18 iunie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 18.06.2019, Duma de Stat a adoptat Legea privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF), prezentată de președintele Vladimir Putin.

 

Potrivit documentului, șeful statului are dreptul de a adopta decizia de a reînnoi Tratatul INF.

 

Legea include, în total, trei articole. Primul articol prevede suspendarea Tratatului, al doilea precizează că președintele are dreptul de a decide în problemele legate de reînnoirea Tratatului, iar în al treilea se arată că legea intră în vigoare la data publicării sale oficiale.

 

În Nota explicativă a documentului se arată că Ministerul de Externe al Federației Ruse, la data de 04 februarie a acestui an, a adresat Statelor Unite o Notă oficială, potrivit căreia, până la reluarea respectării stricte a Tratatului sau până la încetarea acestuia, Federația Rusă suspendă punerea în aplicare a tratatului, din cauza încălcărilor semnificative ale obligațiilor sale de către Washington.

 

Note similare au fost adresate Republicii Belarus, Kazahstanului și Ucrainei, care, după dizolvarea URSS, au devenit, în mod formal, părți la Tratat.

 

Președintele Federației Ruse, printr-un decret din 04 martie 2019, a oprit implementarea Tratatului, iar pe 05 martie partea americană a fost informată despre acest lucru.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Proiectul de lege a fost transmis Dumei de Stat pe 30.05.2019, care a decis adoptarea acestuia în regim de urgență.

Legea privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune va fi dezbătută și în Consiliul Federației pe 26.06.2019.

Adoptarea acestea nu reprezintă însă decât o simplă formalitate.

 

Duma de Stat a adoptat Legea privind suspendarea participării Rusiei la Tratatul INF

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE