinații și aplicații dezastruoase de combustibili toxici pentru a acționa dispozitivul - doar conectați și jucați.

Datorită neemiterii de gaze poluante, aceste ferăstraie nu emit niciun fel de poluare a aerului - ceea ce le face o opțiune mult mai sigură pentru mediu. În plus, acest ferăstrău este un model mai silențios, ceea ce reduce riscul de deteriorare a auzului.

Acestea fiind spuse, cel mai evident risc de siguranță la o mașină electrică este atunci când manevrați cablul de alimentare; dar există modele fără fir care elimină această problemă. Pentru o experiență de lucru mult mai satisfăcătoare, folosiți costumul de protecție și accesoriile recomandate.

Pot folosi un motoferăstrău electric pe timp de ploaie?

Deoarece își primește energia de la o sursă electrică, este imperativ să nu îl folosiți în apropierea apei. Un motoferăstrău umed își va pierde, în general, capacitatea de a lucra eficient, ca să nu mai vorbim de riscul de ruginire a lamelor.

Puteți tăia aluminiul cu un ferăstrău de mână?

Având lame cu dinți mici și foarte apropiați, ferăstrăul de mână produce tăieturi mici și precise, potrivite pentru metale subțiri și moi, cum ar fi cuprul și aluminiul.

Ferăstraiele electrice cu lanț au nevoie de ulei?

Deoarece își extrag energia dintr-o sursă electrică, motoferăstraiele electrice nu au nevoie de combustibil sau ulei suplimentar pentru a funcționa; cu toate acestea, este important să mențineți întotdeauna bara și lanțul lubrifiate corespunzător.

Poate o drujbă electrică să taie un copac?

În cazul în care munca dvs. vă cere să tăiați un copac și să tăiați lemnul, veți avea cu siguranță nevoie de un ferăstrău mai mare și mai durabil, cu performanțe adecvate pentru sarcini grele.

Vestea bună este că există o serie de utilaje electrice pe piață în prezent care pot concura cu versiunile pe benzină în ceea ce privește durabilitatea și performanța, cu bare de oțel mai mari și un amperaj mai mare al motorului, ceea ce le face ideale pentru lucrări mai grele.

Sunt drujbele cu acumulator mai sigure?

Cel mai important avantaj al unui motoferăstrău cu acumulator este zgomotul produs de mașină, care încetează imediat ce se eliberează trăgaciul.

Ce este mai bun, ferăstrău cu lanț electric sau pe gaz?

Atunci când lucrați într-o zonă împădurită, cea mai bună alegere este un ferăstrău cu lanț pe gaz. Cu toate acestea, motoferăstraiele electrice sunt, în general, mai ușoare și au avantajul de a nu avea nevoie de combustibil pentru realimentare.